matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Paracetamoli “myrkkyä” piltin nupille? -2018

no jaa… myrkkyä ja myrkkyä.  Otsikko vain tasoittaa kummallista uutisointia, missä  luvut ovat varsin suuria, otanta on iso kuin mikä – ja uutinen silti vähättelee koko kokonaisuutta.    Sitä se pelko kertomisesta on  tuolla mediassa, kun vastassa on  lääketeollisuus… ——-kun raha ei haise – ja potilaat ovat koekaniineja. 

Miten voi vähätellä tutkimusta, missä n 130tuhatta raskaana olevaan äitiä…..ja n 30% :lla  syntyneistä tenavista on viitteitä ADHD:sta.  ??   Ei ihan mikään pieni luku…..eli siis 40 tuhatta pilttiä , keillä lääkkeen johdosta alttius ADHD:n .    Voiko sitä vielä jotenkin pumpulilla pehmentää ?    Olettaen että koko tutkimus on siis tehty tieteen ja taiteen sääntöjen mukaan.   Ainahan on kysymysmerkki noiden eri laitosten ja yritysten tutkimusten kanssa.     Kuten että jos cannabiksen hyödyistä on jotain tutkimusta, niin toki voi olla varma, että sellaiset tutkimustulokset tyrmätään välittömästi.>>Senhän teki aikoinaan jopa niinkin iso talo kuin WHO – eli liian positiivinen tulos salattiin eikä julkaistu virallisesti koskaan.     Sama homma toki toimii joka suuntaan – riippuen motiiveista ja vallanpitäjistä. 

&%#/%#(¤#%¤#

 

Raskaana olevien ei kannata käyttää parasetamolia varomattomasti: Tutkimus vihjaa yhteydestä ADHD:hen ja autismin kirjoon

Viime vuosina parasetamolin tehosta ja haitoista on kertynyt ristiriitaisia tutkimustuloksia.

Parasetamolia pidetään turvallisimpana kipulääkkeenä raskauden aikana, mutta tuoreen tutkimuksen perusteella sitäkään ei kannattaisi käyttää varomattomasti. Tutkimuksen mukaan raskauden aikana parasetamolille altistuvilla lapsilla on  jonkin verran  ??  tavallista enemmän ADHD-tarkkaavaisuushäiriöitä ja mahdollisesti myös autismin kirjoa.

Havainnot perustuvat seitsemän tutkimuksen ja 133 000 äidin ja heidän lastensa terveystietoihin. Tutkimusten seuranta-ajat olivat 3–11 vuotta.

Kun tutkimusten aineistot yhdistettiin ja analysoitiin uudelleen, parasetamolille raskauden aikana altistuneilla oli 34 prosenttia enemmän ADHD-tarkkaavaisuushäiriöitä, 24 prosenttia todennäköisemmin ylivilkkautta ja 19 prosenttia enemmän autismin kirjon diagnooseja. Yhteydet olivat sitä voimakkaampia mitä pitempään lääkitys oli jatkunut.

Parasetamoli on käytetyin kipulääke raskauden aikana, joten tutkijoiden havaintoihin on syytä suhtautua vakavasti. Samaan aikaan on hyvä pitää mielessä, etteivät nyt havaitut riskit ole käytännössä kovin suuria,?????        ja on myös mahdollista, että yhteyden taustalla ovat sairaudet ja seikat, joiden takia äidit turvautuivat parasetamoliin raskauden aikana. Tulokset on silti syytä huomioida ja varmistaa lisätutkimuksissa.

Viime vuosina parasetamolin tehosta ja haitoista on kertynyt ristiriitaisia tutkimustuloksia, mutta nykytietämyksen perusteella se on oikein käytettynä turvallinen lääke,??????     ja sopii lapsille ja raskaana oleville paremmin kuin muut yleisesti käytettävät kipulääkkeet.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä (siirryt toiseen palveluun).

https://yle.fi/uutiset/3-10366113

Lähteet: Uutispalvelu Duodecim    

————————————–

   no2:    hupsista heijaa.    Tutkimus kertoo vaaroista , mutta artikkeli kertoo, että turvallinen lääke…eivätkä “riskit ole suuria”.       Mitä ihmeen sekoilua tällainen skitsoilu on.   Eli ongelmaa on  lääkkeessä ….ja ei ole.  ?   Näinkös tämä homma nykyään menee.?

Single Post Navigation

Comments are closed.