Matkalla pään sisällä…..

https://no2need.wordpress.com – Matkalla pään sisällä & kaikki liittyy kaikkeen  ["art"©no2need.wp]]

Toimitusjohtaja KRP:n Pohjolakoti-tutkinnasta: Oikein hyvä, että asia selvitetään nyt huolella.-2018

6.11.2018

Keskusrikospoliisi (KRP) on aloittanut Muhoksella toimivan Pohjolakodin tapahtumien tutkinnan, vahvisti Nuorten Ystävät Oy:n toimitusjohtaja Tiina Haanpää STT:lle maanantai-iltana. Pohjolakoti on osa Nuorten Ystävät Oy:n liiketoimintaa.

Kaleva uutisoi (siirryt toiseen palveluun) aiemmin maanantaina, että KRP selvittää, ovatko koulukodin toiminnassa mukana olevat henkilöt syyllistyneet pahoinpitelyyn, vapaudenriistoon tai virkavelvollisuuden rikkomiseen. Rikosepäilyt ajoittuvat vuosiin 2017–2018. Rikosnimikkeet voivat vielä tarkentua myöhemmin.

– On oikein hyvä asia, että asia selvitetään nyt huolella ja KRP kuulee sekä Pohjolakodin nuoria että työntekijöitä, Haanpää sanoi STT:lle.

Haanpään tietojen mukaan koulukodin henkilökuntaa ei olisi rikosepäilyjen tiimoilta vielä kuultu.

Kaleva uutisoi, että rikostutkinnan taustalla on apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin heinäkuussa tekemä tutkintapyyntö. Oikeusasiamiehen kanslian esittelijäneuvoksen Tapio Rädyn mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Sakslin on tehnyt tutkintapyynnön tarkastamastaan lastensuojelulaitoksesta.

Taustalla yllätystarkastus

Muhos kuuluu Oulun poliisilaitoksen toimialueeseen. Poliisihallitus päätti kuitenkin määrätä, että vyyhteä setvii Oulun poliisilaitoksen sijaan keskusrikospoliisi.

Viime heinäkuussa eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia julkisti Pohjolakotiin huhtikuussa tehdyn yllätystarkastuksen tarkastuskertomuksen. Tarkastajat löysivät useita merkittäviä puutteita lasten kohtelussa ja niin sanottujen rajoitustoimien käytössä.

Valvovilla viranomaisilla, Pohjois-Suomen aluehallintovirastolla ja lapsia Pohjolakotiin sijoittaneilla kunnilla ei ollut tietoa koulukodin lainvastaisista ja lapsia alistavista menettelyistä.                             Tarkastusraportissaan ylin laillisuusvalvoja vaati Pohjolakodilta useita muutoksia sen toimintaan ja avia (ALUEHALLINTOVIRAStO) sekä kuntia vaadittiin selvittämään valvontatoimiaan.

&&&&&

No2::::::    Muunmuassa Avin eli   aluehallintoviraston  vastuut ja velvollisuudet on syytä tutkia huolella ja saattaa kelvottomat valvojat vastuuseen, jos heitä löytyy.   Avi on yleisellä tasolla varsin kädetön laitos, eikä Avi:n tehdyt kantelut tuppaa useinkaan johtamaan minnekään.   Mitkään pikku huomautukset kun eivät ole tänä päivänä ketään velvoittavia~~~ sen enempää kuin toimijoita pelottaviakaan.   Avin toimet siis suurennuslasin alle…ja samoin toki kaikki, ketkä moka-listalta löytyvät.   Kotimaan viranhaltijoiden toimet alkavat olla vähän villiä länttä nykyään…..ja kuten usein tullut todettua- –kotimaan virkamies viranhaltija on yhtä suojeltu kuin kotka tai hylje.  Mikään ei haittaa tahtia eikä tiputa pallilta.   Ei ihme,että aikojen alusta saakka, on valtion tai kunnna  leipä ollut haluttua tavaraa. Viran kanssa toki.

Tosin nykyään syyttäjätkin ovat vähän kuin märkiä rättejä, eli ei oikein lähde jutut etenemään, jos vähääkään alatason juttua kyseessä.     Syyttäjä kyllä jaksaa istua keissiä missä oli pöllitty juusto,-ja leipäkassi kaupassa, mutta kun kyse on jostain henkiseen hyvinvointiin tai korvauksiin niistä oleva juttu, niin maitti katoaa jonnekin takavasemmalle. 

Apulaisoikeusasiamies sai selvitykset syyskuun lopussa ja niiden käsitteleminen on hänellä edelleen kesken. Rädyn mukaan selvityksistä annetaan ratkaisu mahdollisimman pian.

https://yle.fi/uutiset/3-10493907

:__:_:_:_:_::_

 No2::  Yllätystarkastuksia on myös syytä lisätä , koska mikään muu ei paremmin paljasta eri kuntien ja virallisten toimijoiden romumenetelmiä, kuin että tarkastuksia tehdään etukäteen ilmoittamatta.

 

Single Post Navigation

Comments