matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

YLEn tupakkipropaganda-2019

………tai no ehkä WHO:n propaganda alunperin>> /STT />> Yle jatkaa.

Artikkeli ei mm kerro linkkiä, missä WHO:n tutkimus. !!!  (artikkeli alimpana )    Lisäksi WHO:n uskottavuutta vähentää jo vanha juttu, missä aikoinaan tutkittu cannabiksen vaarallisuus olikin pelkkää höpöä, niin tutkimus salattiin kokonaan, koska cannabiksesta ei virallisesti haluttu tehdä vaaratonta tai vähemmän haitallista.  Lopputulos siis mikä oli positiivinen cannabikselle – salattiin.   Siitä voi repiä vähän WHO:n juttujen luotettavuutta.

Ylen arikkeli sekoittaa myös kokonaan itse tupakan, nikotiinin sekä sekaan sitten vielä sähkötupakka.      Artikkeli ei selitä, miksi nikotiini on vaarallista poltettuna.  (nikotiiniahan myydään eri muodoissa laillisesti apteekeissa….eli kyse ei liene kovin vaarallisesta aineesta perustasolla).    Myrkyt ovatkin kai enemmän siellä terva, häkä ja muuta n 3000~~ lisäaineeen seassa,mistä tupakassa kai kyse ?) 

Tupakka yksi koukuttavimpia aineita  ja röökin tms muodossa lie haitallista, vaikkei kukaan SUomessa lie saanut jutusta oikeuksissa mitään aikaan.   Jenkeissä kyllä.   Voi siis aina kysäistä, että jos tappavaa ainetta on kaupan, niin missä mättää.  Siis laillisesti myytävää.?????

Eli,  artikkeli sekoittaa siis kokonaa sen eron, että mikä se vaarallisuus-momentti sähkötupakassa on….koska ei voida ottaa samaan pakettiin vain koukkua nikotiiniin ja sekoittaa se itse kaupan tavis-tupakkaan.    Nikotiini höyrynä keuhkoihin – on pointti, mutta jäi nyt kyllä puuttumaan että missä se vaara olikaan.?   Jos nikotiiinipurkka, tabletit ja suihkeet suuhun ja nenään ovat ok — niin mikä siis oli nyt sitten vaaramomentti tässä nikotiinin imemisessä keuhkoihin.   Höyry vai nikotiini  ?? 

Tämä pulina ei liity millään tavoin itse tupakoinnin puolustamiseen tai että siinä olisi mitään hyvää koko tavassa.    Kyse on informaatiosta…ja onko se misinformaatiota, ostettua infoa, tehtyä infoa vai faktaa.   Siinä kun tänä pänä on usein aika miettiminen. 

(/%#%¤(&%&##

https://yle.fi/uutiset/3-10895985 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa: Sähkötupakka kiistatta haitallista terveydelle

WHO vaatii sääntelyä sähkötupakalle, jota on mainostettu terveellisempänä vaihtoehtona perinteisille savukkeille.

sähkötupakka

Nuori, vaaleanpunaiseen perukkiin pukeutunut nainen polttaa sähkötupakkaa.
Sähkötupakan käyttäjä hengittää laitteen kautta nikotiinipitoista höyryä.AOP

Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa sähkötupakan vaaroista. WHO:n mukaan sähkötupakointi on kiistatta haitallista terveydelle ja tuotteita tulisi sen vuoksi säännellä.

Sähkötupakan käyttäjä hengittää laitteen kautta nikotiinipitoista höyryä. Sähkötupakka on kasvattanut suosiotaan muun muassa tupakoinnin lopettamista yrittävien keskuudessa, sillä sitä ei pidetä niin haitallisena kuin perinteistä tupakkaa. Sähkötupakka ei sisällä tupakkaa eikä haitallisia palamistuotteita kuten tervaa.

Viranomaiset monissa maissa kuitenkin pelkäävät, että sähkötupakasta on tullut myös väylä tupakointiin uusille käyttäjille, etenkin nuorisolle.

Sähkötupakan vaikutuksia terveyteen ei tunneta vielä tarkasti.

– Vaikka sähköisen nikotiininannostelijan käyttöön liittyvää tarkkaa riskitasoa ei vielä ole pitävästi arvioitu, se on kiistatta haitallista ja siksi sitä pitäisi säädellä, WHO sanoi uudessa tupakointiraportissaan.

WHO:n mukaan ei ole kunnollisia todisteita puoltamaan väitettä, jonka mukaan sähkötupakka auttaisi tupakoitsijoita lopettamaan perinteisten savukkeiden polttamisen.

– Useimmissa maissa, joissa niitä on saatavilla, enemmistö sähkötupakan käyttäjistä käyttää sitä ja tavallisia savukkeita rinnakkain, millä ei ole juuri lainkaan terveyshyötyjä.

San Francisco aloitti jo sähkötupakan kitkemisen

Sähkötupakkatuotteiden sääntely on ollut vähäistä. Viime kuussa San Francisco kuitenkin ilmoitti ensimmäisenä yhdysvaltalaiskaupunkina kieltävänsä sähkötupakan myynnin ja valmistuksen. Kieltoa perusteltiin nuorison sähkötupakoinnin dramaattisella kasvulla.

Myös muun muassa Kiinassa suunnitellaan sääntelyä sähkötupakalle.

Suuret tupakkayhtiöt ovat viime vuosina panostaneet paljon sähkötupakan markkinointiin ja korostaneet sen pienempiä terveyshaittoja sekä mahdollisuutta päästä sähkötupakan avulla irti perinteisestä tupakasta.

WHO:n mukaan tupakka tappaa joka vuosi yli kahdeksan miljoonaa ihmistä. Tupakoitsijoiden määrä on ollut maailmanlaajuisesti hienoisessa laskussa, mutta edelleen noin 1,4 miljardia ihmistä tupakoi. Lähes kolmannes maailman tupakoitsijoista on kiinalaisia.

Lue lisää:

Sähkötupakkayhtiön pomo pyysi anteeksi riippuvaisten lasten vanhemmilta – Järjestö: “Suoraan tupakkateollisuuden pelikirjasta”

Suomi yritti lopettaa hyvänmakuisen sähkötupakan myynnin, mutta siitä tulikin kissa ja hiiri -leikki: “Älyttömän kauan kestää”

San Francisco kieltää sähkötupakat

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s