matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Valviran agendat tai ei….? -2018

“digger” heppumme M.M  ….jutteli jokusen viikkoa sitten  — Valviran ammattilaisen kanssa ja oli kuulemma antoisa keskustelu~~ yleisellä tasolla. 

Valviralla kuulemma ei ….olisi agendaa —  vaatia lääkäreitä vähentämään kolmiolääkkeiden tai muiden keskushermostonappien   määräämisiä.     No jaa…jos lukee somen erinäisiä sivustoja, “sairaiden kertomaa” —- niin vähän tulee kyllä suuntautuneisuus esiin.         Valvira tosiaankin voisi kokeeksi >muunmuassa<<<….. tsekata tilastonsa, tai kuka sitä sitten pitää (vai lääkelaitos tms) ……….että mikä on suhde ulkomaisten lääkäreiden määräämissä kolmiolääkkeissä –versus kotimaan lekurit.      Jos arvata pitää, niin panisin kahvikupin vetoa sen puolesta , että ulkomaan elävät täällä työskentelevät lääkärit (esim virolaiset ja venäläiset lääkärit)   — eivät pääse listalla paljon nollaa ylemmäs.    Eli, että etteivät määrää esim rauhoittavia tai unilääkkeitä ollenkaan.                  

       Jos tämä arvaus ja väittämä pitäisi paikkansa, niin kysehän ei olisi muusta, kuin Valviran pelosta……eli mikä on se “yleinen linja”…ja  jos ei ANNETUT ohjeet tai MÄÄRÄYKSET ——– niin ihan suomettumisen tapaan – itse opittu kyseisten lääkäreiden oppi sille, että anna mieluummin olla, kuin joudut valvovan viranomaisen hampaisiin.   Nolla on parempi kuin edes yksi …ja potilaalle voi antaa buranaa sen sijaan.  Menkööt sitten hakemaan mitä tarvitsee muualta.                Jos edelleen on tai olisi  näin, tämä arvaus…… — niin moisilla lääkäreillä ei ole mitään virkaa tässä maassa, koska eivät pysty hoitamaan ammattiaan sen vaatimalla tavalla.   He ovat silloin täydellä palkalla olevia nuhan ja tikku sormessa hoitajia.   Siihenkö veronmaksajien rahat olisi tarkoitettu, että palkataan puolikykeneviä lääkäreitä, kenellä ei ole koko pakettia kasassa. ??     Tämä ulkomaanelävä-ilmiö toki lähinnä itärajan tuntumassa ja jossain tässä etelässä.    

  Itse en ole niin tutkiva blogisti, että jaksaisin alkaa vääntämään Valviran kanssa tilastoista….ja ovatko vielä julkisia, se toinen  juttu.          Mutta pointti tässä siis se, että tokihan Suomessa on menossa moraalibileet ja holhousiltamat – sen suhteen, että on pelko niistä “koukuista” kovasti….aine tai aine.  Siellä on opioidit listalla ja cannabiskauhuskenaarioita taisi eilen Hesari kehitellä – koirien kanssa heheheh..  Koko juttu on täysin fuulaa….ja lähinnä vitsi täyspäiselle lukijalla.     Uutinen mikä pelottelee , mutta loppukappaleissa kertookin sitten, että itse koirien lääkltsijät ovat toimineet väärin.   Cannabis oli jälleen se “hyväpahavihollinen”…. mutta ei sitten kumminkaan todellisuudessa.   Tätä dis-infoa ja propagandaa saa lukea määrätynsorttisista medioista. 

     Toki syytä onkin pitää asiat hallussa  oikeiden lääkkeiden kanssa  ja sitä rataa —- mutta ongelma tuleekin siinä, että lääkärikunnalla ja terveydenhoidolla ei ole AIKAA …..hoitaa asioita kuntoon.  Ehkei haluakaan, kuka tietää.       Mutta jos burana on tämän päivän avuttoman ammattitaidottoman, kädettömän tumpelolääkärin keino hoitaa mikä tahansa potilas ulos vastaanotolta – niin aika surkeaksi on menossa touhu.  Siihen ei taida auttaa edes sotet eikä kotet. 

