matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Nainen odotti päivystyksessä 7 tuntia – Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksestä toinenkin kantelu -/2019tammik.

 

Nainen odotti päivystyksessä 7 tuntia – Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksestä toinenkin kantelu

YLE Miina Sillanpää::::: Hoitajilla on liikaa töitä Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksessä. Asiasta on kanneltu aluehallintovirastoon.                

Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksen toiminnasta on tehty joulukuussa toinenkin kantelu aluehallintovirastoon.

Viime päivinä paljon huomiota saaneen päivystyksen hoitajien luottamusmiehen Paula Werningin tekemän kantelun lisäksi kouvolalainen yksityishenkilö on kannellut päivystyksen toiminnasta.      

no2need::::::::Werning teki oikean liikkeen ja olisi syytä, että koko terveydenhoidon henkilöstö tekisi samaa…(ja olisi tehnyt jo aikaa sitten)-  eli seuraa oman alansa virheellistä toimintaa ja potilasturvallisuuden noudattamista.   Mutta ilmeisesti pelon ilmapiiri on vielä voimissaan    Ei ole vielä ““fucking -shit-treatment-liikettä”””” olemassa.  Ehkä aika perustaa.     

  //   Oudon haloo nousee nytkin parista kantelusta, koska kanteluja on tehty Aluehallintovirastoon aikaa myöten ja niin paljon oli tuossa jokunen vuosi sitten, että asia oli tukossa ruuhkautumiseen asti.  Ja pisimmät käsittelyajat pari vuotta.  Niitä pinkkoja sitten purettiin Keski-Suomea myöten muissa Aveissa.  Jotain vikaa itse systeemissäkin.            Ei ole syytä kansalaisten pelätä kantelujan tekoa, ja ehkä se sadas tai tuhannes kantelu jo tuottaa jotain.  Ainakin sen, että sitten voi jo kannella itse AVIsta kuka ei hoida tonttiaan.            Hoitajille siis enemmän silmiä siihen omaan hommaansa, koska itse ovat vastuussa potilaistaan, kuten toki lääkäri ja hoitopaikkakin.  Syytä siis panna syylliset toimintojen romuttajat kaikki omille paikoilleen.   Mutta nykyisenlaisilla kumileimasimilla ei ole syytä jatkaa entistä linjaansa ja sanktioiden pitää olla sitä luokkaa, että ne toimivat.  Sormenheristely on yhtä tyhjän kanssa.

    Kantelun tekoon  mennee  15-30 min minimissään…..sähköposti auki, asia sinne kaikkineen – ja painaa lähetä-nappia ja homma selvä.    /lähettäjä, vastaanottaja, asiaan liittyvät ihmiset — ja toiminto mistä kannellaan. Nimiä ja paikkoja ja aikoja.  Aluehallinnon osoite eri osoitteineen löytynee netistä…tai sitten kysyy muualta.  Homma ei ole kummoinen vaiva kansalaiselle- ja mikäli halutaa vaikuttaa siihen, miten sitä paskaa niskaan kaadetaan.   Jos kukaan ei sano mitään, niin kukaan ei kai sitten välitä.      Lammaskansa on nöyräksi opetettu ….edelleen.    Outo juttu, kun polvet jo vaihtuvat, mutta polvi ei tunnu piristyvän. 

)&%¤#&¤(####

https://yle.fi/uutiset/3-10586285

Kouvolainen nainen jonotti pitkäaikaissairaan läheisensä kanssa päivystyksessä seitsemän tuntia joulukuun alussa, minkä jälkeen hän laati kantelun.

Kouvolalaisnainen kertoo nostaneensa kantelussaan esiin hoitohenkilökunnan uupumisen ja vähäiset resurssit, sekä sen, ettei pääsy päivystykseen ole pyörätuolissa istuvalle esteetön.

Nainen on saanut tiedon, että kantelu otetaan käsiteltäväksi.

Hoitajat äärirajoilla

Päivystyksessä työskentelevän Werningin kantelu on kirjattu saapuneeksi aluehallintovirastoon muutamia päiviä kouvolalaisnaisenjättämän kantelun jälkeen. Werning on Tehyn luottamusmies ja SDP:n kaupunginvaltuutettu Kouvolassa.

Werningin kantelun mukaan henkilökuntaa on aivan liian vähän, ylitöitä tehdään paljon ja henkilöstö on uupumuksen partaalla. Se on Werningin mukaan jo riski työ- ja potilasturvallisuudelle.

– Hoitajat työskentelevät äärirajoilla. Sijaisia on vaikea saada, koska heitä ei ole. Työvuorot laaditaan jo valmiiksi vajaina, Werning sanoo.

Päivystyksessä työskentelevät 49 hoitajaa ovat omassa kannanotossaan tukeneet Werningin kantelua.

Toissa vuonna aluehallintovirasto ratkaisi omana tapauksenaan tilanteen, jossa vakavista oireista kärsinyt pieni vauva käännytettiin kotiin Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksestä. Aluehallintovirasto antoi sairaalalle ja päivystyksessä toimineelle lääkärille hallinnollista ohjausta, mutta ei kuitenkaan todennut aihetta huomautukseen.       Suomessa on erikoisen korkea sanktiokynnys,  eli viranhaltijat ovat kai menninkäisten suojelussa.   Annas olla kun kaljakuppilan yksi tuolipari on metrin liian lähellä jotain, niin Aluehallintovirasto saa kantelun päätökseen parissa viikossa — ja uhkasakkokin löytyy alta aikayksikön.  Kummaa priorisointia sekä toki saamatonta touhua muutenkin.

