matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

EVAN mukaan 74%= tiukempi maahanmuutto.(2016)

Elinkeinoelämän valtuuskunta Evan tutkimuksen mukaan 74 prosenttia suomalaisista vaatii Suomelta ja koko EU:lta nykyistä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa. 

Arkisto / Johanna Erjonsalo

Suomalaisten asenne maahanmuuttoon on tiukentunut, selviää Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan arvo- ja asennetutkimuksesta.

74 prosenttia tutkimukseen vastanneista vaatii Suomelta ja koko EU:lta nykyistä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Yli puolet suomalaisista (60 prosenttia) antaa tukensa pakolaisten työllistämiselle eikä aseta heitä työmarkkinoilla vastakkain kotimaan työttömien kanssa. Työttömistäkin yli puolet hyväksyy töiden tarjoamisen pakolaisille.

Kolmannes (27 prosenttia) on kuitenkin sitä mieltä, että Suomeen tuleville pakolaisille ei pidä tarjota töitä niin kauan kun kotimaassa on työttömyyttä.

Lähes puolet vastaajista (46 prosenttia) ei myöskään leikkaisi oleskeluluvan saaneiden sosiaaliturvaa. 38 prosenttia olisi kuitenkin valmis pakolaisten saamien sosiaalietujen leikkaamiseen.

Evan tutkimukseen vastanneet eivät kuitenkaan varsinaisesti pidä maahanmuuttajia Suomen kannalta lottovoittona. Yli puolet (52 prosenttia) torjuu kyselyssä väitteen ”Maahanmuuttajat ovat lopulta Suomelle lottovoitto, sillä he luovat maahamme uutta työtä ja toimeliaisuutta” . Vain neljännes vastaajista on väitteen kanssa samaa mieltä.

Tutkimuksen mukaan myös suomalaisten huoli maailman tilanteesta on myös kasvanut. Jopa 80 prosenttia arvioi, että Lähi-idän viimeaikaiset tapahtumat ovat lisänneet terrorismin uhkaa myös Suomessa.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/373376-74-prosenttia-haluaa-tiukempaa-maahanmuuttopolitiikkaa

Evan tutkimukseen vastasi 2 040 suomalaista.        /Riikka Jokinen

/%¤#/¤&#¤/&%###

      Onpa tosiaan erikoisia prosentteja.   Keneltä lie kysytty — koska määrähän ei ole kovin kummoinen (2040 suomalaista).        Toinen erikoisuus se, että 74% kannattaa tiukempaa maahantulopolitiikkaa  – mutta ne prosentit eivät sitten näykään enää kovin hyvin eritellyissä kyssissä.        Samoin missäköhän puolueissa yleensä tuollainen 74% majailee, koska kotomaassa lie vain yksi selkeä vastustajapuolue ja se on toki persut.    Kyselyyn osallistuneet tuskin ovat olleet suurin osa persuja…..joten kun kotomaan loppupuolueet ovat muut sillä suvakkilinjalla — niin missäköhän näitä vastustajia oikein luuraisi ja mistä ovat kyselyyn osallistuneet? 
   Yksikään toinen puolue ei suoraan liputa maahanmuuton tiukalle linjalle, saatikka etujen kiristykselle tai palauttamisille.   Puoluekenttä on siis harvinaisen tuppisuista, kun tulee puhe maahanmuutosta.   Siellä on rahallista kulua, rikollisuutta, työttömyyttä ja ongelmia kasapäin, mutta kantti ei kestä ottaa suoria linjoja.    Vasiten ajankohtaan liittyen…..sekä ettei vain mitenkään Suomen kiiltokuvapojan rappaus rapise.     Mieluummin hymistään muiden mukana tuolla isoilla areenoilla.      hyh hyh.      Pahalta on haissut täällä kotomaassa ennenkin erinäisten kyssien kanssa ,mutta näyttää jatkuvan jo kohta geeneissäkin.

 

 

   

Single Post Navigation

Comments are closed.