matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

“Suomen kunnianhimo kääntyy itsemurhaksi ja hintalappu on posketon”(<persut)-2018

Perussuomalaiset nostivat kytkintä ilmastoneuvotteluista: “Suomen kunnianhimo kääntyy itsemurhaksi ja hintalappu on posketon”

Puolue julkaisee oman ilmasto-ohjelmansa torstaina.

Perussuomalaiset

 

Eduskuntapuolueiden yhteinen ilmastotyöryhmä sai äkkikäänteen, kun perussuomalaiset päättivät irtaantua työryhmän työstä. Syynä on ilmastotoimien hintalappu.

Perussuomalaiset ihmettelee, miksi Suomen pitäisi etsiä kunnianhimoisia keinoja vähentää päästöjä, kun Saksa, Romania, Bulgaria ja Puola saavat jatkaa kivihiilituotantoaan.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) vetämä työryhmä lähti perussuomalaisten poliittisen suunnittelijan Riikka Purran mukaan heti väärille raiteille.

– Suomen kunnianhimo kääntyy itsemurhaksi tilanteessa, jossa päästövähennystemme taso ei riipu siitä, mitä muut tekevät Euroopassa tai muualla maailmassa, Purra toteaa.

Sipilän johtaman työryhmän tavoitteena on etsiä puolueiden yhteisvoimin keinoja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Perussuomalaisten mukaan Suomen kunnianhimoiset tavoitteet johtavat suomalaisen teollisuuden ulosliputukseen.

Hintalappu on Purran mukaan tavalliselle kansalaiselle liian kova.

– Mahtaako ilmastotyöryhmä uskaltaa kertoa vaateensa posketonta hintalappua veronmaksajalle – kaupunkilaiselle, maakunnissa asuvalle, autoilijalle, omakotiasujalle? Mikäli kustannukset kompensoidaan ylimääräisellä tukipaketilla, mistä ihmeestä nämä sadat miljoonat otetaan? Purra kysyy.

Perussuomalaisten ympäristö- ja energiapoliittinen ohjelma julkaistaan torstaina.

Juttua on muokattu kello 16.52: Jutussa luki, että perussuomalaiset marssivat ulos kokouksesta. Muutettu muotoon: irtaantuivat työryhmän työstä.

¤##¤¤#¤#¤#

.,,,,Mitäköhän keskustalaiset itse pitävät näistä omien pomojensa ulostuloista.  Ruskeita kieliä ihan Pohjoismaat niputtaen eli maailmanparannus Pohjoismaiden kontolle..  Kuka näitä prenikoita oikein kerää kotimaan kansalaisten selkänahoista ?

Tässä kohtaa persuilla sentään joku roti.   Kansa maksamaan kotimaan poliitikkojen komeita puheita- kun muualla pallolla tehdään tosiaan mitä siellä sattuu sopimaan.   Montakohan mopoa tuolla Kiinassa, Intiassa jne  ollaan laittamassa talliin….tai että Usa pistää tehtaan piippuja kiinni huomenissa ?   Suomen maatalous alla olevan jutun mukaan yksi varsinainen hiilijalanjäljen suurtuottaja, joten kenen juttuja tämä maalaisten puolue nykyään on muuten ajamassa ?    Pellothan ovat osin jo paketissa , mutta loppuosa taitaa olla romua täynnään.  >>>>>>

 

LUKE.FI:::::::::Ruoankulutuksella ja –tuotannolla on väistämättä merkittäviä vaikutuksia ympäristöön. Parhaimmillaan ruoka on terveellistä ja tuottaa nautintoa, mutta myös vastuullisesti tuotettua ja kulutettua.

Ruoantuotanto vaikuttaa esimerkiksi ilmaston lämpenemiseen, ympäristön rehevöitymiseen ja happamoitumiseen sekä luonnon monimuotoisuuden vähenemiseen. Lisäksi se kuluttaa paljon eri resursseja, kuten ravinteita, maapinta-alaa, energiaa ja vesivaroja.

Maatalous on merkittävin ihmisen aiheuttaman ravinnekuormituksen lähde Suomessa

Maataloudesta aiheutuu Suomessa nykyisin noin puolet sekä fosforin että typen kuormasta, joka päätyy Itämereen ihmistoiminnan seurauksena.

Tutkimustiedon perusteella viljelyä on kehitetty ja lannoitusmäärät ovat pienentyneet huomattavasti viimeisten vuosikymmenten aikana. Tästä huolimatta vielä ei ole nähtävissä merkkejä maatalouden ravinnekuormituksen vähenemisestä. Kotimaisen ruoantuotannon kehitys edistää kuitenkin keskeisesti mutta hitaasti Itämeren ja erityisesti sen lähiosien tilan paranemista.

