matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Lääkäri ja valta. -2018

Kipulääkitysten romuttamisista ollutkin puhetta, samoin agendasta lääkärikunnalle, että määrättyjen lääkkeiden (mm kolmiolääkkeiden) käyttöä tumpataan lähes salaliiton malliin. 

Viimeisimmän erikoisuuden kuulin pullakuskilta, kuka kertoi, että x-lääkäri (leikitään, että kyseessä olisi vaikka Jyväskylä) ——–   eli että hra tohtori x…kertoi potilaalleen, kenen ylläpitolääkitys oli x-x……..niin että kyseinen ylilääkäri on kirjoittanut sellaiset ohjeet potilaan potilaskertomukseen (tai lääkelehdelle tms) — että yksikään lääkäri (siis kukaan toinen) ei saa muuttaa tuota lääkitystä suuremmaksi kuin mainitun päivän kertoma määrä  —  ja siis minkä tuo ylilääkäri on päättänyt olevan se maksimimäärä.    ???

Aikamoista vallankäyttöä ja yksinvaltiutta.    Ylilääkäri määrää lääkkeiden annoskokoja ja maksimimääriä  KOKO KAUPUNGIN LÄÄKÄRIKUNNALLE  ? (siis kunnallisen puolen alaisilleen)   

  Missäköhän olisi pykäliä tällaiselle toiminnalle ….ja juurikin erään sortin agendalle, missä yksi ylilääkäri päättää kaikkien muiden puolesta.   Ja kysehän oli siis x-lääkkeen maksimimäärästä – mikä ei siltikään ole lähellä edes sairaala-annoksia, eikä pharmacan mukaan edes samalla planeetalla  myrkytysmäärien kanssa.  Siihen tarvitsisi kai kipata parikin kourallista kyseisiä nappeja ja kossupullo kyytipojaksi.  

  Puhutaan siis lähinnä lääkärin omasta agendasta, missä hän on jeesustelemassa ihmisten riippuvuuksien kanssa.   Selkäkipuinen (esim) kolmiolääkkeen kanssa seilaava kipupotilas tai reumaatikko — siis joutaa(joutuu) noudattamaan  yhden ja ainoan  yliyliylilääkärin määräystä,  ja asemansa vuoksi kuvittelee tuon olevan normitoimintaa.     Jos on, niin erikoiselta kuulostaa.      Ehkä kotimaan lääkärit tosiaan kaikki voivat heittää aivonsa narikkaan ja soitella lääkeohjeet jostain ylemmältä tasolta tai THL:n yleisoppaasta, missä voidaan kaikille antaa yhteiset käyttöohjeet ja määrät.   Kaikki sopii kaikille…sama mikä sama .  Ihminenhän se nykyään tuppaa olemaan sama joka paikassa.    Mies, nainen, pitkä  pätkä jne.. samoin kuin poliisin linja nykyään heh….  —- että “ihminen tapettu asuntoonsa”.

   Kyse siis pelkästään  lääkärin omasta ajatustavasta sekä suuntautuneisuudesta eräällä terveydenhoidon saralla.      Luulisi jo toisten lääkäreiden sanovan tuollaisesta yksinvaltiudesta jotain, mutta mitenkäs nuo toiset voisivat edes tietää asiasta, ennenkuin (tai jos)…. sattuman kautta tämä yksi potilas jonkun toisen vastaanotolle tipahtaa.   Kysehän on yhdelle potilaalle kerrotusta rajoitteesta (tosin potilastietoihin kirjattu)……. ja päätös siis kaupungin ylilääkärin oma.     Toimii varmastikin yhtä hyvin kuin vanhassa DDR:ssä……eli autoritaarisuuden ollessa kypällä, niin alemmat kappaleet tottelevat, elleivät halua rangaistustoimia.   Näin meillä  kuitenkin  Suomessa 2018.                 /  Itseasiassa soitto tuonne valvontapuolelle…. tumppasi tuollaisen “määräyksen”.    Ei kuulemma voi tuollaista kukaan ylilääkäri kirjoittaa…ja estää hoitavaa lääkäriä määräämästä mitä parhaaksi näkee.    Lausunto oli normaalin keveä ja leppoisa, kuten voi arvatakin olevan, kun kollegiaalisuus on pelissä mukana….ja vaikka vastaajana olisikin valvova taho.    Joka tapauksessa— tuollaiset “määräykset” eivät kuulu asiaan….ja ko ylilääkäri on ehkäpä oikein ylittänyt valtuutensa.

Jyväskylä siis tosiaan vain esimerkki, yhtä hyvin olisi käynyt Helsinki, Hämeenlinna tai Tampere.    Ehkä Tampere olisikin ollut hyvä esimerkki.  Yhden ylilääkärin mahtikäskystä – ainakin yhden potilaan kohdalla— ja mitä joka ikinen lääkäri Tampereella noudattakoon.       heh..no mielikuvitusta peliin…eli sama se mikä,  kyse on lääkärin toimista eikä paikasta.

Single Post Navigation

Comments are closed.