matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

no2need: Lentsikka vai 7oikein. – 2018

29.10-18

Lentsikka putosi jälleen …oliko Indonesiassa….ja aika paljon ihmisiä kuoli, oliko 180 tai 280 ~~~ anyway.   Kone putosi mereen. ( YLE::Indonesiassa Lion Air -lentoyhtiön matkustajakone on syöksynyt mereen. Koneessa oli 189 ihmistä.  29.10-18) 

Tuli vaan mieleen toi suhde loton ja lento-onnettomuudessa kuolemisen kanssa….   eli 7 oikein lotossa todennäköisyys on siinä 1/ 19miljoonaa…….  ja sitten todennäköisyys lento-onnettomuuksissa kuolemisiin — näytti tuolla googlen mukaan olevan siinä  1/ 7-11miljoonaa ( ei faktatietoa tuo 7-11 milj. mutta lie sinnepäin)

      Mutta erot eivät ole kovin isot, kun miettii itse ideaa, eli sitä että lottoa pelaavat  ihmiset haluavat uskoa voittavansa lotossa joku kaunis päivä..ja lottoavat parhaimmillaan  kai vaikka 20-30vuotta~~  ja odottavat onnenpäivää,  eli sitä 7 oikein lappua.    Mutta lentomatkustajat eivät yleensä ikinä halua uskoa , että istuvat juuri siinä koneessa mikä putoaa — koska kovasti jaksetaan puhella siitä, että lentomatkailu on turvallisempaa kuin autoilu tai fillarointi- tai mikä tahansa muu matkustusmuoto. ( osin johtuu siitä, että  matkustajamäärät ovat niin suuria)  

    No ajatukset päinvastaisia ihmisten päässä, kun kyseessä on toivo ja usko… minkä voi muokata siihen muotoon, kuin oma pää haluaa.    Todennäköisyydet tuossa ylempänä kertovat paremmin, missä mennään toivojen ja uskojen kanssa….jos siis nuo luvut pannaan vierekkäin ja jos lähinnä tuo lento-onnettomuus laskelma pitää kutinsa. Loton todennäköisyys on toki faktaa ja matikkaa.     On niissä tosin melkein”  tupla-ero………eli 19/10~~………mutta silti.

 

Linkit Wikipedia ja google

Single Post Navigation

Comments are closed.