matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Suvun äijät päättivät juhlistaa sukupuolensa korjannutta 23-vuotiasta Aaroa – Miehet matkasivat 1200 kilometriä Jäämerelle antamaan hänelle uuden kasteen??? -2018

Suvun äijät päättivät juhlistaa sukupuolensa korjannutta 23-vuotiasta Aaroa – Miehet matkasivat 1200 kilometriä Jäämerelle antamaan hänelle uuden kasteen

Perjantai-dokkarissa Aaro Salokorpi kastetaan uudelleen samaisella Jäämeren vedellä, jolla hän sai ensimmäisen kasteensa.

Perjantai      https://yle.fi/uutiset/3-10520559

Perjantai-dokkari: Kiva kun olet olemassa

Tamperelaisiksi tytöiksi syntyi vuonna 1995 yhteensä 1176 lasta. Yksi heistä oli Esa ja Tuula Salokorven keskimmäinen lapsi.

Pienen tytön ristiäisissä pappi puhui kauniisti ja sukulaiset itkivät liikutuksesta. Tyttö kastettiin Norjasta Jäämeren rannalta tuodulla vedellä. Tuula Salokorpi oli poiminut kuukausia aiemmin pullollisen vettä mukaansa, kun ei vielä tiennyt olevansa raskaana.

Myöhemmin tyttö alkoi ajatella tyttöyttään ja naiseuttaan, ja jokin siinä ei tuntunut oikealta. Täysi-ikäiseksi ehdittyään hän oli jo ymmärtänyt olevansa mies.

– Kasvoin sellaisessa ympäristössä, että minun ei koskaan lapsena tarvinnut miettiä sukupuoltani, mutta teininä aloin ajattelemaan asiaa. Sitten kun tajusin, että olen mies, sellainen itseni kanssa kamppailu loppui melkein kuin seinään, Aaro Salokorpi sanoo nyt.

Aaro Salokorpi tajusi teini-iässä olevansa mies.Matias Väänänen / Yle

“Aaro on aika uusi kaveri”

Ensimmäisestä kasteesta on vierähtänyt jo 23 vuotta. Vaikeiden teiniaikojen jälkeen Aaro Salokorvesta tuntuu pitkästä aikaa, että kaikki on hyvin.

Hän on kasvanut nuoreksi aikuiseksi. Sellaiseksi, jolla on hyvä olla. Ja sellaiseksi, josta vanhemmat voivat olla ylpeitä.

– Aaro on aika uusi kaveri. Hänellä oli tosi vaikea murrosikä. Parissa vuodessa hänestä on tullut tuollainen ihminen, joka on hieno ja mukava, Esa Salokorpi sanoo.

Aaron hyvä olo on syy siihen, miksi juuri nyt on sopiva aika uudelle kasteelle. Pari vuotta sitten reissu Jäämerelle ei olisi ollut mahdollinen, sillä tuolloin Aaro ei ollut valmis matkustamaan yhtään mihinkään, varsinkaan äijäporukalla.

Nyt isä Esa haluaa viedä poikansa paikkaan, josta tämän kastevesi aikanaan poimittiin mukaan. Myös isoisä Eero Salokorpi on matkassa mukana.

– Haluan tehdä tällaisen varmistuksen, että Aaro nyt varmasti ymmärtää, että ollaan samalla puolella, Esa sanoo.

Vaikka on Aaro sen kyllä ymmärtänyt. Ihan alusta asti hänellä on ollut perheen tuki sukupuolenkorjauksessa.

Eero Salokorpi
Eero Salokorpi taltio kastehetken kännykkäkameraansa.Matias Väänänen / Yle

Aaro Salokorpi muistaa hyvin puhelinsoiton, jossa hän kertoi isoisälleen olevansa mies. Siitä on pari vuotta aikaa.

– Yksi ilta päätin, että nyt mun vaan täytyy tehdä se. Saatoin ottaa rohkaisuryyppyä sitä ennen, Aaro sanoo.

Isoisä Eero Salokorpi suhtautui asiaan lämmöllä ja ymmärryksellä.

– Kun Aaro ilmoitti asiansa, sanoimme vain, että okei. Sä oot yhtä rakas ja sä oot se sama ihminen, Eero Salokorpi sanoo.

– Se oli mun mielestä paras reaktio, mitä siihen voi saada, Aaro muistelee.

