matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Adios Mykkänen, pölisemään Eu-areenoille, että ihmisten suut tukitaan.- 2018

Sisäministeri Mykkänen haluaisi puuttua anonyymiin nettikirjoitteluun EU-tasolla – “Sinun pitää tuoda kasvosi esiin, kun osallistut keskusteluun”

Ministerin mukaan yksi syy julkisen keskustelun koventumiseen ovat anonyymit profiilit, joiden kautta levitetään vihaviestejä sosiaalisessa mediassa.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ehdotti viime viikolla Integration 2018 -tapahtumassa, että anonyymiin nettikirjoitteluun pitäisi puuttua Euroopan unionin tasolla vihapuheen torjumiseksi.

Intergration 2018 (siirryt toiseen palveluun) oli kotouttamisen suurtapahtuma, joka järjestettiin 18.–19. syyskuuta Helsingin Kulttuuritalolla.

Mykkänen sanoi tapahtuman yhteydessä järjestetyssä päättäjien keskustelupaneelissa, että yksi syy julkisen keskustelun koventumiseen ovat anonyymit profiilit Facebookissa ja Twitterissä.

Mykkänen sanoi, että aika iso osa kohtuuttomasta vihaisesta mouhuamisesta tapahtuu anonyymien profiilien kautta.

– Minusta se ehkä tuo huonoja puolia meissä ihmisissä esiin, että purat vihaasi esiin ilman, että laitat kasvosi siihen ja siihen ehkä pitäisi eurooppalaisella tasolla puuttua, että tietyllä tavalla sinun pitää tuoda kasvosi esiin, kun osallistut keskusteluun, Mykkänen sanoi paneelissa.

Keskustelupaneeliin osallistui myös työministeri Jari Lindström (sin.). Voit katsoa Mykkäsen kommentit  paneelista tallennetulta videolta kohdasta 25:19 alkaen.

Ministeri tarkentaa ehdotustaan

Sisäministeri Mykkänen kertoi torstai-iltana Ylelle puhelimitse, että hän halusi ehdotuksellaan herättää keskustelua siitä, että koululaisia kiusataan ja etnisten ryhmien välisiä riitoja käydään yhä useammin anonyymien nettiprofiilien kautta keskusteluryhmissä.

Mykkäsen mukaan ehdotus anonyymiin nettikirjoitteluun puuttumisesta EU-tasolla ei ole hänen yksityisajatteluaan, vaan sitä on suunniteltu kokoomuksen ministereiden perustamassa vihapuheen vastaisessa hankkeessa.

Sisäministeri painottaa, että hän ei ole ajamassa kieltoa kaikelle anonyymille nettikeskustelulle. Sen sijaan hän haluaisi selvittää, voitaisiinko sosiaalisen median yleispalveluissa kuten Facebookissa, Twitterissä ja vastaavissa edellyttää käyttäjien toimivan omilla nimillään, ja olisiko se kohtuullista.

– Korostan, ettei tässä ole mitään lakiehdotusta suinkaan eikä ratkaisuakaan vielä kädessä. Mutta tässä on ongelman määrittely, Mykkänen sanoo.

“Kymmenettuhannet pelkäävät”

Ministerin mukaan anonyymin nettikirjoittelun rajoittamisella saataisiin aikaan se hyöty, että tuhannet koululaiset ja kymmenettuhannet aikuiset eivät joutuisi pelkäämään, kun heidän some-profiilinsa täyttyvät feikkiprofiilien kautta lähetetyistä lähellä laitonta uhkausta olevista viesteistä.

– Tämä on kulttuurin muutos. Tietenkään ei pidä estää keskustelukulttuuria netissä. Mutta meidän pitää katsoa, löytyykö tapoja, joilla me voimme ohjata meidän keskustelukulttuuria vähän sivistyneemmälle tolalle.

Mykkänen toteaa, että asiassa pitäisi toimia eurooppalaisella tasolla, koska yksittäinen Suomi on liian pieni esittämään standardeja sosiaaliseen mediaan. Hän katsoo, että EU sen sijaan pystyisi näyttämään suuntaan.

– En missään nimessä halua sananvapautta kieltää, mutta esimerkiksi nuorten nettikiusaamiseen pitää pystyä puuttumaan nykyistä tehokkaammin. Se on hyvin tarkkaa tasapainottelua, mitä tässä voidaan tai kannattaa tehdä.

%/#&%¤)/#&¤¤#

     Mykkäsen lepakot ovat kyllä nyt lennossa ja karkuteillä.  Idiootimpaa ei olekaan ihan heti framilla.     Ensinnäkään , kenenkään ei ole pakko mennä nettiin, ja toisekseen on syytä valita , missä liikkuu, samoin kuten täällä maan pinnalla muuallakin.   Myös oman koneen turvallisuusasetukset on syytä olla kunnossa, sillä kenellekään ei tule mitään postia, jos sitä postia ei ota vastaan.  Ymmärtääkö Mykkänen oikein nyt mistään mitään – siis että mikä on ihmisen oma valinta ja mikä on jotain muuta.            Mutta onneksi nämä Mykkäset tai kokkareet eivät hetkauta netin vapaata mielenilmaisua ja sen vapautta….. ja arvaan että tuollaiset höpinät nauretaan ulos Eu:areenoilla heti kättelyssä.     Netti kun on pallon ainoa lähes”-vapaa areena, eikä sinne tarvita aatteita mitään sulkemaan.   Jos tänään menee kiinni yksi, niin kohta ei netissä ole mitääm , koska jokainen haluaa kieltää omat pelkonsa.   EHkä kannattaa siirtyä metsään…. tai olla ilman sitä nettiä, jos ei ole kykyjä käyttää sitä.

   Huh huh,…..mitå paskaa oikeistokapitalistiporvaririistäjät taas tarjoavat.  Ihmisten suut kiinni.    Ehkä joku innokas kertoo tuohon mielipiteensä – esim jonkun valkoisen talon seinään.      ///        Nimittäin kun kirjoittaminen on keksitty, samoin tehdä se ihan tuosta vaan vapaasti mielipiteensä kertoa, niin ei se lopu tähän päivään, kun kerran laatikko aikoinaan aukesi.  Onko tuhat vuotta vai kauanko siitä. ?

   Ja nytkö nämä raketinkeksijät olisivat tukkimassa ihmisten suita.     Ehkä kokoomus on mukana diileissä, missä diktaruurien nettitoimintoja tukevat seurannat ovat kehitteillä……ja isot puljut huoraavat kyseisen sananvapauden kanssa.  Eli, myydään valtiolle laitteet, millä saadaan anonyymit systeemin vastustajat kiinni ja kuula kalloon maanpetturuudesta.   Nimittäin sinnehän tuollainen puhelu johtaa.    Sitä on  jo ….ja tieto löytyy myös tuolta …eli netistä.  Sitä infoa ei ole vielä kukaan kapitalisti ehtinyt sulkea.   Että etsimään vain näitä sensuurimaita, kyllä ne sieltä löytyvät kuukkelista.   Kokkareiden kannattamaa touhua ilmeisesti.

Single Post Navigation

Comments are closed.