matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Sote-korruption siemen kylvetty. -2018

Demokraatti.fi :::::

Korruption siemen on jo kylvetty: Kaikki kansanedustajat ovat vastuussa edessä olevasta isänmaata kohtaavasta katastrofista

Maakunta- ja soteuudistukset lähestyvät maalia. Hallituspuolueista ei näytä irtoavan ryhmää pelastamaan Suomea. Siitä on kyse, kalliisti rakennetun isänmaamme pelastamisesta keskustalaiselta illuusiolta, maakunnilta. Se on idea, joka on sadassa vuodessa mädäntynyt pelkäksi irvikuvakseen.

Harvaan asutun maan jakaminen 18 täyden palvelun hallintoalueeseen on sulaa hulluutta.

Maakuntahallinnon syntyminen merkitsee sitä, että maailman parhaimpiin luetun valtionhallinnon tehtäviä siirretään maakunnille, joissa kirjavilla kriteereillä valitut palkolliset alkavat uusia tehtäviä hoitaa – maakuntapoliitikkojen ohjauksessa.

Erityisen myrkyllisiä maakunnat tulevat olemaan maaseudun pienten kuntien ja kaupunkien kannalta.

Syntyy erilaisia toimintatapoja ja linjauksia. Miten silloin turvataan suomalaisten yhdenvertaisuus eri puolilla maata? Minkä maakunnan linja on Suomen linja keskusteluissa Brysselin kanssa? Mistä löytyy tarvittava juristien joukko vaikkapa Kainuuseen?

Korruption siemen on jo kylvetty uusiin maakuntiin. Kuuluu jo viestejä, että maakunnan valtapuolueen maakuntavirkamiehiä ollaan jo vakinaistamassa uusiin virkoihin.

Maakuntauudistuksen kerrotaan vähentävän hallintoyksiköitä 400:sta 18:aan. Tällöin on tarkoituksella unohdettu muun muassa se, että uusi Luova-virasto aikoo perustaa kaikkiin maakuntiin omat ”valvontakonttorinsa”.

Maakuntauudistuksen käenpoikana syntyvä Luova vielä yllättää luojansa, keskustalaiset ministerit ja varsinkin heidän tukijoukkonsa MTK:ssa. Luovaa tässä erilaisia lupa- ja valvontatehtäviä saavassa virastossa on vain nimi, ja voi ennustaa, että se tulee ottamaan maakunnat ja luonnonvaroja hyödyntävät elinkeinot tiukkaan ”vihreään” otteeseensa.

Tiloja hylätään ja haudataan uuteen roskapankkiin.

Erityisen myrkyllisiä maakunnat tulevat olemaan maaseudun pienten kuntien ja kaupunkien kannalta. Maakuntien keskuskaupungit ovat jo vuosia kahmineet keskinäisessä kasvukilpailussaan ympäryskuntia, joista monissa keskusta on ollut suurin puolue. Itsenäisiksi jääneet kunnat ovat kavahtaneet tätä kehitystä.

Maakuntauudistus hyödyttää maakuntakeskuksia ympäristönsä kustannuksella. Maakuntavaalijärjestelmä varmistaa sen, että keskuskaupunki sanelee uudessa maakunnassa päätökset. Kuntien voimavarat hupenevat entisestään ja niistä tulee apaattisia reservaatteja.

Pyhä vaihtokauppa ”maakunnat meille – valinnanvapaus teille” on ainutlaatuinen historiassamme. Vaalit niukasti voittanut keskusta ohjaa vaihtokaupan seurauksena Suomea suuntaan, jossa muun muassa maaseudun sote- ja liikennepalvelut katoavat. Tämä näkyy jo nyt keskustan kannatuksessa. Keskustassa joko ymmärrys toimii viiveellä tai puolueessa kuvitellaan suuren osan maata lankeavan sen syliin. Näin ei tapahdu.

Maakuntien itsenäisyyskin on pelkkä illuusio. Ne joutuvat yhdistämään voimansa monessa asiassa. Yksi tällainen on keskusjohtoinen maakuntien tilakeskus. Kunnat ja maakunnat luovuttavat käytännössä korvauksetta suuret investointinsa tilakeskukselle. Tiloja hylätään ja haudataan uuteen roskapankkiin. Selvää on, että uudet tilat tulevat keskuskaupunkeihin.

Ilmeisesti sinisten kansanedustajat uskovat voivansa uudistusta tukemalla turvata paikkansa eduskunnassa. Illuusio sekin.

Kaikki kansanedustajat ovat yhtä lailla vastuussa edessä olevasta isänmaata kohtaavasta katastrofista. Kukaan heistä ei voi paeta ryhmänsä selän taa, kun tiedetään ratkaisun riippuvan muutamasta edustajasta.

Keskusta ajaa tietysti uudistusta sokeasti. Kokoomuslaiset ovat uhraamassa ylpeytemme eli rationaalisesti ja tehokkaasti toimivan hallintokoneiston ulkomaisten terveysjättien etujen vuoksi, eikä heihin pysty enää vaikuttamaan.

Sinisten yksituumaisuus asiassa on mysteeri. Veikko Vennamon ja Eino Poutiaisen perintö maaseudun väestön asian ajamisessa tuntuu unohtuneen tyystin. Ilmeisesti sinisten kansanedustajat uskovat voivansa uudistusta tukemalla turvata paikkansa eduskunnassa. Illuusio sekin.

Suomalaisen kansanvaltaisen, laadukkaan hallinnon hautajaisiin on enää muutama viikko.

https://www.demokraatti.fi/korruption-siemen-on-jo-kylvetty-kaikki-kansanedustajat-ovat-vastuussa-edessa-olevasta-isanmaata-kohtaavasta-katastrofista

Single Post Navigation

Comments are closed.