matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Häkkänen tekee tilastosta rikosta.?

No kas…näpistelyjä 7kertaa ja linnaan hhe….   Vanhat ajat palaavat.   Tai sakoistako myös.?      Että on taas linnassa tilaa?,,,ja rahaa maksaa homma.

No mutta jos näpistelystä tehtään rikosta kunnolla…eli muuntoa- – niin mitäpä jos Häkkänen vääntää sinne mukaan vaikka lääkärit, ketkä tekevät 7 kertaa väärän diagnoosin tai hoitovirheen.  Että joka puoskari oikeuteen.             Samoin voisi tehdä jokainen viraston virkamiehen kanssa….eli kun vääriksi valituksen kautta todennettuja tukipäätöksiä tai muita kansalaista väärin tekemistä  – niin 7 jälkeen käsitellään oikeudessa.                      Tai kun poliitikko valehtelee 7 kertaa, niin oikeuteen.      Tai kun lapsi kiusaa koulussa 7 kertaa, niin oikeuteen tai tarkkarille tai ulos.        Tai kun poliisi käyttäytyy väkivaltaisesti aiheetta , niin suoraan kenkää.. jne jne.   

Tässä onkin jälleen nähtävissä riistovaltion hajua — eli että kun köyhyyttä ei osata hoitaa oikealla tavalla…..niin riistäjähallinto käyttää lopputuloksiin sitten pamppua tai kivääriä.   Muualla jossain  se voi  tarkoittaa ihan vain sitä , että mellakoitsijoita ammutaan….tai hakataan sellissä hengiltä —- mutta meillä on vielä kevyempää menoa.    Poliisivaltio on tulossa kovaa vauhtia – ainakin oikeistohallituksen kanssa.  Tässä oikein loistavaa esimerkkiä, miten stasimenoa saadaan peliin mukaan.    Ja toki ennen vaaleja kaikki tehdään mitä ehditään. Ennen viimeisiä korinoita.     Muilta osinhan Suomea myydään ja ollaan myyty jo aikaa.   Kaikki kaupan – ja loppuosalta suut tukitaan.        Kuva on hauskasti” saatu käännettyä kokonaan toiseksi,…..eli missä musta muutetaan valkoiseksi.    Kurjuus on nykyään vain kurjien itsensä syytä ja heidät on syytä heittää tyrmään.

Muutenkin tavikselle tuo lakisoppa vaikuttaa oudolta.  Ensimmäinen näpistys tai rike ei ole kummempi kuin kolmas tai seitsemäs.  Meillähän ei ole muutenkaan tapana, kuten esim jenkkilässä – että eri rikoksista lasketaan oma tuomionsa ja kaikki lasketaan viivan alle.      Jenkkilässä siis tuomiota voi tulla vaikka 350vuotta yhteensä, jos kerran eri tuomiot ja eri vuodet niistä.        Meillä ei näin ole…vaan oletan, että 10rikosta samalla keikalla…menevät sen suurimman alle kaikki, eikä mitään mitään eritellen lasketa.                          Mikä logiikka tässä nyt Häkkäsen jutussa olisi, koska tokihan sitten on syytä joka ikinen rikos alkaa laskemaan muuntopuolelle, jos sakkoja ei makset tai rikos on toistuvaa.  Miten sieltä rusinoita voidaan valita rikoksista erikseen joitain. ??         Jo nykyään näpistykset menevät raastupaan, kunhan asianomistaja, kauppa tms  sitä haluaa. 

  Mitä sitten tulee korvauksiin tai sakkoihin – niin niitä ei sitten saada perittyä kaikilta, jos on varaton, tai ei halua maksaa tms.    Siihenkö nyt Häkkänen ja kauppa haluavat korjausta ??         No jos niin tai näin- – mutta syytä ulottaa nämä muuntopuuhat sitten IHAN kaikkeen, alkaen tosiaan sitten sieltä alapäästä, eli kaikki varkaudet mukaan, kaikki lain rikkomiset,  ja kuten todettu, sinne voi panna mukaan hallintopuolenkin töppäilyt.  Ei se sen kummempaa väärintekoa ole siellä virkamiesten puolellakaan –  ja moni väärin tehty päätös meinaa vähän enemmän monelle kohteelle, kuin tikkarivarkaus. Kuten vakavat hoitovirheet ja niiden tekijöille siis myös linnaa. 

