matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

HS/ Keskustelu Aino-tarusta vie meidät biologian ja evoluution äärelle – miksi seksuaalisuus tulisi siivota kellari­varastoihin? -2018

  HS keskustelu;Pekka Piri ::::::::::::Keskustelu Aino-tarusta vie meidät biologian ja evoluution äärelle – miksi seksuaalisuus tulisi siivota kellari­varastoihin?

“”Mistä tämä puritanismi oikein kumpuaa?””

Suurkiitokset Jukka Petäjälle ja Marja-Stiina Suihkolle Ateneumin Aino-tarua koskevista kirjoituksista (HS 9.2.).

Mistä tämä puritanismi oikein kumpuaa: että seksuaalisuus ­tulisi siivota kellarivarastoihin? Miksi? Kuka vahtii ketä, ja millä mandaatilla?

Mitä tulisi tehdä Kreikan ja Italian ikivanhoille kikkelipatsaille? Michelangelon Davidille, venusveistoksille ja muille? Vasaraako vain kylmästi?

Onko asialla kirkko vai uusi #metoo-kampanja? Enpä usko, mutta jokuhan reformia ajaa. Tulisiko maalaustaiteen lisäksi myös muiden taiteen alojen teoksia hyväksyttää jossain siveellisyysneuvostossa? Kiitos ei!

Mitä Akseli Gallen-Kallelan ­Aino-taru esittää? Nähdäkseni pappa tavoittelee kaunista neitoa. Hyvä, ettei venettä kaada. Muistaneeko edes miksi tavoittelee – ehkä vanhasta muistista?

Olemme biologian ja evoluu­tion äärellä, aivan kuten maanmainio biologin opettajamme Yrjö ”Darwin” Makkonen Ruoveden yhteiskoulussa yli viisikymmentä vuotta sitten opetti: pojat jahtaa, tytöt pihtaa.

Pekka Piri – Espoo

)&%#)/&#(%¤(####

Sitä tosiaan joutaa kysymään,   että mistä pursuaa ja kumpuaa puritanismia.   Ensin toki tulee mieleen läjä tämän pallon uskontoja.  Sieltähän niitä eri rajoja, kieltoja ja estoja  tulee.    Totaalista pään sekoitusta……eli pahimmillaan olet tänään rokkari, olut maistuu,  tanssiminen, seksi jne –……………… ja sitten ykskaks   jonkun telttareissun(uskonnolliset tyrkyttäjät, lahkot, kirkko jne)…… jälkeen huomenna kaikki onkin syntiä.  Hupsishei….ja elämä muuttui (aivotoiminta) noin  24 tunnin sisään — laidasta laitaan.     Joku psykka voisi kertoa, mikä siellä aivoissa poksahtaa.   Hommahan toiminee lähes 99% vain toiseen suuntaan.   Kuinka moni jossain uskonsortissa jo olevana  muka vaihtaa takaisin rokkimenoon enää koskaan ?  Jokunen, mutta harva.   ELi, kun pää sekoaa jonnekin sokkeloon kerran, niin koneisto ei palaudu kuin harvassa tapauksessa.   Vähän on kuin olisi auton ohjekirja   hukassa ja kone piiputtaa eikä korjaajaa löydy.  Ikinä.      ////  

  “rakkaus” taitaa sekoittaa pään toimintaa myös aika lailla, mutta se ei ole ihan saman luokan pysyvää olotilaa. 🙂    Toki voi olla- mutta löysää on siinä hommassa jo paljon.   Prossathan lienevät fifty-fifty…joten se tila ei ole niin pysyvää.   Aivokemiastahan nuo tiedeveikot siinäkin puhelevat. “rakkaus” /ihastuminen jne.  

Tiede on vähän laiskaa evonsa kanssa,  eli suuri osa taviskansaa tai koko kansaa- ei tiedä edes perus-evoluutiosta oikeastaan mitään.   Toki koulussa tulee perusteet, mutta harva jaksaa miettiä koko asiaa sen jälkeen (mutua) — eli evoa sitten tuolla ulkona ollessa.  Että miksi sitä ja miksi tätä.     —   Miksi männyn kaarna, tai miksi tintillä nuo värit — miksi  koiran häntä suora tai kippura…tai miksi lahna littana pystyssä ja kampela lättänä jne.   Noita tavisjuttuja siis.   Siihen päälle kasvit ja muut…       


   

 

Single Post Navigation

Comments are closed.