matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Yksi show-oikeudenkäynti käyty(Janitskin)-2018

  No2:: Lähinnä voidaan kai puhua näytösoikeudenkäynnistä, kuten vaikka aikoinaan sotasyyllisyyskeissit.~~    Tuomoita vaadittiin ja ne saatiin. Kuten nytkin.  Jokainen tiesi ja arvasi, että nuija koputtelee pöytään yläkantin tuomiota..  On niinkus asiaan kuuluu täällä tuppukylien perähikiällä.      No puhettahan (some)  mikään ei tule lopettamaan,  ja tuossa tuomiossa lie oli muita rahankeruu tms juttuja, joista kai tarkennuksia jossain mediassa.   

   Sanojen määrittely näyttää olevan meillä pinnalla….niitä muutellaan, väännellään tarpeen mukaan ja lobotomiaa kai toivotaan unissaan, kun tunneskaalasta pitäisi ihmisten aivoista siis tunnepuolella- poistaa tunne “viha”.  Se vaatisi tosiaan jonkunsortin leikkausta tai kemiallista hoitoa.

  Kuten valtionkin puolelta – sanoja.    Kadotetaan kokonaan, kuten vaikka “harkinnanvarainen” tuolta sossun puolelta ja nyt siis Kelasta. Keksitään toinen sana…niin voidaan päättääkin toisin tai olla käsittelemättä harkinnanvaraista  kokonaan, kun ei ole koko sanaakaan.    No — some voi vähän viilata, ja samat asiat kyllä tulevat näkyviin, ja ymmärrettäviksi toisinkin.    Oikeudella lie tänään ihan tarpeeksi juttuja , ilman tuhansia päläpälä-pilipali-somejuttuja.   Vihaa ei tästä maailmasta poista kuin arkkuun joutuminen tai joku pään vamma. Sama niiden muidenkin tunteiden kanssa.  Laki ei taida riittää siihen hommaan.

%)#&¤#&¤)¤%¤##

 

Oikeusministeri: Jos joutuu pelkäämään oman työnsä tekemistä, mennään sananvapauden vaarantamisen rajalle

Oikeusministeri Antti Häkkänen haluaa odottaa, miten nykyinen lainsäädäntö puree vihapuheeseen ja some-häiriköintiin.

sananvapaus

Oikeusministeri Antti Häkkänen.
Oikeusministeri Antti Häkkänen ei toistaiseksi lupaa kiristyksiä lainsäädäntöön vihapuheen osalta.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) ei lupaa toistaiseksi kiristyksiä lainsäädäntöön vihapuheen ja some-häiriköinnin osalta.

Häkkäsen mukaan ensin on katsottava, miten nykyinen lainsäädäntö tepsii ilmiöön.

– Meillä on nyt rikoslaissa kielletty muun muassa kunnianloukkaus, vainoaminen ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Tuomioistuin aina kussakin tapauksessa katsoo, ovatko kriteerit täyttyneet. Nyt pitää aivan rauhassa katsoa, minkälaiseksi oikeuskäytäntö muodostuu näissä tapauksissa eli onko sääntely riittävällä tasolla, Häkkänen sanoo Ylelle.

Muun muassa Helsingin Sanomien haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) on pohdittu sitä, pitäisikö kunnianloukkauksen ja laittoman uhkauksen olla virallisen syytteen alaisia.

Nyt ne ovat lähtökohtaisesti asianomistajarikoksia, eli syytettä ei voi nostaa ilman uhrin lupaa.

Kuitenkin esimerkiksi kunnianloukkauksen kohdalla valtakunnansyyttäjä voi antaa määräyksen syytteen nostamisesta, jos rikos on tapahtunut joukkotiedotusvälinettä käyttäen ja erittäin tärkeä yleinen etu vaatii syytteen nostamista.

– Monet kunnianloukkauskysymykset ovat joillekin niin sensitiivisiä ja henkilökohtaisia, että niissä on katsottu, että pääsääntöisesti ne eivät olisi virallisen syytteen alaisia vaan jokainen ihminen voi itse harkita, lähteekö viemään prosessia eteenpäin, Häkkänen katsoo.

Niin sanottu maalittaminen noussut pintaan

Niin sanottu maalittaminen on noussut ilmiönä pintaan. Siinä kohdistetaan vihakampanja yhtä henkilöä vastaan sosiaalisessa mediassa.

– On sinänsä hyvä puoli, että sananvapaus on laaja ja ihmiset voivat matalalla kynnyksellä ilmaista mielipiteitään. Se on yksi länsimaisen yhteiskunnan ehkä yksi suurimpia arvoja. Mutta jos joku pelkää tehdä omaa työtään kuten toimittajan työtä tai ilmaista omia poliittisia mielipiteitään, mennään sille rajalle, että vaarannetaan toisen sanavapauden käyttämistä, Häkkänen sanoo.

Näissä tapauksissa tuomioistuimen on otettava kantaa siihen, milloin mennään rajan yli, hän lisää.

https://yle.fi/uutiset/3-10463675

Lisää aiheesta:

Ilja Janitskinille ehdoton vuoden ja 10 kuukauden vankeustuomio MV-jutussa – syyttäjä tyytyväinen poikkeuksellisen ankaraan rangaistukseen

Single Post Navigation

Comments are closed.