Luke tuottaa uusia ratkaisuja tuotannon kehittämiseen, sivuvirtojen hyödyntämiseen ja hävikin ehkäisyyn tuotannon ravinnekuorman vähentämiseksi.

Ruoantuotanto ja -kulutus kuormittavat myös ilmastoa

Ruoantuotanto ja -kulutus aiheuttavat reilun viidenneksen kulutuksen ilmastovaikutuksista eli hiilijalanjäljestä. Vain asuminen kuormittaa ilmastoa ruokaakin enemmän. Liikkuminen on kolmas suuri tekijä.

Suurin osa ruoan ilmastovaikutuksista syntyy maaperästä lannoitteiden käytön seurauksena tai suoraan eläimistä. Ruoantuotannon ympäristövaikutuksia voidaan vähentää jonkin verran, mutta, toisin kuin esimerkiksi liikenteessä ja asumisessa, nykytietämyksen mukaan ei merkittävästi uusin teknologisin ratkaisuin, ei varsinkaan ilmastovaikutusten osalta. Ruoankulutuksen ilmastovaikutuksia voidaan vähentää suosimalla mahdollisimman vähän kuormittavia ruokia ja minimoimalla hävikkiä.

Kestävät valinnat lautasella

Maatalouden päästöt määräävät pitkälti elintarvikkeen ympäristövaikutusten suuruusluokan. Täysjyväviljatuotteet, palkoviljat, hedelmät, marjat ja vihannekset sopivat hyvin ympäristönystävän lautaselle. Hyviä ja ympäristöystävällisiä kasviproteiinin lähteitä ovat pavut, herneet, linssit, pähkinät ja siemenet (esim. auringonkukan tai kotimaisen pellavan). Lisäksi olisi hyvä lisätä lähialueiden pikkukalaa, jonka ympäristövaikutukset ovat hyvin pienet.

Tuotteiden teollisen jalostuksen energiankulutuksella ja kuljetusmatkoilla on vähäinen merkitys ruokatuotteiden ympäristövaikutuksiin. Myös pakkausmateriaalin määrällä on vähäinen ympäristövaikutus, kunhan pakkausjätteen uudelleenkäytöstä ja loppusijoituksesta huolehditaan.

Luke pyrkii löytämään keinoja ruoantuotannon ympäristö- ja ilmastokuorman hillitsemiseen yhteistyössä eri ketjujen yritysten kanssa.

Yläreunan kuva: Veikko Somerpuro / Luken arkisto

https://www.luke.fi/tietoa-luonnonvaroista/ruoka-ja-ravitsemus/ruoan-ilmastovaikutukset/


Ilmastotalkoot jees, mutta liftareita ei voi olla…..eikä siis myöskään eri kokoisia sääntöjä siellä täällä.   Toisen etu on toisen häviö ja  tällaiset “rivistä esiin astu”-vapaaehtoiset (Suomi esim)… ovat yhden sortin hölmöjä…..ja tosiaan jos kansalta aletaan kysellä, onko vapaaehtoisia poliitikkojen kilpien kiillottajia maisemassa- omalla toimeentulollaan….(ja työttömyyden välillisellä aiheuttamisella) — niin kannattaa miettiä pari kertaa uudelleen.   Mutta ensi vaaleissa tätäkin asiaa voi pohdiskella,  eikä onneksi ei ole pitkää aikaa siihen hommaan.  Jos jotain sitä ennen päätetään, niin lienee syytä vaalien jälkeen korjata asiaa – sikäli mikäli kansan pussista aletaan ottaa kielen väritykseen tarvittavia tulonsiirtoja – ja toki jos kansa ymmärtää vaaleissa kuka tässä mitäkin on ajamassa.    Tämä on sitä tyypillistä Suomen koulupoika-asennetta, missä maksajat ovat eri paikassa kuin kunnian metsästäjät….ne ruskikset.

jk.   Juuri mediassa, ettei lapsiasiavaltuutettu jaksa istua bussissa, vaan kaipaa varmaan privaattikuskia ja Audia perseen alle?     Ilmastotalkoot voisivatkin aloittaa itse höpöttäjä-poliitikot, eli esim europarlamentin porukat….yksi reissu kymmenestä sinne Brysseliin laivalla ja junalla Ruottin kautta.  Miltä se meno maistuu ilman kivaa lentokonetta.  Samoin jokainen eduskunnan heppu ratikkaan ja bussiin tai kävelemään.     Kyllä sitä puhellaan tuolla julkisuudessa ,mutta taitaa omat teot jäädä vähiin yleisellä tasolla…..ja kuten aina — kansa saa olla lampaana näissä hommissa.

Single Post Navigation

Comments are closed.