matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

“hutsutukselle ” kysyntää soten kanssa ……-2018

Sanakirjassa lie jotain itsensä myymisestä~~~eli eiköhän tuo siihen mahdu.

 

&¤#(&¤%#(%¤#&%¤#(&%¤#####

 

Soten kaupankäynti alkoi eduskunnassa: keskustasta ja kokoomuksesta kysellään jo opposition tuen perään

Kristillisdemokraateista vahvistetaan, että tunnusteluja on tullut sekä keskustasta että kokoomuksesta.

Sitä mukaa, kun hallituspuolueiden kaikista eduskuntaryhmistä on alkanut kuulua soraääniä – ja

, hallituspuolueiden johdolle on tullut hätä varmistaa, voisiko tukea löytyä aidan toiselta puolelta eli oppositiosta.

Hallituksen etumatka on niin ohut, että muutamankin oppositioedustajan tuki hankkeelle voi ratkaista lakien hyväksymisen.

Ylen tietojen mukaan hallitusryhmistä on tehty tunnusteluja soteen “maltillisesti suhtautuviin” eduskuntaryhmiin uudistuksen pelastamiseksi. Maltilliset voisi tarkoittaa tässä tapauksessa esimerkiksi RKP:tä ja kristillisdemokraatteja.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman vahvistaa, että tunnusteluita on tullut kevään mittaan sekä keskustan että kokoomuksen eduskuntaryhmien johtoon kuuluvilta henkilöiltä.

– Kyllä varovaisia tunnusteluja on tullut hallituspuolueiden suunnalta. On tullut keskustasta ja kokoomuksesta, mutta ei sinisistä, Östman kertoo.

Kyselyt eivät Östmanin mukaan ajoitu Harry Harkimon lähtöön vaan alkoivat jo aikaisemmin.

Hallituksen tavoitteena on Ylen tietojen mukaan kartoittaa, voisivatko ryhmät sittenkin taipua tietyin ehdoin äänestämään soten puolesta, tai sallia yksittäisten kansanedustajiensa tekevän niin. Esimerkiksi kansalaisaloite RKP:lle tärkeän Vaasan keskussairaalan laajasta päivystyksestä on sekin nyt eduskunnassa.

Toinen tarjottu vaihtoehto on Ylen tietojen mukaan, että oppositiopoliitikot suostuisivat olemaan poissa äänestyksestä. Silloin ne eivät kasvattaisi EI-äänien pottia, mutta eivät näyttäytyisi yhtäkkiä hallituksen hankkeen tukijoina.

Oppositiopuolueet eivät ole tähän asti säästelleet sanojaan hanketta ryöpyttäessään. Voisiko KD:n pää kääntyä, se on Östmanin mukaan avoimena, kunnes lait ovat äänestyskunnossa.

Kysymyksiä KD:ssä herättää sote-alan palkkojen harmonisoinnin kustannukset, valinnanvapauden nopea etenemistahti sekä maakuntavaalien epämääräisyys.

– Ryhmän kantaa ei ole niitattu, Östman sanoo.

https://yle.fi/uutiset/3-10169887

Äänestyksen takaraja häämöttää kesäkuussa, jos maakuntavaalit aiotaan järjestää sovitun mukaan tämän vuoden lokakuussa.

—————————–

Kas kas.  Vanhoille blanco-puolueille onkin kysyntää, kun hätä iskee.  Mutta kun lehmänkaupat ja kaupanteko on tuttua tuolla minipuolueissa, niin hehän ovat valmiita kai kuin lukkarit sotaan, kunhan jonkun sormensa johonkin väliin saavat….ja pikku nurkantakus-puheet jostain mukavasta “sitten jossain välissä”.   Eiköhän niillä jo pari tyyppiä lähde tuhmien poikien ja tyttöjen matkaan…. ja tehdään mitä toiset keksii pyytää.   Tässä kohtaa soteen .     Joopa joo.   Piiri pieni pyörii….

Single Post Navigation

Comments are closed.