matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Aarniota jo murhasta… ? – 2018/7

hupsista.   Aarniostako  jo  murhan tietäjä ja luistaja.   Saisikohan vielä pari peräprutkua listalle ja kissanpennun tapon.   Tai päivärahahuijaus ja  vieraan sihteerin panohommat Krp:n pippaloissa. ?                         

Mutta ajoitus  tuossakin on aika hyvä.      Aarnio-keissi sisällä  ja tuomiota kohta lukemaan – ja kappas – KRP kaivaa 4 vuotta auki olleen jutun juuri hollille.   Sopivaa.    Sitä on tainnut olla koko tämän asian käsittely alusta asti, eli kuin sitä vanhaa piimää.                ///    Kyseisen Unsalin ruumiistakaan ei ole tietoa.   ??  

Ei taida olla ideaa , että koko kylän  keikat kymmeneltä —  30vuodelta  laitetaan yhden hepun niskaan.   Toki vanha kikka poliisilta, mutta maalissa vasta kuullaan,  kuka milläkin ratsastaa.      Jos koko juttu on potaskaa —  antaa vain kuvan KRP:n ajojahdista  mistä on puhuttu jo pitkään.    Eikö  kukaan KRP:stä tiennyt, että Unsal on tulossa Suomeen tai on jo täällä.   Kuka todistaa, että KRP olisi putipuhdas. ?   Viime vuosikymmenien aikana ei taida olla ainuttakaan laitosta, mikä olisi puhdas pulmunen.

jk.   Unsal lähti Ruottista Suomeen….lipettiin kai`? — ja kysyä kai voi, että minne suuntaan ja moneenko paikkaan- ja minne……Ruottin poliisi asiasta ilmoitti Suomen päässä, vai eikö Ruottin pollarit  tienneet  Unsalin lähdöstä ollenkaan ?   Jos ilmoitettiin  Suomen päähän – niin erikoista, jos Aarnio olisi ollut Suomen ainoa pollari, kuka tietää yhden  sveduhepun tänne tulosta. 

(&#(%=#(%=&%(=##

 

 

Aarnion rikosepäily liittyy Volkan Ünsalin palkkamurhaan vuonna 2003. Aarnion mukaan poliisi ei pystynyt estämään murhaa, koska ei ollut mitään yksittäistä seikkaa, johon olisi voinut puuttua.

Jari Aarnion epäillään aiheuttaneen laiminlyönneillään sen, että ruotsinturkkilainen alamaailman mies joutui vuonna 2003 palkkamurhan uhriksi Helsingissä.

HS:n tietojen mukaan sekä Aarnio että häneen liitetty jengipomo Keijo Vilhunen on otettu kiinni. Helsingin hovioikeus vapautti molemmat kesäkuussa odottamaan tuomiota huumesyytteistä.

Volkan Ünsalin murha tapahtui lokakuussa 2003 Helsingin Vuosaaressa. Aikoinaan siitä tuomittiin neljä miestä elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Poliisirikospuolen tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto kertoo, että yhtä virkamiestä epäillään asiassa, mutta hän ei vahvista kiinniotetun virkamiehen nimeä.

”Epäillään, että yksi virkamies on laiminlyönyt estää ja paljastaa Ünsaliin kohdistuneen henkirikossuunnitelman, ja sen seurauksena Ünsal joutui henkirikoksen uhriksi.”

Haavisto ei suostu tarkentamaan myöskään rikosnimikettä. Hän ei liioin halua ennakoida mahdollista vangitsemista tai muita pakkokeinoja.

Kaikki mahdolliset virkarikokset ovat vanhentuneita. Käytännössä Aarniota siis epäillään henkirikoksesta.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kertoi keskiviikkoiltana HS:lle, että Aarnion mukaan poliisi ei tiennyt murhasuunnitelmasta etukäteen. ”Aarnion kanta on, että mitään yksittäistä seikkaa, mihin poliisi olisi voinut puuttua, ei ollut olemassa, kun tätä asiaa tutkittiin vuosia sitten”, Leppiniemi sanoi.

HS on kertonut jo aiemmin, että Vilhusta epäillään osallisuudesta palkkamurhaan.

Krp:n tutkinnanjohtaja Markus Laine vahvistaa, että keskiviikkona otettiin kiinni vuonna 1960 syntynyt mies.

Laineen mukaan uusi tutkinta on tuonut pintaan uutta näyttöä.

Laine kertoo, että uusi näyttö perustuu pääosin eri henkilöiden kuulusteluissa ilmi tulleisiin asioihin ja vanhaa esitutkintamateriaalia on arvioitu uusien tietojen pohjalta.

”Meillä on käytössä ainakin kaikki se materiaali, joka oli murharyhmällä ensimmäisessäkin tutkinnassa”, Laine kertoo.

Vilhusen asianajaja Markku Fredman ei halua kommentoida asiaa.

HS:n tietojen mukaan Vilhusta on kuulusteltu murhaepäilyn vuoksi jo aiemmin, kun hän oli vangittuna hovioikeudessa käsitellyn huumejutun vuoksi.

Laine sanoo, ettei vielä tiedä, onko vangitsemisistuntoja tulossa. ”Se selviää kuulustelujen jälkeen”, Laine sanoo.

Vilhusta epäiltiin myös alkuperäisessä tutkinnassa, mutta HS:n selvitysten perusteella hänen osuutensa tutkittiin silloin omituisen ohuesti.

Tapauksen tutkinta avattiin uudelleen, kun Helsingin poliisin laillisuusvalvonta teki asiasta tutkintapyynnön krp:lle marraskuussa 2015.

Poliisi on saanut kaivettua esiin lisää materiaalia murhasta. Aiemmin tutkinnanjohtajana toiminut Esa Virtanen krp:stä on kertonut HS:lle, että todisteiden valossa kaikki keskeinen tieto ei ole ollut murhatutkijoiden käytössä.

Yksi uusista todisteista on vihjesoitto, joka poliisille tuli murhan jälkeen. Tämä soitto on nyt ollut tutkimusten kohteena.

Jutun alkuperäisestä esitutkintamateriaalista käy ilmi, että murhatutkijat tekivät tutkinnassa yhteistyötä Helsingin huumepoliisin kanssa.

Kaksi poliisilähdettä on aiemmin kertonut HS:lle, että Aarnio käyttäytyi omituisesti tutkinnan aikana.

Murha tapahtui asunnossa, jonka päävuokralainen oli Aarnio-tutkinnan alkuun sysännyt entinen prostituoitu Saara. Aarniolla ja Saaralla oli murhan tapahtuma-aikaan suhde.

Saara itse asui murhan aikaan muualla, ja hän oli alivuokrannut asunnon eteenpäin yhdelle miehistä, jotka tuomittiin Ünsalin murhasta ensimmäisen tutkinnan jälkeen.

Saara on kertonut HS:lle, että hän oli vuokrannut asunnon alunperin rikollispomo Vilhuselle ja että vuokraaminen tapahtui Aarnion kehotuksesta.

Fakta

Todistajan palkkamurha

 Ruotsalais-turkkilainen rikollinen Volkan Ünsal murhattiin lokakuussa 2003 Vuosaaressa. Ruumista ei ole vielä löydetty.  Todistajansuojelusta irrottautuneen Ünsalin palkkamurhassa tuomittiin neljä ihmistä elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

 Tapausta tutki Helsingin rikospoliisi, jonka tutkijat tekivät yhteistyötä Helsingin huumepoliisin kanssa.

Single Post Navigation

Comments are closed.