matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Venäjä: Suomi ei esittänyt todisteita siitä, että GPS-häirintä tuli itärajan takaa?? -2018

Venäjä: Suomi ei esittänyt todisteita siitä, että GPS-häirintä tuli itärajan takaa

Venäjä Suomen-suurlähettiläs Pavel Kuznetsov keskusteli oli asiasta tänään ulkoministeriössä.

Venäjä

NATO:n sotaharjoitus Trident Juncture Trondheimissa, Norjassa 30. lokakuuta.Jonathan Nackstrand / AFP

Venäjän mukaan Suomi ei ole esittänyt todisteita siitä, että Suomen GPS-signaalia häirittiin Venäjältä käsin. Suomen ulkoministeriö vaati tänään Venäjältä lisätietoja ilmaliikenteen häirinnästä, joka tapahtui Naton sotaharjoituksen aikana.

Venäjän suurlähetystö kertoi maan kannan sen jälkeen, kun suurlähettiläs Pavel Kuznetsov oli keskustellut asiasta ulkoministeriössä. Lausunnosta kertoi uutistoimisto Tass.

Suomen ulkoministeriön mukaan GPS-signaalin häirintä tuli Venäjältä. Norjan puolustusministeriön mukaan Nato-harjoituksen aikana tunnistetut häirintäsignaalit paikannettiin Kuolan niemimaalle. Sekä Norjan että Suomen ilmailuviranomaiset varoittivat ilmailuliikennettä GPS-suunnistuksen häiriöstä Lapin alueella.

Venäjä on jo aiemmin kiistänyt häirinneensä Suomen GPS-signaalia.

Lisää aiheesta:

Ulkoministeriö ilmoitti Venäjälle edellyttävänsä lisätietoja ilmailuliikenteen GPS-häirinnästä

”Viesti Venäjälle mennyt perille”– Eduskunta tyytyväinen ulkoministeriön selvitykseen GPS-häirinnästä

Ulkoministeriö: GPS-häirintä tuli Venäjän alueelta

GPS-häirintä ulottui Lappiin Naton sotaharjoituksen aikana – häirinnästä on epäilty Venäjää

Lähteet: Tass

https://yle.fi/uutiset/3-10515376

%#/&¤#)&¤###

 

   No2  Kuinkas montakymmentä vuotta kestikään, että Venäjä/Neuvostoliitto  —- myönsi Mainilan omaksi touhukseen ??   Ei ihan heti ei.( n.50vuotta)  (korjattu)     

 

¤(&¤#(¤%#

 

IS:::::::::::::Venäjän dopingsalaliiton myöntäminen kuulosti lähinnä ihmeeltä, kirjoittaa Pekka Holopainen.

Kun Venäjä virui 1990-luvun alussa poliittisesti heikkouden tilassa janoisen presidentin Boris Jeltsinin johdolla, koettiin sellainen ihme, että maa tunnusti provosoineensa 1939 talvisodan käyntiin Mainilan laukaukset -nimisen lavastuksen avulla.   

Parikymmentä vuotta myöhemmin tällaisia myöntöjä ei seinäkiistojen erikoismaasta kannattaisi odotella. Presidentti Vladimir Putinin ministeristössä esimerkiksi kulttuurista vastaa Vladimir Medinski, jonka mukaan Neuvostoliitto ei koskaan miehittänyt Baltian maita, vastasi vain näiden vilpittömiin avunpyyntöihin.

Tätä taustaa vasten laatulehti New York Timesin tiistaiset uutiset kuulostivat lähinnä ihmeeltä. Venäjän antidopingtoimikunnan johtaja Anna Antsheliovitsh sanoi lehden mukaan, että päättyvän vuoden kuumin urheilupuheenaihe, Venäjän valtiojohtoinen doping, on johtunut institutionaalisesta salaliittotoiminnasta.

Lännen vehkeilyä

Tämän selkeämmin ja ylempää asiaa ei ole Moskovasta myönnetty. Salaliitoista on kyllä jopa presidentti- ja ministeritasolla puhuttu, mutta silloin niitä on vehkeilty ja viritelty läntisen maailman urheiluyhteisössä Venäjän maineen tietoiseksi lokaamiseksi.

Ihmetys antidopingjohtajan puheista toki vaihtui jo keskiviikkona hämmennykseksi, kun venäläinen uutistoimisto Tass alkoi uutisoida lausuntoja vääristellyiksi ja peukaloiduiksi.

Toisaalta näyttää kuin kansainvälinen paine tehoaisi Venäjään dopingasioissa, toisaalta kuin maa yrittäisi viivytystaistella asian kuoliaaksi. Jo ennen Venäjää samaa yrittivät kansainväliset urheilujärjestöt, jotka eivät ilman dramaattisia mediapaljastuksia olisi ryhtyneet mihinkään toimenpiteisiin. Tämäkin on hyvä muistaa, Venäjän moraalia taivastellessa.

Vetää hiljaiseksi, kun maan antidopingtyön vetäjäksi nimitetään Neuvostoliiton olympiakomitean entinen puheenjohtaja Vitali Smirnov, 81. KOK:n kunniajäsen oli 1980 Moskovan olympiakisojen, ehkä kaikkien aikojen saastuneimman urheilutapahtuman, järjestelypäällikkö.

Venäjän kohdalla yksilövastuun on syrjäyttänyt kollektiivinen vastuu ja syyttömyysolettaman syyllisyysolettama. Olipa Venäjän toiminnasta mitä mieltä vain, urheilijoilla on oikeus pitää menettelyä juridisesti hyvin kyseenalaisena.

Lue lisää Pekka Holopaisen kolumneja tämän linkin takaa.

https://www.is.fi/muutlajit/art-2000005024723.html

Single Post Navigation

Comments are closed.