matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Helsingin kau­pungin asuntotuotantotoimistossa pitkään jatkunut kiusaaminen. -2018

Toimitusjohtajamme käytös on pitänyt sisällään nimittelyä, haukkumista, aiheettomia syytöksiä ja raivokohtauksia – Hallitus ei katso tarpeelliseksi puuttua tilanteeseen

Epäasialliseen käytökseen ja kiusaamiseen puuttuminen on hidasta ja vaikeaa.

Helsingin Sanomat kertoi (16.2.) Helsingin kau­pungin asuntotuotantotoimistossa pitkään jatkuneesta alaisten kiusaamisesta. Tapaus osoittaa, miten vaikea työntekijöiden on saada oikeutta tilanteessa, jossa kiusaajana on johtaja.

Työpaikallamme on pyritty puuttumaan toimitusjohtajan epäasialliseen käytökseen ja kiusaamiseen. Akuutteihin tilanteisiin puuttuminen virallisten väylien kautta on kuitenkin vaikeaa ja hidasta. Tämä vaatii kiusatuilta paljon voimia ja oman uran alttiiksi asettamista.

Toimitusjohtajamme käytös on pitänyt sisällään muun ­muassa nimittelyä, haukkumista, aiheettomia syytöksiä, raivokohtauksia, perusteetonta ylitöiden teettämistä ja eristämistä. Erimielisistä ja epäkohtia esiin nostaneista työntekijöistä hän on aktiivisesti pyrkinyt pääsemään eroon. Välijohtoon on nostettu henkilöt, jotka eivät asettaudu toimitusjohtajaa vastaan. Viime vuonna työpaikkamme henkilöstöstä vaihtui kolmannes.

Työsuojeluvaltuutettumme ovat ajaneet henkilöstön ja kiusattujen asiaa aktiivisesti ja ­asianmukaisesti, mutta tie on ollut raskas. Työterveyshuollon keinot kohdistuvat ainoastaan apua tarvitsevaan työntekijään – toimitusjohtajan käytökseen ja organisatorisiin ongelmiin ei oteta kantaa. Hallitus ei katso tarpeelliseksi puuttua tilanteeseen kurinpidollisin toimin. ­Liiton juristit kehottavat miettimään työnhakua muualta.

Asian vieminen aluehallintovirastoon on pitkä ja vaikea tie. Kiusattujen pitäisi viedä asiaa eteenpäin omilla nimillään, ­mitä moni ei uskalla tai on jo vaihtanut työpaikkaa vaikean ­tilanteen vuoksi.

Yhden henkilön käytöksen annetaan sairastuttaa lukuisia muita.
    Turhautuneet alaiset

&%#/¤(#&%¤%¤####

Kaikki ymmärrys työntekijöille ja kiusatuille.     Outoa sinänsä  on muutama seikka.    ELi, jos osa porukasta on lähtenyt, niin mikä esti näitä lähteneitä – viimeisinä päivinään työssään – tekemästä kantelua AVI:n tai sitten kannetta rosikseen ?    Rosis on toki se pikku  riski ………..ellei ole varaton<<<….tai sitten kylpee rahassa, jolloin ei niin väliä. (eikös liiton lakimies ole ilmainen ??) 

        Mutta se AVI:n kantelun teko ei kestä puolta tuntia kauempaa — no ehkä selvityksineen vähän enemmän.(tai no jos 10vuoden kiusaaminen pitää listata ja kirjoittaa ylös kuin poliisiraportti, niin kestäähän se sitten ajallisesti.  Mutta onhan teitä siellä talossa porukalla listaa tekemään. )  

  Mutta sitä listaa  voi lisäillä ja jatkaa…..ja ennenkuin Aluehallintovirasto vuoden päästä  (vai kauanko nykyään kestää käsittely??)……ja kun  päästään Avissa  kaivamaan  paperia esiin, niin siinä on aikaa vaikka mihin.    Nopeimmillaan moisen kantelun tekee alustavasti 10minuutissa ja laittaa sisään AVI:n .  Menee sähköpostilla ….tuossa tapauksessa olisiko Etelä-Avi…  (Pasila =??  )     Eli ei kummoinenkaan homma se.   Noita tehtailee vaikka yhden tai pari päivässä, kunhan vain rupeaa tekemään.

Eli, suomeksi — mikä lähtevää ja jo päättänyttä työntekijää – kantelun teossa pelottaa.  Kun on ovea sulkemassa jo. ??    Ei se kantelu jaloissa roiku.              Ja kun muistellaan Räty-keissiä, niin kiusaamisesta voi hakea korvauksia.   Tuossa ko.  jutussa kun ei edes todistajien puutetta, eli homma olisi ollut tai on – pässinlihaa.   Mikä sitä edelleen estää nostamasta kannetta ?    Outoa puhetta on ollut myös liiton lakimiehillä, jos ehdotuksia työpaikan vaihtoon.  Mitä moisilla lakimiehillä on virkaa, kun ei edes kanttia nostaa kaupunkia vastaan juttua.   Jänishousuilta kuulostaa. 

Single Post Navigation

Comments are closed.