matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Attendo/ YLE:::”Ensimmäisen kuukauden aikana kuoli 5? asukasta. -2019

YLE::::: “”””””Attendon Hoivakoti Pelimannin toiminnasta on tehty tutkintapyyntö poliisille. Alavudella sijaitsevan hoivakodin toiminta jouduttiin keskeyttämään reilu viikko sitten.

Noin 50:n asukkaan hoivakoti oli toiminut Alavudella vasta kuukauden, kun siitä jo tehtiin useita ilmoituksia. Moitteet koskivat muun muassa hoitajien määrää. Ensimmäisen kuukauden aikana 5? asukasta kuoli ja 10 hoitajaa irtisanoutui.””””””


Yle::::

Attendon Alavudella suljetusta hoivakodista tutkintapyyntö – poliisi odottaa tietoja poliisihallituksen ja Valviran kokouksesta

Attendon Alavudella sijaitseva hoivakoti ehti toimia vain kuukauden. Nyt molemmista hoivakodeista, joiden toiminta on keskeytetty Pohjanmaalla, on tehty tutkintapyyntö poliisille.

vanhustenhoito

Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä otti hoivakodin toiminnan haltuunsa välittömästi, kun se keskeytettiin.

Myös Esperi Caren toiminnasta on jätetty tutkintapyyntöjä. Valvira sulki Esperi Caren yksikön Kristiinankaupungissa tammikuussa.

Pohjanmaan Poliisilaitos ei ole vielä aloittanut tapausten tutkimista. Poliisi odottaa tietoa poliisihallituksen ja Valviran tämän päiväisestä tapaamisesta. Sosiaali- ja terveysalan viranomainen Valvira ja poliisin johto keskustelevat maanantaina hoivakotien valvonnasta.

Lisää aiheesta: Hoivayhtiö Esperi Caresta jätetty kaksi tutkintapyyntöä poliisille

Sisäministeri Mykkänen: Poliisi ei vielä aloita valtakunnallista tutkintaa vanhustenhoidon epäkohdista                https://yle.fi/uutiset/3-10651341

 /%&#%)#&¤/&¤##

Poliisin toimintako riippuisi jostain “neuvotteluista”  Valviran kanssa.   Eikös Suomen laki velvoita poliisia tutkimaan ilman mitään….. paitsi esitettyjä  epäilyksiä esim kuolemantuottamuksista.    Ei siinä enää luulisi juttelua tarvitsevan…eikä Valvira ole mikään rikosten tutkija– siellä syyttämis,-tai tutkimuskynnyksen kohdalla.  Vai onko?   Eikö poliisin oma kyky riitä päättämään kuolemantuottamus-epäilykynnyksen  rajaa/ tai siis syyttäjä jos ei muuta.    Valviralla ei luulisi olevan mitään sanaa tuossa paitsi pyytäjän osassa syyttää”…..mutta ei ainakaan estää. ??     Vai missä se tämän maan syyttämisistä päätetään   ? Oikeasti.  ??

Mikä on todennäköisyys 6 vanhuksen kuolemaan – kuukauden aikana.   (vaikka vanhuksia ovatkin olleet)  Luulisi jo hälytyskellojen soivan poliisilaitoksella ilman juttelujakin.    Vai onkos vanhusten tutkinnassa jotain vähemmän tärkeää…tai että heidän kuolemansa olisi jotenkin “automaattista” eikä aiheuta kilkatusta vaikka määrä olisi jotain erikoista, kuten ehkä nytkin.    Lippua siis puolitangossa joka viides päivä. ?

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s