matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

”Husu” Hussein HS:n haastattelussa: Pysyn kannassani siitä, että kaikki perus­suomalaisten äänestäjät ovat rasisteja(…) 2019

no2:::    Kuka tämän Husun on pyytänyt tai kutsunut Suomeen alunperin.??  Että suomalaisetko tarvitsevat toisen puolen maapalloa – tänne lappaamaan väkeä ….ja kertomaan meille suomalaisille, miten ajatella tai mitä tuntea.??     Ja mikä ero on rasistilla, nationalistilla… tai ettei kannata sosiaalista rahanjakoa koko pallon reppureissaajille- ilman eri kutsua.

  Suomi ei ole tämän pallon hollitupa – saatikka että omien etujen tai oman maan sosiaaliturvan jne rakentaminen ajan kanssa, tarkoittaisi sekään sitä, että sillä tarvitsee olla mitään tekoa yhden puolueen kanssa, kuten mainitut persut.

&%¤#/%¤#¤#”/”#

Kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein HS:n haastattelussa: Pysyn kannassani siitä, että kaikki perus­suomalaisten äänestäjät ovat rasisteja

Hussein vastasi HS:n kysymyksiin puhelimitse Intiasta.

Abdirahim Hussein kuvattuna Sdp:n vaalivalvojaisissa hotelli Seurahuoneella keväällä 2017. (KUVA: Tuomas Selänne)
Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein (sd) on viime päivinä herättänyt Twitterissä kohua twiiteillään rasismista.

Hussein esimerkiksi twiittasi Suomen olevan rasistinen maa sekä kaikkien perussuomalaisten äänestäjien olevan rasisteja. Twiitit ovat herättäneet paljon arvostelua.

Muun muassa pääministeri, Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ja Helsingin Sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma ovat tuominneet Husseinin twiitit sosiaalidemokraattien tapojen vastaisina.
Twiittien jälkeen Hussein lähti Intiaan Air India -lentoyhtiön kustantamalle matkalle tutustumaan Intiaan ja etsimään suomalaisyrityksille paikallisia kumppaneita. Internet- ja puhelinyhteydet alueella ovat hyvin heikot, eikä yhteydenpito Suomeen onnistu kovin hyvin.

”Haluan korostaa, etten pakene toimittajia”, Hussein sanoi HS:lle paikallisen miehen kännykästä luoteis-Intiassa sijaitsevalta Kashmirin alueelta.

Perussuomalaisten järvenpääläinen kunnanvaltuutettu Maiju Tapiolinna kertoi maanantaina blogissaan tehneensä tutkintapyynnön Husseinin twiiteistä poliisille.

Husu Hussein, pysytkö edelleen kannassasi siitä, että kaikki perussuomalaiset kannattajineen ja äänestäjineen ovat rasisteja?

”Totta kai pysyn. Miksi minä kirjoittaisin jotain sellaista, mitä mieltä en olisi? Pitäisikö minun perääntyä siitä syystä, että minun päälleni on käyty ja minulle on sanottu, ettei näin saisi ääneen sanoa?”

538 805 ihmistä äänesti perussuomalaisia kevään eduskuntavaaleissa. Luokitteletko siis heidät kaikki rasisteiksi?

”Luokittelen kaikki ihmiset, jotka äänestävät sellaista puoluetta, joka ajaa erilaisille ihmisille erilaisia lakeja. Koen, että se täyttää rasismin kriteerit, jos ihmisiä asetetaan lain edessä eri asemiin.”

Mihin lakiin viittaat?

”Esimerkiksi sosiaaliturvaan, joka olisi erilainen suomalaisille ja ulkomaalaisille.”

Onko maahanmuuton kritisointi mielestäsi rasistista?

”Ei. Minäkin kritisoin maahanmuuttoa. Kritisoin maahanmuuttopolitiikkaa, joka on passivoinut eikä aktivoinut ihmisiä.”

Uskotko, että nämä sinun twiittisi vievät asioita parempaan suuntaan?

”Ne herättivät keskustelua. Ne näyttävät ihmisille sen, että tätä osataan pelata molemmissa päissä, jos näin halutaan. Mutta mikäli halutaan käydä kunnon keskustelua, pitää ymmärtää se, että meistä ja minunkaltaisista ihmisistä on saanut sanoa ja lausua mitä vaan puoluejohtoon asti. Mutta silti meiltä odotetaan vain malttia ja rauhallisuutta. Kuinka kauan tämän pitää jatkua?”

Millaista palautetta olet saanut näistä twiiteistäsi?

”Suurimmaksi osaksi uhkailua eli sitä mitä olen aina saanut. Ei ole mitään uutta! Joka kerta kun olen kirjoittanut jotain sellaista, mitä ei haluta kuulla minunkaltaisilta ihmisiltä, olen saanut samanlaista palautetta. Minua sanotaan neekeriksi, ählämiksi, terroristiksi ja somaliksi, joka hakkaa vaimoaan.”

”Kaikkein pahinta tässä on se, että minulle tämä on tuttua, mutta minunkaltaisiltani ihmisiltä odotetaan, että emme suutu emmekä sano vastaan. Ajatellaan, että koska olen somali Suomessa minun kuuluu olla vain koko ajan kiitollinen. Sitä en hyväksy.”

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s