Aluehallintovirastoon on lisäksi eilen, maanantaina jätetty tuore kantelu Pohjois-Kymen sairaalan toiminnasta. Sitä ei ole vielä käsitelty, joten sen tarkemmasta sisällöstä ei vielä ole tietoa.

Valvontaviranomainen seuraa

Aluehallintovirastosta kerrotaan, että Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksen toimintaa on seurattu jo jonkin aikaa.

– Otimme itse asian vireille noin vuosi sitten, kun mediassa oli enemmänkin juttuja päivystyksestä toiminnan siirryttyä Carean vastuulle, terveydenhuoltoyksikön päällikkö Anne Hiiri sanoo.

Pohjois-Kymen sairaalan toiminta siirtyi Kouvolan kaupungilta Kymenlaakson sairaanhoitopiiri Carean vastuulle vuoden 2018 alusta. Tämän vuoden alusta Kymenlaakson kaikki terveys- ja sosiaalipalvelut koottiin uuden sote-kuntayhtymän Kymsoten alaisuuteen.

Pohjois-Kymen sairaalassa olleiden muutosten vuoksi sairaalan toiminnalle annettiin aluehallintovirastossa aikaa tekeytyä, koska Hiiren mukaan kysymys oli mahdollisesti käynnistysvaikeuksista.

Joulukuussa tehdyt kantelut on liitetty päivystystä koskevan valvonta-asian kanssa yhdeksi kokonaisuudeksi. Aluehallintovirasto on toimittanut Carealle selvityspyynnön 27. joulukuuta.

– Arvioimme saamamme vastauksen perusteella, onko meidän tarpeen käydä Pohjois-Kymen sairaalassa. Se vie oman aikansa, mutta uskoisin, että kevään aikana tulisi päätös asiaan liittyen, Hiiri sanoo.

Aluehallintoviraston tavoite on antaa ratkaisunsa kanteluihin 8 kuukauden kuluessa.

Neljä uutta hoitajaa haussa

Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksen kuormittuneeseen tilanteeseen etsitään ratkaisua lisäämällä hoitajien määrää.

Sairaalaan haetaan parhaillaan työntekijöitä neljään uuteen hoitajan toimeen. Kymsoten johtajaylihoitaja Hannele Mattilan mukaan valinnat tehdään jo lähipäivinä.

– Huutoon on vastattu jo viime vuoden puolella, kun päätettiin näiden uusien työpaikkojen perustamisesta. Tätä seurataan nyt suurennuslasin kanssa, että riittääkö tämä mitoitus, Mattila sanoo.

Mattila itse on toiminut johtajaylihoitajana uudessa sote-kuntayhtymässä vasta vuoden alusta. Hän kertoo kuitenkin olleensa kollegansa kautta tietoinen siitä, että lisämiehitystä Pohjois-Kymen sairaalassa tarvitaan.

– Kun yhteispäivystys Pohjois-Kymen sairaalassa viime vuoden alussa päättyi, oletettiin, että päivystyspotilaiden määrä vähenee noin 20 prosentilla. Potilaiden määrä on vähentynyt kuitenkin vain noin 15 prosenttia, Mattila sanoo.      https://yle.fi/uutiset/3-10586285

Mattila käy keskiviikkona tapaamassa päivystyksen työntekijöitä ja keskustelemassa tilanteesta. Lisäksi hän on paikalla Kymsoten hallituksen kokouksessa perjantaina, jolloin asiasta syntynee myös keskustelua.

     Samaa romua on ollut terveydenhoidossa jo kymmenen vuotta ja ylikin.  Valvira tai AVI eivät vain halua tai kykene rangaistuksiin – joten  ketään ei myöskään romutoimintojen olemassaolo pelota.  Kuka nyt nollaa pelkää.      AVI:n voi valitella ensin 5v ………x-asiasta- ja lopputulos voi olla “HUOMAUTUS”…..tai “AVi pyytää toimintayksikköä OTTAMAAN HUOMIOON !!!           Siinä kaikki eli tyhjää täynnään on Avin toimintapussukka .  Sanahelinää ja siinä kaikki.

 Kun rahaa ei haluta laittaa peliin, niin tehdään sitä sitten kun tulee varoitusta jossain.   Johan siinä on saanut rahaa säästellä aikansa, kun kukaan ei ole kissaa pöydälle nostainut.    Tätä samaa romutoimintaa on Suomi täynnään — ja kauniit puheet tulevat vuosia jälkijunassa.     Kysyä voi enää vain, että kuka sitä sallii.   Kansalaiset itse eivät ole vielä tainneet saada itsestään kynää enempää käsiinsä ja kuten nyt tehdään asiaa parista kantelusta – oikein mediaan asti.   Samaa on ollut vuosikaudet, mutta nytkös ne uutisia olisivatkin

Single Post Navigation

Comments are closed.