matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Ulkomaisten lääkäreiden mokalista kasvaa. -2018

Onko ihan totta, että  Yle käyttää vielä kukkaiskieltä paskalääkäreiden kanssa —–   siis että “ulkomailla OPISKELLEIDEN keikkalääkäreiden”””” ???    Etteikö muka olisi “korrektia” puhua ulkomaalaisista lääkäreistä, vai miten tuollainen seko-sanailu oikein käännetään – suomeksi.  Outoa jos näin. Sanasensuuria ???

  Kun kielitaito on kuin perämongoliasta ja tavat jostain pippurimaasta – niin kohtahan kotimaan asiakas-potilas joutuu opettelemaan ulkomaan kieltä ja lukemaan valmiiksi vaivansa kuukkelista.    Ja jossain on näitä ulkomaan eläviä lääkäreitä lähes kaikki jonkin tervarin lääkäreistä.    Sitten kuntalaisia yritetään pakottaa ottamaan esim vakituinen lääkäri itselleen .   No arvata saattaa, että homma on siitä kiinni, ettei kukaan kohta halua näille hoonosoomi-heppuleille-lääkäreille, joten vapaita aikoja jaettaessa terkkarissa esim — onkin sitten arvatkaapa keitä.         Kuntalaiset kun pyytävät päästä jo suomalaisille lääkäreille.         Pussinpohjien kaivelu tuli sitten eteen, näköjään.                      ////////     Mitä ihmeen “ulkomailla opiskelleiden”  ??  Onko siis Ylen mukaan kyse suomalaisista , ketkä ovat käyneet lukemassa ulkomailla lääkäriksi ???   Vai onko määritelmä kaunis ilmaisu vain siis ulkomaalaisista lääkäreistä ?       Kaakonkulmilla tosiaan heistä ei ole pulaa.   “”””””Soomikivapaikka, työtäpalkkahuva eiväli osako kieli…anta jotain burrana, mökille kalaan sitten loma täällä hyvä” jne…..

jk.  Kotimaan toimijoiden, kuten lääkäreiden kielitaidosta ja vaatimuksista on ollut puhetta tiskin alla…..eli vaiettua romua.   Kielitestit eivät ole tarpeeksi vaativia, ja sitten on vastaanotoilla näitä hoonosoomeja pilvin pimein.   Kotimaan valvontaviranomaiset siis laskevat sormien läpi lääkäreitä, ketkä ovat vaara potilasturvallisuudelle.        Jossain oli otsikko mediassa, että lääkäreitä palkataan x-määrä kaupunkiin — ja lapsillekin on luvassa englanninkielen opetusta (siis lääkäreiden lapsille) —   mihin joku paikallinen someheppu kirjoitteli, että “taitaa olla ilmoituksia jaettu jo Viron, Latvian ja itä-blogin paikallislehtiin”  ??     Että näinköhän se menee tämä Suomen vajakki lääkäripulan hoito.          Kari Suomalaisen piirrokset olivat tosiaankin aikaansa edellä ja kävivät ennustuksesta…lopun alusta.

#/%/¤#((¤%#####

 

Ulkomailla opiskelleiden taidot eivät riitä päivystyksessä – Etelä-Karjalan keskussairaalassa annettu lähtöpasseja keikkalääkäreille

Etelä-Karjalan keskussairaalan lääkärit ovat joutuneet tavallista kovempaan prässiin uudentyyppisen sairaalan päivystyksessä.

Vuokralääkärit

Päivystys on lääkärintyön vaativimpia työskentelypaikkoja.Yle

Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystys kärsii heikkotasoisista ostopalvelulääkäreistä. Päivystyksestä on jouduttu antamaan lähtöpasseja erityisesti Venäjällä koulutuksen saaneille ostopalvelulääkäreille, sillä heidän taitonsa eivät ole riittäneet päivystystyöhön.

Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystyksessä työskentelevien ostopalvelulääkärien kyvyt ovat joutuneet entistä kovempaan testiin sen jälkeen, kun Lappeenrannan pääterveysaseman Armilan päivystyspotilaat siirtyivät K-sairaalan uusiin tiloihin.

Uusien tilojen käyttöönotto on haastavaa kenelle tahansa lääkärille. Lisäksi sairaalan työntekijöitä on viime viikkoina kuormittanut helteestä johtuva ruuhka.

– Uudentyyppinen sairaala on haasteellinen työpaikka kelle tahansa lääkärille, sanoo Etelä-Karjalan keskussairaalan ensihoidon ja päivystyksen ylilääkäri Pekka Korvenoja.

Toisaalta Pekka Korvenoja uskoo, että ulkomailla koulutuksensa saaneella lääkärillä voi olla erilaiset hoitokäytännöt, mikä vaikeuttaa toimintaa uudessa ympäristössä.

Ulkomailla opiskelleista päivystyksen keikkalääkäreistä on tehty myös potilasvalituksia.

– On ollut sellaisia tilanteita, joissa osaamisen taso on ongelma eikä potilas ole saanut asianmukaista hoitoa, Korvenoja harmittelee

.

