matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Privalääkärin paperi ei kelpaa julkiselle. 2019

Esimerkkitapaus, aihe eri, mutta faktat kuten on.     Otetaanpa vähävarainen herra, kuka kerää pussistaan rahaa, ja menee privaatille  valittamaan vaikka polvivaivaa. Privaatti tutkii ja kirjoittaa dg:n…ja määrää jotain lääkettä x.    Ja privaattilekuri sitten toteaa, että kai viet uusittavaksi sitten lääkkeen sinne julkiselle, missä yleensä käyt.  Herra vastaa kyllä.

No mitäpä sitten.   Herra hakee lääkkeensä apteekista– mutta kas….tk ei uusikaan lääkereseptiä, koska se on privaatin resepti.. tai mistä lie syystä?? (vaikka privaatti on kirjoittanut epikriisiin, että suositus on lääkityksen jatkosta tulevaisuudessa)   (privaattilääkäri muuten alan erikoislääkäri siis ) 

Eli, julkinen puoli kieltäytyy hyväksymästä privaatin ohjeita, reseptejä tai hoitoa yleensäkään.   Vaikka kyse voi olla poikkeustapauksesta, eli ko henkilö kävi poikkeuksellisesti privaatilla, koska halusi erikoislääkärin mielipiteen asiasta.

   Nyt siis näyttää siltä,että ollaan kuntayhtymien soteromun kanssa saamassa kahden luukun” systeemi (kuten kela ja sossukin jo ovat) ———ja potilas saa “todistaa” vaivaansa kahdessa paikassa, jotta oikeutus tulee myös sinne julkisen puolen lääkitykseen sekä hoitoon + reseptien jatkot.     Privaatin paprut eivät siis riitä kuin sinne privaatille…..ja olet sitten köyhä tai mitä vain – – niin ei taida olla syytä käydä privaatilla,jos tarkoitus jatkaa hoitoa julkisella.     Ei näytä toimivan ammattilääkärin paperi muualla kuin siellä missä on kirjoitettukin.   Ihme edes, että potilasasiakirjat muuten kelpaavat tk.ssa luettaviksi, vaikka ovat kenen lie kirjoittamia – siis tk:n omien toisten lääkäreiden.

Sama vaiva on hyväksyttävä kahdessa paikassa erikseen.   Mikä idea  ??    Ja voi olla vielä niin, että tavis tk-lääkäri ei ammattitaidoissaan ole samalla planeetallakaan tiedoissa tuon privaatin  “erikois-polvilääkärin” kanssa — mutta jokin byrokration tai kunnian kukkanen  vaatii, että potilas saa ruveta “todistamaan” ja esittämään vaivansa kahdessa paikassa, jotta hoito ja lääkitys rupeaa toimimaan. Tämä siis tilanne 2019, jolloin sote ei taida vielä lukea Suomen laissa. ?

Eikä  välttis toimi sittenkään, koska kunnan “omat tavat” voivat olla sen verran junttitoimintaa—– että tk tai muu terveydenhoidon yksikkö– yksinkertaisesti kieltäytyy siitä privaatin todistuksesta.   Ei kelpaa.                               Kieltäytyy<<<   siis suomenkielellä. !!!!      

  Ja kauanko kestää valitusrumba moisesta…kuten sinne aluehallintovirastoon  ?===== vuoden pintaan.    Sen aikaa tuo polviheppu saa olla ilman hoitoa, tai ilman lääkkeitä tms….vuoden – koska kantelu sisällä , tk ei hyväksy papereita — ja kanteluun päätös kestää. Ainoa keino olisi ravata siellä privaatilla uusimassa lääkkeet ym… vaikka se ei ollut tarkoitus.      Ihan kuin olisi jossain aika paljon vikaa.      (no onhan sitä tähänkin asti ollut roppakaupalla, mutta sote-yhtymä-romu ei auta näköjään idioottitoimintojen parantamiseen mitään.– saatikka kun taloissa on näitä idiootteja edelleen kasapäin – eli, pökkelösäännöt, pökkelötoimijat….ja puuttuva järki päässä (kanttia ei toimia oman lääkärintoimen edellyttämällä tavalla) Kumma myöskin siksi tässä kohtaa, että kun lekurit eivät yleensä “toisen silmää noki” — niin nyt näyttää tk:n puoli nokkivan privaattipuolen kollegoiden sanomisia.  Omat tavat” kuten sanotaan ja jääräpäisyys.         Ja sitten jotkut tosiaan ihmettelevät, että miksi jengi valittaa.   

Ja kuten tullut todettua,  kotimaan hallinnon valitusmenettelyt ovat tyhjänpäiväisiä kumileimasimia, keiden mahdollisuudet vaikuttaa==(=määrätä)….. ovat melkein nollaa.    Kuten juurikin aluehallintovirasto.  Listalta löytyy valvira, mutta hoitaa vain vakavia keissejä.  On oikeuskansleri ja eduskunnan oikeusasiamies.   Kukaan heistä tai noista -ei taida voida “määrätä” yhtään mitään.   Pelkkää puhetta ja suositusta. //     ( no vanhainkotia x sentään suljettiin, kun hoito oli jo vaaraa tuottavaa,  että siihen näköjään sentään kyetään.)

  Ainoa mikä toimii, jos toimii sekään, on käräjäoikeus loppupeleissä — mutta haittana on hinta …..sekä että rikos-tai riita-asia on löydettävä  ensin lakikirjasta….ja sitten rikosilmoitusta tai tutkintaa peliin.   Moniko lähtee polvihommista rosikseen, vaikka olisi kuinka akuuttia, hoitovirhettä tai vaaran aiheuttamista eli potilasturvallisuus ….ei varmaan moni?     Eikä taida lakia löytyä moiselle…eli rikosta, mikä pitänee kaivaa jostain esiin sieltä lakikirjan välistä.  On siellä ehkä jotain , kun tarkkaan lueskelee.

Kyse on hallinnon mädästä , mutta sitähän ei siis juuri kukaan hoida mitenkään, joten  mitä polviveikolle jää käteen, paitsi ottaa paskaa niskaan, kun kerran kaadetaan. ???      Suomessa on kansalaisten oikeusturva ja potilasturvallisuus jotenkin hienosti päästy nollaamaan tässä aikojen kuluessa (kantelut, valitukset).   Voit huutaa ja mekastaa, mutta se siinä.   Ja mekastuksestakin tehdään jo ns “vihapuhetta”…heheh…mikä on jo sananvapauden  näivettämistä systeemin taholta.  Aivan kuin pyrittäisiin poistamaan pallolta jokin yksi väri.        “osa-lobotomiaa”…..         hohhoijakkaa.       Mutta lammaskansa ostaa pakolla, kun ei muuhun kykene tai osaa….jaksa eikä huvita.

Single Post Navigation

Comments are closed.