matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

“””””Tämän vuoksi rikollistakaan ei ammuta jalkaan(…) / Verkkouutiset-2018

https://www.verkkouutiset.fi/taman-vuoksi-rikollistakaan-ei-ammuta-jalkaan-rankka-video-yllattaa/

Jalkaan ammuttu ryöstäjä kuoli muutamassa minuutissa.

Bearing Arms -nettisivusto on julkaissut videon ”Tämän vuoksi et ammu heitä jalkaan”. Rankalla videolla iranilainen siviiliasuinen poliisi yrittää pidättää väkijoukon avustamana pankkiryöstäjän, joka sohii puukolla ympäriinsä.

Videolla varoitetaan, ettei esimerkiksi Facebook julkaise videota. Kuvattu tapahtuma on muutaman vuoden ikäinen, mutta sillä ei ole itse asian suhteen merkitystä.

Videolla väkijoukko ei päästä miestä pakenemaan, mutta veitsen takia häntä ei päästä ottamaan kiinni. Poliisimies toimii lopulta. Hän ampuu kohdassa 1:40 laukauksen miehen jalkaan.

Laukaus lävistää ja ehkä repii miehen jalan reisivaltimon. Mies ottaa muutaman askeleen ja lyyhistyy 15 sekunnin kuluttua. Kohdassa 2:19 mies on menettänyt jo niin paljon verta, että hän menettää tajuntansa.

Väkijoukko ja ampunut poliisi eivät tiedä mitä tehdä. Lopulta yksi mies tulee ja sitoo miehen jalan vyöllä.

Se tapahtuu liian myöhään, eikä välttämättä olisi auttanut aiemminkaan.

Jalkaan ammuttu mies kuolee paikalle. Laukaus oli yhtä tehokas kuin jos se olisi ammuttu sydämeen. 

No2::::    Aika monessa paikassa ukkoa olisi voitu ampua vaikka suoraan päähän, koska heilui puukon kanssa ja monen henki ilmeisesti vaarassa.   Ja kuten artikkeli mainitseekin, niin sama tuo vaikka sydämeen –……. mutta yhtä hyvin reiteen tai suoraan silmien väliin.  Pankkiryöstäjä sekä puukkovaara riittää kyllä ampumisen syyksi. Ehkä perusteet moiseen ovat kiinni rikollisen tekosista siis.  

Bearing Armsin mukaan sama voi tapahtua ammuttaessa käsiin tai olkapäihin. Siksi usein kuullulle ihmettelylle ”miksei häntä ammuttu jalkaan” ei ole perusteita.

No minnepäs sitä kohta ampumaan. ??        Mutta jos tosiaan muka olisi tarkkoja heppuja ampumassa, niin ei taida verenvuotoon kuolla, kun ammutaan polvesta alaspäin ja vaikka molemmat polvet tuusannuuskaksi.   Tosin kulkevat ne verisuonet siellä alajalassakin, mutta suonet kenties eivät ole ihan samaa suuruusluokkaa (arvaus).  Lähtökohtaisesti pankkia ryöstämään lähtevä heppu – voi odottaa luotia ihan minne tahansa + syynä puukon kanssa heiluminen – joten mikä tuossa uutisessa nyt pitäisi olla erikoista. ??  Että pankkiryöstäjiä ja ympäristölle vaarallisia ryöstäjiä pitäisi jotenkin käsitellä erikoisen hellävaraisesti ?

Single Post Navigation

Comments are closed.