matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

ilmasto jututtaa ….

Aamusella kävi tv:ssä juttelemassa mediakaksikko….ja sivuttiin toki ilmastonmuutosta sekä että miten ihmiset “opetettaisiin” ajattelemaan mitä tekevät.

No ajatus hieno …. mutta miten tulikaan mielleyhteys siihen, että kuinka moni esim kotimaan kesämökkiläinen- ensi kesänä -jättää väliin yhdenkään saunanlämmityksen tai yhdenkään makkaranpaiston grillissään ?  — ajatuksena, että nyt parannan maapallon ilmastokyssää.?        Kuinka moni lomamatkailija menee LAIVALLA ameriikkaan sen lentokoneen sijaan hehe…   tuskin kovin moni.   Edes Euroopan kuvioissa lentämisen harrastus tuskin tulee vähentymään ihmisten omasta toimesta, koska esim juna…..kestää liian kauan.  Esimerkkinä nyt vaikka junalla Suomesta sinne Espanjan aurinkoon.  Viikon lomaille lähtijä ei ehtisi viikossa kuin tehdä tuon matkan edestakaisin, joten turha kuvitella edes junaa vaihtoehdoksi.  

  Jos jo kotimaassakin jotain raidehommia rakennetaan + junat – siihen malliin, että jossain matkassa säästetään ajassa vaikka  15 tai 27minuuttia – niin voidaan puhua jo erikoisista kuvioista.   Eihän siinä mietitä minkään taloudellisuutta, vaan että ihmiset saavat jotain nopeammin ja ehtivät enemmän. Eli tuottamista kautta linjan.    Jos tuollainen oletus 15/27min junamatkassa on jokin säästön aiheuttaja, niin sehän olisi hieno juttu.  Oletus edelleen, että sillä ei ole millinkään tekoa säästöjen tai edes ilmastohommienkaan kanssa.

Matka taitaa olla ilmastohommissa aika pitkä.

jk.    No — ilmasto-kyssää ei toki pelasta suomalaiset grillaajat eikä saunanlämmittäjät, mutta esimerkistä käy….ja siitä mistä ihmiset ovat KOKO maapallolla valmiita luopumaan.  Siellä on aika paljon populaa, ketä ei kiinnosta pätkääkään, koska ruoka, tuotto, hyöty ja selviytyminen elämässä jne jne.    Valtiot kun/jos kaikki rupeavat tuohon ilmastoyritykseen, niin sitten ehkä jotain syntyy.

 

Single Post Navigation

Comments are closed.