Asioista voi jokainen lukea itse ja enemmän, kun heittää kuukkeliin hakusanoiksi jotain, kuten “kipupotilaan arki”…kipupotilas, ei kipulääkkeitä, rauhoittavat lääkkeet ja saatavuus tms….erilaisia hakuja siis syytä tehdä.    Kun ja jos lukee sitä somen kritiikkipuolta ensi alkuun, niin pääsee perille siitä, miten peli luistaa tuolla ruohonjuurella…eli potilaan arjessa.   Lääkärit ovat jo tulleet niin avuttomiksi, että hakevat THL:n käypähoito-suosituksista selitykset potilailla…että miksi ja minkäverran mitäkin voidaan määrätä.   Lääkärillä ei enää riitä omaa munaa ja tietämystä oman ammattinsa hoitoon.  Niillä opeilla ja tiedoilla, mitä on oppiessaan ja eläessään saanut.   

    Selkäkipuiset, reumaporukka, migreenikot, mielenterveysongelmaiset, syöpäpotilaat, ms-tauti…jne kipuiset……    ELi, kyssiä ja vastauksia, miksi hoito ei toimi, lääkkeet kortilla sekä mikä mättää.   Asiassa toki kaksi puolta vähintään — mutta kun se juttu tuppaa olemaan niin nykyään, että potilas joutuu TODISTAMAAN ……olevansa kipeä.     Lääkärit kun itse eivät jaksa tutkia, tai ei huvita, tutkimuksia ei tehdä(maksaa)….ja lähetteitä ei kirjoiteta(tekee itsestä tyhmän puoskarin).        Liian helppo homma lääkärille on siis nostaa kädet pystyyn —-  ja muutamana viime vuonna ollaan jo lueskeltu mediasta ja somesta siitä, että “potilas kotiin sairaalasta…minne sitten kuoli 2 tuntia tulonsa jälkeen”. 

         Ja jokainen kai ymmärtää, että tällaiset kuolleet potilaat lääkärin repussa roikkumassa kuin ammutut kanit…….eivät paina sen kummempaa.   Vakuutus ja pykälänikkari hoitavat valittavat omaiset.     Sori vaan, oli huono päivä, sanoo lääkäriksi lukenut puoskari.             Joo…       Näitä juttuja on tuhansittain, mutta eipä se kauheasti ketään kiinnosta tuolla – koska sama paska jatkuu.        

Valviralle voisi antaa saman ohjeen”… kuin poliisi nykyään liian hitaasti ajaville tuolla tien päällä.      Eli, lääkkeitä pitää myös kyetä määräämään — ei vain että annetaan olla ja mennään siitä mistä aita on matalin eli EI TEHDÄ MITÄÄN.              Jos Valviralla on tuollainen pelotevaikutus, että se tekee lääkäristä puoskaria, kuka ei uskalla määrätä lääkkeitä niitä tarvitseville – niin systeemissä on jotain vikaa       ///……………………… ja tokihan siinä on jo sen osalta , että ennen tuon esim mt-lääkityksen keralle – kuului mitä ilmeisimmin myös terapia.     No jos nykyään ei ole aikaa terepioille,niin pöydällä on enää lääkkeet……ja näköjään niitä >>>>>>määräämättömät lääkärit. <<<<<<<<         

            =   eli joku joutessaan voisi kaivaa sieltä Valvirasta(esimerkin vuoksi) edes  sen ulkomaalaisten lääkemääräyslistan…..ja että pitääkö ylläoleva paikkaansa.     Lääkärit ketkä eivät määrää rauhoittavia ollenkaan     ?      No eivät sen lisäksi osaa edes suomenkieltä kunnolla….mistä JOKAISEN kannattaisi     valittaa/kannella —koska kotimaan kielikokeet lääkäreille  ovat hanurista, eikä tilanne muutu miksikään, jos lammaskansa senkin kanssa nukkuu.   Kohta suomalaiset pannaan pakolla kouluun oppimaan vieraita kieliä, että kykenevät omassa maassaan asioimaan ulkomaalaisten lääkäreiden kanssa.   Että osaavat lääkärin omaa kieltä.      heheh….    ehkä ensi vaalit on pikku paikka vaikuttaa tähänkin asiaan….,mutta ehkä lammaskansa popsii taas vain ruohoa siellä pellonpientareella.        Kun on sen miljoona asiaa tyrkyllä ja auki (vaalien kera) ….niin sinnehän ne hukkuvat puolueiden omiin linjoihin.    Siksi varmaan moni ei enää jaksa vaivautua ottamaan kantaa,kun mikään ei muutu, vaikka 70% kansasta olisi jostain samaa mieltä.

 

Single Post Navigation

Comments are closed.