matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Brunei boycott-2019

    Onkos Suomi muuten jo julkisesti kritisoinut Brunein toimia -siis valtiojohdon tasolla.    Jos ei ole, niin miksiköhän ei olisi  ?   /  Mutta asian toinen puoli toki on se, että itsenäisissä valtioissa tehdään mitä huvittaa, eikä siihen ole nokan koputtamista – sitähän moni toivoo tänne kotomaahankin.  Oma maa, omat tekemiset.

Uusia julkkiksia yhtyi Brunei-boikottiin – lentoyhtiö irtisanoi sopimuksen Royal Brunei Airlinesin kanssa

Virgin-konsernin nokkamies, brittimiljardööri Richard Branson on kuvaillut Brunein kivityskuolemanrangaistuksia kammottaviksi ja epäinhimillisiksi.

boikotti

Talk show -tähti Ellen Lee DeGeneres kuvattuna Kaliforniassa huhtikuussa 2018.
Talk show -tähti Ellen Lee DeGeneres kuvattuna Kaliforniassa huhtikuussa 2018.PAUL BUCK/ EPA

Brunein sulttaaniin kytköksissä olevien hotellien vastaiseen boikottiiin on liittynyt uusia julkisuuden henkilöitä sen jälkeen, kun sulttaanikunta otti eilen käyttöönsä sharia-lain rangaistuskäytännöt. Vastaisuudessa homoseksistä ja uskottomuudesta avioliitossa rankaistaan Bruneissa kivityskuolemalla.

Yhdysvaltalainen talk show -juontaja, koomikko Ellen Lee DeGeneres sekä takavuosien legendaarinen tennistähti Billie Jean King ovat viimeisimmät julkkikset, jotka seuraavat boikotissa Hollywood-näyttelijä George Clooneyta. Myös artisti Elton John on ilmoittanut boikotoivansa Dorchester Collection -ketjun hotelleja Yhdysvalloissa, Britanniassa, Ranskassa ja Italiassa.

Hotellit omistaa Brunei Investment Agency, joka on suoraan kytköksissä Brunein sulttaaniin Hassanal Bolkiahiin.

Billie Jean King jakoi Twitterissä Ellen Lee DeGeneresin Instagram-postin, jossa on listattu sulttaannin omistamat luksushotellit.

Dorchester Collection-luksuhotelliketju on antanut lausunnon, jossa se korostaa tuomitsevansa kaikenlaisen syrjinnän.

Ketjun hotellit ovat pääsosin pitäytyneet kommentoimasta julkkisten boikottiliikettä. Le Meurice -hotelli Pariisissa kuitenkin ilmoitti ”kunnioittavansa LGBTQ-ryhmien oikeuksia”.

Lentoyhtiö lopetti matka-alennussopimuksen

Brunein tiukkaan sharia-lakiin on reagoinut myös brittimiljardööri Richard Bransonin Virgin-konserniin kuuluva lentoyhtiö Virgin Australia.

Australian toiseksi suurin lentoyhtiö on perunnut sulttaanikunnan kansallisen lentoyhtiön Royal Brunein kanssa tekemänsä henkilökunnan matka-alennussopimuksen, kertoo The Guardian (siirryt toiseen palveluun).

Sopimus salli Virgin Australian työtekijöiden hankkia edullisia lentolippuja Royal Bruneilta vapaa-ajan matkoilleen.

Henkilökunnalleen lähettämässä sähköpostissa Virgin Australia ilmoitti, ettei sopimusta voida jatkaa Royal Brunein kanssa sen vuoksi, että Brunei rankaisee äärimmäisen julmasti – jopa kuolemantuomiolla – ihmisiä asioista, jotka ovat Australiassa laillisia ja hyväksyttäviä.

Miljardööri Branson on kommentoinut Brunein sharia-lakia kuvaillen sitä ”kammottavaksi, epäinhimilliseksi ja keskiaikaiseksi lainsäädännöksi, jolla ei ole sijaa 2000-luvulla.”

https://yle.fi/uutiset/3-10723573

Aiheesta lisää:

https://www.tripadvisor.fi/Airline_Review-d8729137-Reviews-Royal-Brunei-Airlines

Ellen DeGeneres and Billie Jean King join call for hotel boycott over Brunei’s gay sex stoning law (siirryt toiseen palveluun)

Virgin Australia ends staff deal with Brunei airline over sharia law (siirryt toiseen palveluun)

George Clooney kehottaa boikotoimaan Bruneihin kytköksissä olevia luksushotelleja

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s