matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Yllättävä käänne HS-toimittajan Viestikoekeskus-tutkinnassa – koko istunto salaiseksi??- 2018

   NO2need:      HUOM:::::   KOTIETSINTÄ<<<<< itsessään on julistettu salaiseksi.      Kotietsintä siis alunperin???  Vaiko sen jälkeen  selvinneet tiedot?     Jutussahan lukee että kotietsinnän laillisuutta tutkitaan salassa    Oudointa tosiaan on, että vastaaja hyväksyi tuon mukisematta?

Arvauksia voikin tässä ajankuluksi aina lisäillä heh…..eli tuli mieleen, minne tietoa säilöön (muiden konstien lisäksi) ………eli  lähettää tiedostoja esim sveitsiläiseen sähköpostiin …cryptattuna ja että viesti aukeaa vastaanottajalleen vain salasanan kanssa. Kukapa nyt sitten syytettynä poliisille mitään kertoisi, joten Sveitsin ollessa ulkona EU:sta — ei taida aueta postit Suomen valtion tai syyttäjän pyynnöstä.(tämä muistikuva vain kyseisen sähköpostitoimijan “mainosmatskusta”

       Tämä melko hatusta, mutta noin muistelin tuon puljun mainosten menneen jotakuinkin.   Että on turvassa kuin pankkiholvissa viestit.         heh..ellei sitten NSA toki ole jo sielläkin…tai  joku muu.       Tällaiset seikat esim..vaikka kaukaa haettu – niin voivat saada kotomaan Suomen syyttäjän hakemaan salaamista istuntoon.    Tätähän on harrastettu ennenkin, että vaikka syytteen annettaisiin kaatua, kunhan ei tule ennakkopäätöstä-….tai  jotain muuta, missä halutaan asia käsitellä salaisesti yhden syytetyn kohdalla — mutta siis lopputulos se, ettei koko kansa saa asiasta keinoa itselleen.  Eräs niistä taisi olla joku rattijuopumustapaus, missä kiistettiin mittaustekniikat tms jne……ja tapauksen tarkat tiedot jäivät jonnekin salaisuuden verhon taakse.  Erikoista menoa.  Yksi lakia lukenut heppu tai asianajaja siis hoiti kertalaakina syytteen lähes roskikseen – mutta loppukansalle ei hiiskuttu mitään(liekö oli noin, mutta hatarasta muistista vetelen kuin kaneja hatusta) 

    Kuten siis nytkin voi käydä….eli jotain pakkokeinoihin liittyvää ehkä laitontakin….tai jotain ns kotietsintään liittyvää, mitä ei haluta saattaa kaikkien tietoon.   Kyse ei tarvitse ollenkaan olla mistään mikä liittyy itse viestikeskukseen tai sen salaisuuksiin ….vaan  juurikin esim toimittajan toimintaan… tai jonkun toiminnon  salaamiseen…tai muuhun siihen liittyvään toimintaan.  Kuka tietää, vaikka tiedot olisivat Wikileaksin kassakaapissa odottelemassa parempia aikoja ?   Jos Wikileaksillä enää on kassakaappia ? heh….    — jossain.              ///   Että mielikuvitus tässä siis rajana ilmeisesti.   Itchy…..:-)

 Wikipedia:::  “”””ProtonMail on sähköpostipalvelu, jolla voi lähettää viestit päästä-päähän-salattuna. Palveluun tallennetut tiedot on salattu siten että palveluntarjoajakaan ei pääse niihin käsiksi. ProtonMailin palvelimet sijaitsevat Sveitsissä, minkä vuoksi tietojen saaminen palveluntarjoajalta vaatii sveitsin viranomaisten päätöksen, eikä esimerkiksi Yhdysvaltojen ja Euroopan Unionin lainsäädäntöä sovelleta. Palvelua voidaan käytää täysin anonyymisti eikä se seuraa käyttäjiensä toimintaa. ProtonMailin avulla voi lähettää itsetuhoutuvia viestejä. Palvelun avulla voidaan lähettää salasanalla suojattuja salattuja viestejä jotka vastaanottaja voi lukea klikkaamalla ProtonMail palveluun johtavaa linkkiä. Palvelun avulla voidaan myös lähettää tavanomaisia salaamattomia viestejä. “”””””

No tokihan Hesarilla ei tieto ole hukassa jne — mutta kyssä voi olla ehkä vain pollarien pakkokeinohommista tai tavasta toimia.  Ja mitä ei haluta julkisuuteen.  Syitähän tuohon salaamiskyssään voi olla monia.

