matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

perkeleen lehtipuhaltamiset~~ 2019

huh.  Kun nyt on (korjaus) = syyskuun …. loppu ja esim koivukin vielä vihertää, niin onpa hölmöä tyhjäntoimitusta tuo lehtien puhallustouhu. Pöly nousee, pärinä on kammoa meteliä ja samoja lehtiä puhallellaan (plus hiekkaa, havunneulasia) – siis pari kertaa kuussa tai ties kuinka usein.   Lehtiä putoaa joka päivä, tuuli puhaltaa ne samaan paikkaan aina vain uudelleen ja uudelleen — ja nämä heput sitten niitä puhaltelevat myös toisesta paikasta vähän matkan päähän.   Voiko tyhmemmän näköistä turhakehommaa keksiä ??

No, josko tukityöllistettyjä ja tykkää hommasta, niin mikäs siinä. Saa jonkun euron päivässä ja on muuta tekemistä kuin istua himassa. ok.    Jos tykkää, niin ok.    Mutta että tässäkö olisi sitä “työn” mieltämistä järkeväksi touhuksi ja että “työtä” kannattaa tehdä.  Tuollaista työtäkö ??   Puhaltaa lehtiä tänään 5metriä tuonne ja viikon päästä samat lehdet toiseen suuntaan ?    Järkevyys touhusta taitaa olla kaukana -ja työn mielekkyys ei ole mistään kotoisin.  Tyhjän tekeminen ei kannnusta ketään minnekään, muuta kuin kertoo, että systeemi osaa pakottamisen taidon.

  Hommassa ovat mukana myös nämä heinän leikkuri-heput, ketkä ainakin osaavat pikkutarkan homman taidon.   Ei ole mitään sutaisuhommaa 🙂        Pitänee vaan kysyä, miten hengityssuojainten kanssa, kun kone pörisee selässä ja tokihan tuulen vaikutuksesta sekä pakoputken läheisyydestä johtuen, pakokaasua siinä hengitellään pitkin päivää.     Työsuojelu jos tuon hyväksyy, niin kumma juttu.?

Eli, joskohan odoteltaisiin niiden lehtien kellastuvan ja siivoillaan ne sitten, jos ehditään.  Vaikka lumi sataisi päälle, niin ei siihen maailma kaadu. Keväällä sitten muilla konstein yleiset alueet puhtaaksi.   Ja maa joutaa saada muutenkin maatuvaa lehtiainesta ravinnokseen.     

Mieluummin mummoja työntämään rulliksella vanhainkotiin, kuin tyhjänpäiväistä hyödytöntä  puhallinhommaa.   Työssä on syytä olla mielekkyysmomentti mukana.

Single Post Navigation

2 thoughts on “perkeleen lehtipuhaltamiset~~ 2019

  1. J. Jörgensen on said:

    Lokakuunko loppu jo?

    • Sorry, aika usein sekoittuilee noi päivätkin…saatikka kuukaudet. Päivien kulumista~~ tähän ikään, eikä aina niin väliä. Mutta hyvä että joku muistuttaa. 🙂

      Mukavaa talven odottelua…… — se ehkä menee oikein tässä kohtaa 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s