matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Jenkit haluaa jo somesivutkin itselleen tullissa.- 201 8

USA tiukensi viisumiehtojaan: Tiedustelee 5 vuoden some-tietoja ja 15 vuoden työhistoriaa

 

Aika menoa.    Noista taisi olla jo tuolla telkun romuohjelmissa mainintaa…siis noissa höpökanavien yötarjonnassa.    Ehkä liittyy visaan?? en ole varma.     Mutta siis että joutuisi jo omia nettiin kirjoitetttuja ajatuksiaan tai kännyn tietoja esittelemään tulliveikoille, niin siitä vain……niille ketkä ovat tuollaiseen valmiita siitä hyvästä, että pääsevät jenkkilään käymään.     Itse en moisen kanssa lähtisi huoraamaan.   Jakamaan persettä, niinkuin vitsaili Andy…tai pojat yhdessä Miken kanssa.  En muista.             //   No Usa voi vaatia mitä haluaa maahansa tulijoilta, se on täysin heidän asiansa.   Ja menijät joko ostavat tai eivät osta tuollaisia vaatimuksia. 

 

Huhusta on tullut totta, ja Yhdysvallat kiristää jo ennestäänkin melkoisen tiukkaa maahantuloprosessiaan.

Huhusta on tullut totta, ja Yhdysvallat kiristää jo ennestäänkin melkoisen tiukkaa maahantuloprosessia. Nyt viisumihakemuksen yhteydessä saatetaan vaatia tietoja maahanpyrkijän sosiaalisen median tileistä viiden viime vuoden ajalta. Lisäksi elämästä halutaan tiedot viimeisen viidentoista vuoden ajalta.

Reutersin mukaan tiukennukset hyväksyi Valkoisen talon hallinto- jabudjettitoimisto lukuisten eri tahojen vastalauseista huolimatta. Kriitikoiden mukaan uusi käytäntö hidastaa maahantuloprosessia ja saattaa jopa saada osan opiskelijoista ja tieteentekijöistä hylkäämän suunnitelmansa Yhdysvaltoihin saapumisesta.

Uudessa kyselylomakkeessa tiedustellaan kaikkia aiempia passin numeroita, viiden vuoden ajalta kaikkien sosiaalisen median palveluiden tilejä, sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita ja 15 vuoden ajalta katuosoitteita, työhistoriaa ja matkustustietoja.

Lisäkysymykset eivät kuitenkaan koske kaikkia maahan matkustavia. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan kysymyksiin vaaditaan vastauksia vain henkilöiltä, joilla epäillään olevan aiempia yhteyksiä terroristijärjestöihin tai muihin kansallista turvallisuutta vaarantaviin tahoihin. Vuositasolla tämä tarkoittaisi noin 65 000 ihmistä, eli noin 0,5 prosenttia viisumia hakeneista.

Cnetin mukaan konsulaatin virkailijat arvioivat keneltä lisätietoja kysellään. Mikäli esimerkiksi Facebook-tunnustaan ei halua kertoa, saattaa se estää viisumin saamisen. Jos sosiaalisen median palveluita ei ole käyttänyt, ei se kuitenkaan ole este maahan pääsemiselle.

>>>>>>>>Lähde: Tivi

Single Post Navigation

Comments are closed.