matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

“Stasi” tulee- oletko valmis? -2018

HS: Poliisille halutaan helpompi pääsy arkaluontoisiin potilastietoihin

Lääkärit ovat ministeriön esityksestä huolissaan

Kotimaa

Eeva Kuivas / Yle

Sisäministeriö haluaa laajentaa merkittävästi poliisin pääsyä arkaluonteisiin potilastietoihin, kertoo Helsingin Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Lainmuutosta yritetään viedä läpi kovalla kiireellä, ja esityksen pitäisi olla eduskunnassa jo kuukauden päästä.

Jos ministeriön toive hyväksytään, potilastietoja voitaisiin jatkossa luovuttaa poliisitutkinnan suorittamiseksi, HS kertoo. Muun muassa ulkomaalaisen maassa oleskelun, tulipalon tai työtapaturman selvittäminen ovat poliisitutkintaa. Niin on myös kadonneen henkilön etsintä.

Sisäministeriö haluaisi lääkäreiden lisäksi ilmoittavan potilastietoja poliisille oma-aloitteisesti vakavien rikosten “ennalta estämiseksi”. Sisäministeriö perustelee ajamiaan muutoksia ihmisten turvallisuuden parantamisella. Ministeriön tahto ilmenee pykäläluonnoksesta, jonka se on lokakuussa lähettänyt sosiaali- ja terveysministeriöön (STM) kommentoitavaksi.

HS:n haastattelemat terveydenhuollon asiantuntijat ovat huolestuneita sisäministeriön ajamasta lainmuutoksesta. Heidän mukaansa se murentaisi terveydenhuollon toiminnalle olennaista luottamusta, mikä voisi johtaa vakaviin seurauksiin.

– Jos poliisi pääsee heppoisilla perusteilla käsiksi potilastietoihin, se rikkoo perustavanlaatuisella tavalla potilas-lääkärisuhteen luottamuksellisuuden, sanoo Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki.

“Lääkärillä ei todellakaan ole kristallipalloa”

Yksi muutoksista koskisi vakavien rikosten estämistä. Terveydenhuollon henkilöstö saisi antaa poliisille potilastietoja, “jos se on välttämätöntä sellaisen rikoksen ennalta estämiseksi, paljastamiseksi tai selvittämiseksi, josta säädetty ankarin rangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta”.

HS:n tietojen mukaan pykälässä on kyse etenkin kouluampumisten ja terrorismin ehkäisystä.Lääkäriliiton Myllymäki sanoo pitävänsä hyvin huolestuttavana ajatusta, että potilastietoja luovutettaisiin rikosten “ennaltaehkäisemiseksi”.

– Lääkärillä ei todellakaan ole kristallipalloa sen arvioimiseksi, kuka potilaista tekee tulevaisuudessa jonkun rikoksen, hän sanoo.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin hallintoylilääkäri Lasse Lehtonen pelkää, että jos mielenterveyspotilaiden tietoja aletaan luovuttaa herkemmin poliisille, potilaat eivät enää tule lääkärille.

– Näistä ihmisistä tulee entistä vaarallisempia, jos he eivät uskalla puhua psykiatrille ja jäävät täysin vaille hoitoa, hän sanoo.https://yle.fi/uutiset/3-10493962

/&¤%(#&¤(#%¤(#

No…ehkä aikaa myöten joku ronkkii (omia teitään)  tämän ajatuksen takana olevien päättäjien – omat kaikki terveystiedot näytille tänne nettiin julkisesti  – niin tulee omakohtaista kokemusta siitä, mitä ovat  “yksityiset terveystiedot”.

Suomen touhut alkavat olla  varsin erikoisia tänään 2018 ja tietääkö nyt jokainen varmasti , keitä tästä paskasta saamme kiittää ?

Poliisi tekee nykyään mitä heitä huvittaa, joten voi vain kuvitella, missä virkavalta mielenterveystiedoissa rupeaa hillumaan.   Kukaan ei ole  kohta turvassa mielivallalta.  Poliisi alkaa hypätä siellä täällä etsimässä “hulluja” ja ongelmaisia.  Ja kuten tiedetään, homma on kuin norsulla posliinikaupassa.     nou nou.    Jossain kohtaa menee pollareillakin rajat, ja ne rajat on jo nyt ylitetty. Lisää se porukka tarvitsee sääntöjä ja sanktioita omille toimilleen- ei lisää oikeuksia kansalaisten suuntaan.. ja tässä kohtaa suunta on väärä.      Kohta poliisi vaatii lammaskansaa kävelemään alasti, ja jos kokoomukselta kysyttäisiin – niin homma  sekin menisi kai läpi. Mykkäsen lepakot ovat tosiaan lentotuulella nykyään, eikä tiedä mistä mitäkin imee seuraavaksi – kenen elinmehuja.  Kaikki tuntuu kelpaavan näille  l-jengin jälkeläisille.

jk. Joku voisi etukäteen selvittää, mitä mahiksia tuollaisesta laista – on jälkikäteen saada keissejä EIT:n eli Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.??     Kun ja jos perustelematonta vainoa.

 

Single Post Navigation

Comments are closed.