“Onnea uuteen elämään”

Kahden päivän matkustus ei näytä uuvuttaneen kolmikkoa. Isä, poika ja pappa jutustelevat säästä. Päivä on yllättävän tyyni ja lämmin. Takana on 1200 ajokilometriä ja venematka Pykeijasta pieneen Soukkavuonoon.

“Vau” on aina ajatus Aaro Salokorven päässä Soukkavuonossa. Jylhät kalliomaisemat avautuvat ympärillä ja olo on epätodellinen. Onhan isä puhunut maisemien karusta kauneudesta, mutta paikan päällä kaikki on vielä suurempaa.

– En osannut etukäteen kuvitella, millainen paikka tämä on, Aaro Salokorpi sanoo.

Jylhät maisemat ympäröivät miehet.
Jylhät maisemat avautuvat ympärillä, kun kolmikko kulkee kohti kastepaikkaa.Matias Väänänen / Yle

Esa Salokorpi johdattaa kolmikon kastepaikalle. Suuren kiven edessä virtaa kirkas tunturipuro. Siihen he pysähtyvät.

Aaro Salokorven elämän toiseen kasteeseen osallistuu kolme ihmistä. Tällä kertaa häntä ei liitetä seurakunnan jäseneksi.Tällä kertaa paikalla ei ole pappia eikä itkeviä sukulaistätejä.

On vain äijät kolmessa polvessa. Aarolla on ollut koko matkan ajan kevyt ja rauhallinen olo. Kastehetken lähestyessä seesteinen olo vain voimistuu. Silmät siristävät auringossa ja huulille nousee hymy, kun pappa pitää pienen puheen.

Eero Salokorpi kertoo muistavansa hyvin ensimmäisen kasteen.

– Olen aina kunnioittanut sinun henkistä vahvuuttasi. Hoidit hienosti oman muutokseksi ja kasvatit meidät mukaan siihen, Eero-pappa lausuu ennen kuin Aaro polvistuu veden äärelle.

Aaron vaaleat hiukset välkehtivät auringon kimalluksessa, kun hän kastaa kasvonsa jääkylmään vetään. Sen jälkeen isoisä pyyhkii otsasta vanhan nimen pois.

Halaus.

Aaro on vaiti. Olo on liikuttunut. Ensimmäistä kertaa ollaan hetki ihan hiljaa.

Esa-isällä on takataskussa Jaloviina-pullo, joka aukeaa onnitteluhörpyille. Sen myötä lausutaan juhlalliset sanat:

– Onnea uuteen elämään, Aaro.

Esa Salokorpi kohottaa pullon pojalleen Aarolle.Matias Väänänen / Yle

Perjantai-dokkarissa Kiva kun olet olemassa sukupuolensa korjannut Aaro Salokorpi matkustaa Eero-pappansa ja isänsä Esa Salokorven kanssa Jäämeren rannalle saamaan uuden kasteen. Katso dokkari Areenasta.

%#/%)/#&%)/&#)%&

  Huh, mikä juttu. Ei suinkaan hepun sukupuolenkorjaukseen liittyen, vaan tuo “kaste-höpö”.      MIkä ihmeen “kaste”…ja miksi.  Ovatko nämä heput siis jotenkin uskonsorttisia,koska kaste kuulunee sinne kirkko,-ja uskomusromun joukkoon.  Ja jos kannattaa satutarina raamattua, niin siellä kai joku ituheppu taivaassa – on vääntänyt porukan tänne pallolle, kaivamalla savea jostain “ei mistään” — eli meidät on rakennettu alunperin savesta -satuilee raamattu.                                        No.        Nyt  tämä  kyseinen heppu A, kenen keho oli  naisen – ja mieli miehen — niin hups , sattuipa savenvalajalle nyt aikamoinen moka- toki siellä sukulinjan alussa, jos ns kaikki on päätetty savenvalajan päässä etukäteen. -vai halusiko satu-isukki taivaassa, rakentaa savijengille pikku ongelmia matkan varrelle ihan tarkoituksella.?

  Onkohan siellä raamattu-sadussa  kerrottu missään, että taivasheppu savenvalaja teki  myös mokia. ??(ja aika lailla pitkin palloa)      Näitä muuten on tämä pallo täynnään…tuolla luonnossa, eikä siinä mitään kummallista.  Mutantteja, geenien leikkiä ja sattumia. Monesta syystä. Toisissa on järjestystä ja tarkoitusta, toisissa taas ei. 