Etelä-Karjalan keskussairaalassa työskentelevistä, ulkomailla opiskelleista ostopalvelulääkäreistä on tehty valituksia.Yle
  Suomessa tehtävät kielikokeet ovat perseestä, ja homma mennnykin läpi tosiaan juuri sormien läpi.    Syytä jokaisen kuka kärsii romu-suomenkielen käytöstä maksavassa palvelussa- tehdä asiasta kantelu joka ikinen kerta.  Sitäpaitsi kyse on potilaturvallisuudesta, kun lääkäri ei tiedä hölkäsen pöläystä, mistä potilas puhuu.      Näistä on esimerkkejä pilvin pimein.  Samoin lääkemääräysten hoito on hanurista.   Pelkäävät  Valviraa ja eivät tunne suomalaisia tai meillä olevia lääkkeitä.   Kuka kärsii  ??      Ja kuten tiedetään, vastuu ei ylety sinne sormien läpi katsojiin, ketkä laskevat näitä jämiä tänne töihin.

Etelä-Karjalan keskussairaalassa ulkomaisten ostopalvelulääkärien toimintaa tarkkaillaan ja ongelmiin puututaan tarvittaessa yksi kerrallaan. Ylilääkäri Pekka Korvenoja muistuttaa, että keikkalääkäriksi on tarjolla myös paljon hyviä lääkäreitä.

– Meillä on ostopalvelufirman kautta myös todella hyviä lääkäreitä, mutta jostain kumman syystä ne helposti kääntyvät Suomessa koulutuksen saaneisiin. Tämmöinen jännä asetelma tässä on vaan muodostunut, Korvenoja pohtii.

Lääkäriliitto: Kieliongelmia

Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Hannu Halila kiistää, että ulkomailla opiskelleiden lääkärien taidot olisivat Suomessa opiskelleita huonommat. Hänen mielestään suurin osa hoitotilanteen ongelmista liittyy kieleen ja kommunikaatioon. Paineinen päivystys on myös haastavimpia paikkoja ostopalvelulääkärille – varsinkaan jos paikka ei ole ennestään tuttu.

https://yle.fi/uutiset/3-10332327

– Päivystys on omasta ja monien muidenkin mielestä sitä kaikkein vaativinta lääkärin työtä. Pitää olla laaja-alainen osaaminen ja pitää pystyä tekemään nopeita päätöksiä, Halila sanoo.

Halilan mukaan EU:n ulkopuolelta tulevat lääkärit eivät ole menettäneet tai saaneet rajoituksia lääkärin oikeuksiinsa sen enempää kuin Suomessakaan opiskelleet. Suomessa opiskellut lääkäri eroaa kansainvälisistä kollegoistaan siinä, että käytännön työ on tuttua jo opiskeluajoilta. Tämä voi näkyä myös päivystystyössä.

– Suomalaiset lääketieteen opiskelijat tutkivat ja hoitavat potilaita muiden ohjauksessa jo melko varhaisessa vaiheessa opintojaan. Monissa muissa maissa koulutus on huomattavan paljon teoreettisempaa kuin Suomessa, Halila sanoo

 


Kymsote myös täynnään näitä ulkomaan eläviä.   Hoono soomi ja yhtä huonot kyvyt lääkärintaidoissa.  Valviraa pelätään kuin ruttoa ja sen mukaan ollaan myös lääkkeitä antamatta, tai vääriä  ja sitä myöten se potilasturvallisuus kärsii.    Tämän päivän romulääkärin saa pihalle siis aikaisintaan vuoden kuluttua, kun valitusprosessi kestää.   Jos tk  tai sairaala ei ITSE halua antaa  kenkää, niin sitten siis paskaa saa kansalainen kestää vuoden …..ja toivoa ettei kenenkään omaisen tai oma henki lähde sitä ennen näiden laatikon pohjien kanssa.     Kotomaan lääkärikunta ei ole kohta mistään kotoisin tätä menoa, ja luulisi jo niitä kunnollisia lääkäreitä alkavan rassaamaan moinen yleinen maineen pilaaminen.

Kymsotesta saanut lähtöpasseja vaikka kuinka moni, samoin itse lähtenyt muihin maisemiin.  Tilalle sitten näitä itäblogin porukoita, keiden ammattitaito on mitä sattuu. Kaakonkulman kansalaiset näyttävät olevan hyvin opetettua lammasjengiä, kun kelpaa mikä tahansa……eli hyvin on ehdollistettu. 

  No, Kymsoten lääkäreistä tehtykin aluehallintovirastoon- kanteluja kymmenittäin,jos ei sitten sataa ??     Siinä talossa toiminta on surkeaa , alatasolta sinne ylimmälle hyllylle.        Aika näyttää jälleen, kuinka monta isompaa päättäjää on talossa vuoden kuluttua.   Kotkan maisemat kun tuulineen”  ovat vaihtaneet porukkaa tähän mennessä tasaiseen tahtiin.    Terveysjohtajat eivät ole päässeet tuoliaan lämmittämään paljon 2vuotta kauempaa.   Eli, taasen nähdään, pitääkö kuinka lähelle tällä kertaa tuo parin vuoden pesti.  Samoin ylilääkäreiden osalta…..kun nimiä alkaa tippumaan julkisuuteen.     Eiköhän noita jo ole tuolla jossain somen käytävillä.

Single Post Navigation

Comments are closed.