matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

”Saako ulkoministeri kulkea vaaleihin saakka puhumassa maailmalla, mitä huvittaa” -2018

Arvosteluryöppy Soinin abortti-ilakoinnista yltyy: ”Saako ulkoministeri kulkea vaaleihin saakka puhumassa maailmalla, mitä huvittaa”

Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen (sd.) (kuvassa) liittyy ulkoministeri Timo Soinin (sin.) abortinvastaista ulostuloa kritisoivien poliitikkojen joukkoon. Hän vaatii tiedotteessaan pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) selkeää vastausta.

– Saako ulkoministeri Soini kulkea puoli vuotta vaaleihin saakka puhumassa maailmalla, mitä huvittaa, Haatainen kysyy.

Haataisen mukaan Soinin toistuvat kannanotot naisten oikeuksia vastaan eivät voi enää jatkua.

– Ristiriita ulkoministerin puheiden ja Suomen ulkopoliittisen linjan välillä murentaa mainettamme naisten ja tyttöjen oikeuksia puolustavana maana, Haatainen kirjoittaa.

Hän painottaa, että naisten ja tyttöjen oikeudet tarvitsevat jatkuvasti rohkeita tekijöitä ja puolesta puhujia.

– Aborttioikeus liittyy olennaisesti lisääntymisterveyteen. Laittomien aborttien seurauksena kuolee vuosittain tuhansia naisia, Haatainen muistuttaa.

Sipilä kommentoi asiaa perjantaina sähköpostitse STT:lle sanomalla, että naisten ja tyttöjen asema sekä seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeudet ovat ihmisoikeuskysymyksiä ja olennainen osa Suomen ulkopolitiikkaa. Sipilän mukaan tämä on ollut Suomen hallitusten pitkäaikainen ja yksiselitteinen linja, eikä se ole muuttunut.

Sipilä ei vastannut STT:n sähköpostitse lähettämiin kysymyksiin tapauksesta. STT kysyi muun muassa sitä, aikooko hallitus ryhtyä joihinkin toimiin Soinin blogikirjoituksen vuoksi.

Abortinvastainen kanta eroaa hallituksen kannasta.

———————-

 

Skitsoidista menoa…..toinen käsi sitä toinen tätä.   Hallituksen ja Haataisten jne…. korjaus-sarjako riittäisi Soinin puheiden korjaamiseen pitkin maita ja mantuja.      Heppu huutelee tuolla isoille mikrofoneille….ja kotimaan hallituksen ja eduskunnan toiset….piipittävät kotona tuppukylä-Suomessa.   Ei ihan taida mennä minkään kirjan mukaan.    Mutta sitä saa mitä tilaa, kun tilaa näitä huru-ukkoja ja eukkoja satukirjoineen  tuonne päättäjien paikalle.    Kohta voi odottaa kai pusuja niille päätöksille, kun jossain katoliset pedo-pappisveikot saavat     vain  kenkää, eikä 10 vuotta linnaa. kun ovat ronkkineet pikkupoikien pelejä.     Kun omat sattuu tykkäämään, ettei kavereita tuomita, kuin omissa pikku pervopiireissä.    Tai sori, luetaan  “ei tuomita ollenkaan”.   

#”&%¤#(¤(#¤%##

——————————

Aborttikohu sai alkunsa kun Soini iloitsi blogikirjoituksessaan Argentiinan senaatin torstaisesta päätöksestä torpata abortin laillistaminen. Senaatti oli samana päivänä hylännyt lakiesityksen, joka olisi laillistanut abortin Argentiinassa.

– Mitäkö olen mieltä sikäläisen senaatin viimeöisestä päätöksestä? Soini kirjoitti ja vastasi kysymykseensä ”pusuemojilla”, joka kuvastaa iloista tunnetta.

Hallituksen ministerit vakuuttelivat perjantaina, etteivät Soinin abortinvastaiset kannanotot edusta Suomen ulkopoliittista linjaa.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) tviittasi perjantaina päivällä, ettei Soinin abortinvastainen kanta ole hallituksen kanta. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo ilmaisi olevansa täysin samaa mieltä Virolaisen kanssa.

– Suomi ja hallitus edistää naisten ja tyttöjen oikeuksia kaikkialla maailmassa, Orpo kirjoitti Twitterissä.

Soinia kritisoitu abortin vastustamisesta ennenkin.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Soinin ministerikollegat joutuivat selittelemään ulkoministerin aborttikannanottoja.

Viimeksi toukokuun lopulla hallitus kävi keskustelun Soinin osallistumisesta abortinvastaiseen iltahartauteen virkamatkalla Kanadassa. Toukokuussa Soini oli myös julkaissut blogissaan tekstin, jossa hän valitteli Irlannin päätöstä abortin laillistamisesta.

Soinin osallistumista abortinvastaiseen tilaisuuteen Kanadassa kummasteli kesäkuun alussa myös presidentti Sauli Niinistö. Niinistön mielestä ministerin ja poliitikon on vaikea olla mielenilmauksessa yksityishenkilönä.

– Minusta siinä on perustavaa laatua oleva omituisuus, Niinistö sanoi tuolloin Talouselämä-lehdelle.

Soinin erilaiset roolit nousivat esiin jo vuonna 2016 Soinin Britannian-vierailulla. Pian brexit-äänestyksen jälkeen Soini matkusti Britanniaan omien sanojensa mukaan perussuomalaisten puheenjohtajana, mutta esimerkiksi Sky News -kanavan haastattelussa hänet esiteltiin ulkoministerinä.

Tuolloin Orpo toivoi Soinin edustavan hallituksen linjaa ja Sipilä toivoi, että Soini välttää EU-kriittisten iskulauseiden toistamista.

Saarikko: Yksi emoji ei muuta linjaa.

Soinin viimeisimmän aborttikannanoton jälkeen edessä saattaa olla uusi keskustelu hallituksen sisällä. Tasa-arvoasioista vastaava ministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoi perjantaina STT:lle, että jos hallituksen linja ei tullut vielä kevään keskustelussa riittävän selväksi, niin uusi keskustelu asiasta ei välttämättä olisi pahitteeksi.

Saarikon mukaan yksittäinen emoji ulkoministerin blogikirjoituksessa ei muuta hallituksen linjaa. Hän sanoi, ettei voi hyväksyä ”tämänkaltaisia vihjailujakaan siitä, että voisimme olla tyytyväisiä Argentiinassa tapahtuneeseen kehitykseen”.

– Suomen linja on yksiselitteinen, ja mitä voimakkaammaksi maailmalla taantumus näissä kysymyksissä käy, sitä vahvemmin meidän pitäisi puolustaa Suomen linjaa, Saarikko sanoi.

Hän sanoi olettavansa, että Soini kokeneena poliitikkona on ollut aborttikannanottonsa tehdessään hyvin tietoinen siitä, että ne poikkeavat Suomen linjasta.

Soini kommentoi tapausta vielä perjantai-iltana uudessa blogikirjoituksessa. Lyhyessä tekstissä Soini vetosi muun muassa siihen, että Suomessa on sanan-, mielipiteen- ja uskonnonvapaus.

https://www.demokraatti.fi/arvosteluryoppy-soinin-abortti-ilakoinnista-yltyy-saako-ulkoministeri-kulkea-vaaleihin-saakka-puhumassa-maailmalla-mita-huvittaa

———————–

Mikäköhän posti hepulle vielä löytyy.   ?

Single Post Navigation

Comments are closed.