&%#)/&)##

 

Yllättävä käänne HS-toimittajan Viestikoekeskus-tutkinnassa – koko istunto salaiseksi

Tutkinnanjohtajat Markku Ranta-aho ja Janne Järvinen sekä asianajaja Kai Kotiranta ja toimittaja Laura Halminen Helsingin hovioikeudessa juuri ennen istunnon alkua tänään. (KUVA: Viena Kytöjoki)

Julkaistu:

 

Helsingin Sanomien toimittajan kotietsinnän käsittely salattiin kokonaan hovioikeudessa.

“””Helsingin Sanomien Viestikoekeskus-juttuja koskevassa keskusrikospoliisin (KRP) tutkinnassa on tapahtunut jonkinlainen käänne. Tämä paljastui, kun Helsingin hovioikeus määräsi maanantaina kokonaan salaiseksi istunnon, jossa käsitellään HS:n toimittajan Laura Halmisen   asuntoon tehdyn kotietsinnän laillisuutta.””””””

Käräjäoikeudessa samaa asiaa käsiteltiin helmikuussa avoimin ovin. KRP:n rikostarkastaja Janne Järvinen ilmoitti hovioikeudelle tilanteen tutkinnallisista syistä muuttuneen.

Hovioikeus suostui salaamispyyntöön hetken harkittuaan.

– Asian käsittely on sinänsä ollut julkista. Tutkinnanjohtajan ilmoittamat tutkinnalliset syyt painavat kuitenkin niin paljon eikä Halmisenkaan puolesta pyyntöä ole vastustettu, oikeuden puheenjohtaja Mirja-Leena Nurmi totesi.

“”””Käräjäoikeudessa julkisesti käsitellyn jutun täysi salaaminen hovioikeusvaiheessa on hyvin epätavallista. Muutos kielii siitä, että esitutkinnassa on ilmennyt merkittäviä uusia seikkoja sitten helmikuun.””””””””

Oikeudessa kävi ilmi myös, että KRP on määrännyt jutussa ilmaisukieltoja. Kiellon takia Halminen ei voinut kommentoida tutkinnan uusia käänteitä aamulla ennen käsittelyn alkua.

Halmisen asianajaja Kai Kotiranta totesi oikeudelle, että kyse on yhteiskunnallista ulottuvuutta ja mielenkiintoa omaavasta jutusta, jonka takia käsittelyä oli käräjäoikeudessa vaadittu julkiseksi. Tällä kertaa poliisin salaamispyyntöä ei kuitenkaan vastustettu.

– Mitä esitutkinnassa on selvinnyt, on perustellusti salaista, Kotiranta sanoi.

Hän kuitenkin huomautti, ettei tiedä, missä määrin tutkinnanjohtaja aikoo näitä tietoja hovioikeudessa tuoda esille.

Halmisen kotiin tehtiin erityinen kotietsintä joulukuussa 2017. Häneltä takavarikoitiin muun muassa tietokone, puhelimia ja muistitikkuja.

Etsintä liittyi HS:n uutisointiin, joka koski Puolustusvoimien salaista Viestikoekeskusta. KRP yrittää selvittää, miten salaiset asiakirjat päätyivät HS:n toimittajille Halmiselle ja Tuomo Pietiläiselle.

Toimittajilla on lain takaama lähdesuojaoikeus. Siksi poliisi ei tutkinut takavarikoituja esineitä heti, vaan ne laitettiin sinettipusseihin odottamaan oikeuden päätöstä siitä, miten niitä saadaan esitutkinnassa hyödyntää.

Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005796989.html

Single Post Navigation

Comments are closed.