Tuossa siis tuntuu vähän oudolta perustaa mitään johonkin “kasteveteen” mikä alun perin sammuttimen kokoisena käytetty kirkossa — ja nyt sitten kai  “psykologisesti” ajatellen, mennä lotraamaan jonnekin jääämeren rantaan~~~ saman veden kanssa. (minne se vesi muuten liittyisi, paitsi kirkon ja uskonnon aivopesuun).         Mutta sitten enää voi kysyä,  että jos uskonnon varjolla käyttelee jotain vesiä – niin miksi ei sitten hyväksy sitä mitä se savenvalaja on tehnyt- ja anna olla.   Joku ei nyt sitten millään loogisesti (sivustaseuraajalla) mene jakeluun tuossa hommassa. Kummatkin ovat jotenkin liikaa samassa hampparipaketissa.

Eli, toki ihan samaa, mitä ihmiset ovat , vaikka päätä vaihtaisi tai neljä kättä,…jalkaa.  Ei siinä  mitään vikaa, koska jokainen tekee kehollaan mitä haluaa.  Oli sitten huulet ylhäällä fiksattuna …tai alhaalla, tai muuta isonnusta ja pienennystä.                                                                                 Mutta kastevesi” nyt on jotenkin outoa tuon asian kanssa,mistä tuo  tarina kertoo.    Mutuna ei voi kuin todeta mielipiteenä,  liittyen muuhunkin vastaavaan – että kuinka syvään menee  aivopesu kirkon toimesta ja yhteiskunnan – kun se tarpeeksi nuorena suoritetaan.   Ei pääse ristiriidasta eroon missään kohtaa kokonaan. On kuin painajaiset, että vaikka niitä ei kutsuta eikä haluta, niin sieltä ne tulevat jos tullakseen.

Aivopesun tulosta, eli sitä Dawkinsin mainitsemaa henkistä pedofiliaa, tuo kaikki uskontojen tunkeminen pilttien nuppiin.   Roikkuvat mukana pitkin ja läpi elämän, kuin räkäinen nenäliina taskussa.  Ehkä se olisi syytä vaihtaa uuteen, noin yleisellä tasolla monessa asiassa.        

Osakemarkkinoilla ja muualla, on sanonta, ettei munia samaan koriin.     Matemaattisesti”  kuulemma onkin viisainta uskoa eri asioihin, koska kun käsi on joka taskussa,  niin  jotain aina sitten jää käteen loppupeleissä.

“”””Aaron vaaleat hiukset välkehtivät auringon kimalluksessa, kun hän kastaa kasvonsa jääkylmään vetään. Sen jälkeen isoisä pyyhkii otsasta vanhan nimen pois.“””””

¤#¤#¤#¤#¤#¤#¤%

Samaan syssyyn kommentti seksuaalisten vähemmistöjen hingusta (hinkuamisesta) sinne kirkon helmoihin- naimisiinmenoa varten.  Erikoista siinä on se, että kun kirkko ei heitä halua ja papit sun muut paakarit siellä toitottavat,että  sekalaiset parit eivät sinne ole tervetulleita – raamatun mukaan sopimatonta —- niin mikä ihme vetää jengiä paikkaan ja seremoniaan, minne eivät ole tervetulleita.  Jotain käsittämätöntä. 

  Jos sinne raamattuhöpöön uskoo, ja haluaa homoavioliittoon tms, niin jokuhan siinä nyt ei oikein natsaa.  Joko uskoo tai on uskomatta – siihen,että joko se taivasoletus-ukko oli väärässä tai oikeassa…..tai sitten sen koko satukirjan kirjoittajat olivat väärässä.       Miksei tämä porukka kehitä omaa kirkkoaan tai mikä lie taloa tai telttaa, ja omaa uskontolahkoaan, missä voivat tehdä mitä valoja haluavat eikä ristiriitaa ole.   Nythän nuo hommat ovat aivan eri planeetalta.   Tungetaan mestaan, missä ei lue “tervetuloa” kaikki homoseksuaalit ja muut vähemmistöt”.  ??  Ihmetyttää.

Single Post Navigation

Comments are closed.