matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Hs: Jari Aarnion juttu on ollut hurja laivanupotuspeli….2018

Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio on ällistynyt Jari Aarnion jutun uusimmasta käänteestä.

Aarnio otettiin keskiviikkona kiinni, koska hänen epäillään aiheuttaneen laiminlyönneillään palkkamurhan vuonna 2003. Epäilyjen mukaan Aarnio olisi laiminlyönyt estää tai paljastaa Volkan Ünsaliin kohdistuneen henkirikossuunnitelman, ja sen seurauksena Ünsal joutui henkirikoksen uhriksi.

Kaikki mahdolliset virkarikokset ovat vanhentuneita. Käytännössä Aarniota siis epäillään henkirikoksesta.

Nuotion mukaan rikosepäilyyn liittyy mielenkiintoinen asetelma laiminlyönnin rikosvastuusta.

Professori Kimmo Nuotion mukaan Aarnion uusin rikosepäily on hyvin poikkeuksellinen. (KUVA: Veikko Somerpuro)

”Se edellyttää vastuuasemaa, että on vastuussa estämään rikoksen. Sen lisäksi tarvitaan myös jonkinlaista edeltävää toimintaa, ei välttämättä rikoskumppanuutta, mutta jonkinlaista erityistä yhteyttä tai mukanaoloa”, Nuotio arvioi.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

”Juttu on hyvin kiinnostava. Se ei ole todella kovinkaan tavallista, että rakennettaisiin tällainen vastuuasema tämäntyyppisessä asiassa. Tyypillinen tapaus voisi olla, että lastenhoitaja näkee, että pieni lapsi on vaarassa, eikä puutu asiaan”, hän lisää.

Nuotio kuvailee Aarnio-juttua hurjaksi laivanupotuspeliksi, jossa rikosepäilyt ovat koventuneet aste asteelta. Jos Aarnio saisi syytteen osallisuudesta palkkamurhaan, rangaistusvaatimus olisi elinkautinen.

”Edellisetkin epäilyt ovat olleet isoja laivoja. On ollut aivan mieletön tämä kuvio tässä.”

Nuotio huomauttaa, että palkkamurhat ovat ylipäätään Suomessa poikkeuksellisia ja harvinaisia.

”Palkkamurhat eivät ole ihan peruskauraa edes järjestäytyneen rikollisuuden puolella. Onhan tämä jo aika hurjaa. Kyllä tämä ainakin minulle oli ihan järkyttävä epäily. Tästä tulee riittämään purtavaa vähän pidemmäksikin aikaa”, hän sanoo.

Jo nyt Aarniota uhkaa kymmenen vuoden maksimirangaistus muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Aiemmin hänet on tuomittu kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

Hovioikeus antaa tuomionsa huumejutussa ensi vuoden alussa.

Aarnio on kiistänyt kaikki rikosepäilyt ja syytteet.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kuvailee Aarnion tapausta kaikkine haaroineen Suomen poliisin vakavimmaksi paikaksi.

”Vyyhti on pakko selvittää perusteellisesti. Poliisin luottamuksen kannalta on tärkeää, että kaikki haarat selvitetään”, Kolehmainen sanoo.

=(/%#&¤%#¤%(%##

Asian esilletuonti onkin tosiaan erikoinen, kun mietitään jutun vuosia – sekä että juuri kun Aarnion keissiä käsitellään loppusuoralla oikeudessa.       Pitäisi lukea tuo Unsalin tarina kokonaan- mutten jaksa nyt — eli vain mutua tässä siis.  Eli, oli Unsal- heppu, kuka Ruotsista tänne ja muistaakseni pakoon – liittyen Arlandan keissiin.    Tappodiilejä siis olemassa ja tappajat hakusessa.      Nytkö siis nämä linnassa istuvat heput olisivat ruvenneet poliisille tiedonantajiksi??…vai mistä poliisi kertoi lisätietoja saaneensa ?     Ja mitä – kuka- missä — hyötyy mistäkin ??  Kuka on uskottava todistaja?  

Arvailen jälleen, että koko juttu on paperitiikeri , minkä KRP on kerinyt kokoon – ja sinnehän jo mahtuu mopoa ja juotettuja todistajia sekä muuta täysin romua toimintaa.  Laittomia pakkokeinoja ym.  Lista jonkunlainen Aarnio-jutun tiimoilta. Ei täytä kovin komeasti joka kohdaltaan poliisin laillisuusolettamia(että käytetään laittomia menettelytapoja)                              Ja nyt saadaan oikein kunnon kamaa kakun päälle, mistä jo luulisi menevän koko paketin huuruun.   Vähän on myöhässä tutkinnat, kun kaivelua odotellaan 10vuotta ~~~ ja sitten herahtaakin pöydälle ihan uutta matskua sopivaan aikaan?.         

  Kuten proffa tuossa antaa ymmärtää,  niin vaatinee jotain aktiivisuutta tai kausaalisuutta tuollaisen todistaminen (murha) — eikä se, että “jonkun on mahdollista ajatella”….oikein riitä vielä minnekään.                    //    Olisikin hauska kuulla, että kun poliisi tänä pänä ei hyvin monessa muussakaan asiassa korvaansa lotkauta tai persettään nosta tuolista–  ja   missä määrin  kaikki Suomen nimettömät soitot tai katoamisilmoitukset, uhkailut tai muut sälät – ehdittäisiin tutkia ja ajella läpi “katsomassa”.      Niitä kun kai riittää sen verran höpöäkin sekaan, että tuskin poliisin resurssit riittävät eivätkä ole riittäneet.  Saatikka että jo huhupuheitakin käytäisiin katsomassa.        Kuulostaa tämä juttu nyt erikoiselta – siis uusi  “syyte”  Aarniolle / Vilhuselle ……kuka missäkin ominaisuudessa?  

    Jos juttu kuivuu kasaan – kannattaa kysyä syyttäjältä  ainakin pariin kertaan – missä syyttäjän motiivi liikkuu näissä kuvioissa.   Ketä palvellaan –    ja  missä sylttytehdas näytös-otteluille ?           Ettei ole kohta oikeus samaa tasoa, kuin nykyinen hallitus, mikä heittelee kalaverkkoja vaikka maalle, kunhan jotain on pyytämässä ja joku onnistuisi. 

Single Post Navigation

Comments are closed.