         Eli, jos Suomeen halutaan muuntorangaistukset takaisin, niin Häkkänen ja pykälänikkarit valtiolla voivat sitten vetää koko linjan samaa kamaa.   Rattihommista jälleen kuokkimaan, pahoinpitelijät suoraan linnaan ekasta hakkaamisesta ja muu homma samaa maata.   Jos jotain muutetaan alapäästä  — mitättömimmästä  tikkarivarkaudesta – niin ei ole loogista olla muuttamatta koko listaa ylöskinpäin.  Pyörävarkaat, mopovarkaat, perämoottorivarkaat, kaikki varkaat.         Muuten koko homma on täysin sillisalaattia ja rusinoita.   

Nykyäänhän jo lääkäri saa vahinkotaposta vain  sakkoa….samoin jos vahingossa ajat jonkun autolla kuoliaaksi,  se on kuin hupsista, pikku sakkoa.   Jos rahaa tilillä, niin merkitys on nolla.   Linnaanhan meillä ei nykyään joudu kuin lähinnä  murhasta.   &&&&     Ja nyt sitten ollaan sinne laittamassa myös leipä,-ja karkkivarkaita.            Outoa on tosiaan, jos määrät alkavat vaikuttaa tuomioihin, koska ei yhden sortin asiat voi olla erossa toisistaan.    Jos tähän asti ei entinen kärsitty tuomio saa vaikuttaa seuraavaan, niin ollaanko tätä nyt sitten muuttamassa siten, että entinen kriminaali kantelee mukanaan repussa seuraavan tuomion korotukset – määräkorotukset.         


Homman nimi tänään …::  

1. Rikos havaitaan paikan päällä

Asianomistajalla ja esimerkiksi kaupan muilla asiakkalilla on kiinniotto-oikeus ja he saavat käyttää tarvittavaa voimaa siinä. He saavat pitää rikoksen tekijää kiinni ja viedä hänet esimerkiksi takahuoneeseenkin odottamaan poliisin saapumista paikalle. Asianomistajalla ei ole velvollisuutta kutsua paikalle poliisia.

2. Poliisi saapuu paikalle

Poliisin ensimmäinen kysymys on, että vaatiiko asianomistaja rangaistusta teosta. Jos asianomistaja ei vaadi rangaistusta, silloin poliisi soittaa vain vanhemmille ja tekee lastensuojeluilmoituksen. Asianomistajarikoksen kohdalla ei ole myöskään velvollisuutta ilmoittaa poliisille.

Näpistys on varkausrikosten lievin tekomuoto. Yleensä se on vähäinen omaisuusrikos ja siihen ei liity esimerkiksi murtautumista. Varkauden kohdalla on kyse useiden satojen eurojen arvoisesta omaisuudesta.

3. Mikäli asianomainen vaatii rangaistusta

Jos asianomistaja vaatii rangaistusta, poliisin ensimmäinen kysymys on, suostuuko hän sakkomenettelyyn, eli rangaistusvaatimusmenettelyyn. Jos asianomistaja suostuu siihen, sakko kirjoitetaan paikalla samantien.

4. Mikäli asianomainen ei suostu sakkomenettelyyn

Jos asianomistaja ei suostu sakkomenettelyyn, niin sen jälkeen asia siirtyy tuomioistuimen käsiteltäväksi. Silloin poliisi tekee normaalisti kuulustelut ja esitutkintapöytäkirjan. Näpistelijä haastetaan käräjäoikeuteen ja asia käsitellään siellä. Asianomistaja saa itse valita, annetaanko tekijälle sakko suoraan, vai joutuuko asian kanssa menemään tuomioistuimeen. Osa kaupoista on tehnyt periaatepäätöksen, että näpistelijöiden kohdalla mennään aina pitkän kaavan kautta.

5. Seuraus

Tekijän ollessa yli 15-vuotias, tekijä saa sakon. Lisäksi joutuu korvaamaan tuotteen sisäänostohinnan, mikäli se on kärsinyt vaurioita tai se on esimerkiksi syöty.

Lisäksi alle 18-vuotiaden kohdalla poliisi soittaa aina huoltajille ja tekee lastensuojeluilmoituksen sosiaaliviranomaiselle. Alle 15-vuotiaan kohdalla, seuraus on muuten sama mutta se sakko jää tulematta. 15-17 vuotiaan tekijän kohdalla teosta jää myös merkintä rikosrekisteriiin.

https://yle.fi/uutiset/3-8394887

 

 

Single Post Navigation

Comments are closed.