matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Sipilän hallitus tilaa 250 000 euron tutkimuksen: Haluaa selvittää, toimiiko turvapaikanhakijoiden oikeusapu.-2018

 

Tilaustutkimuksen tarkoitus on lisätä hallituksen päätösten ”tietopohjaa”.

Mikko Niemelä
19.1.2018 15:40

Valtioneuvoston kanslia eli tuttavallisemmin pääministeri Juha Sipilän (kesk) kanslia etsii tutkijoita hankkeeseen, jossa pitää selvittää ”kansalaisten ja turvapaikanhakijoiden oikeusapupalvelujen saatavuus ja laatu”. Hankkeeseen on varattu 250 000 euroa. Tutkimuksessa pitäisi selvitä, minkälaisiin … >>>>>>>>>>https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/sipilan-hallitus-tilaa-250-000-euron-tutkimuksen-haluaa-selvittaa-toimiiko-turvapaikanhakijoiden-oikeusapu/

(%#&¤(#&%¤(%(###

heheh…ja hupsista sentään.    Kotimaan oikeusapu ei toimi edes supisuomalaiselle. joten kukakohan sen asian tutkisi ja paljonko siihen voisi uhrata rahaa. ?    Tosin lukeehan tuossa “kansalaisten ja..jne”…….mutta lehden otsikko kertoo vain turvapaikanhakijoista. 

Oikeusavun esim laskelman teko ei hyväksy lääkekuluja. ??  Miksiköhän.   Kyllä ne tuolla muualla lasketaan (kela, sossu jne ).      Homma vaikuttaa siihen, joutuuko köyhä maksamaan omavastuuta kuinkakin paljon, ku roudaa jotain oikeuteen kanteen muodossa…tai yleensä tarvitsee oikeusapua.   Homma on tällä systeemillä oikeusturvan irvikuvaa.    Samoin hallinto-oikeuden maksut.

Lisäksi ongelma  on se,  että jos oikeusaputoimisto ei itse ehdi hoitaa juttua, niin he kirjoittavat osoituksen yksityiselle pykälänikkarille, mikä ok.     Mutta moniko arvaisi sellaista tulevan vastaan, että jos ns pikkujuttu….tai periaatekysymys, missä ns ” varma voitto” kyseenalainen – niin eipäs löydykään asianajajaa.     On isoa ja pientä toimistoa, mutta kumman kiirettä on kun tarjoaa jotain naapuririita-juttua tai mökkitie-riitaa…tai vastaavaa.    

Voi olla tuolla joku, kuka soittelee parikymmentä toimistoa läpi, mistä asianajajaa, mutta ei näy mailla eikä halmeilla.  On kiirettä ja aikataulut täynnä. 

   On näillä lakihepuilla niin kovat liksat ja voitto vain mielessä, että ollaan kaukana ainakin ns palvelusta…..ja kotimaan pykäläveikot kalpenevat jenkkilän elokuva-stereotypioille, missä osataan tapella siitä mitä asiakas haluaa, kunhan maksaja löytyy.    Taitaa olla siellä todellisuuskin ihan sitä.

     Suomessa ei  ns periaatekeissejä  tunnetakaan, jos ei ole sitä oikeudessa odotettavissa olevaa voittoa lähes 90% valmiina taskussa.   ELi, enemmän lapasia kuin leijonia näyttää olevan tuolla lakitoimistojen pakeilla kotomaassa.     Tai sitten ahneus on vain sitä luokkaa, että sosiaalikeissit eivät suoraan sanottuna kiinnosta.  Raha ei haise noissa firmoissa, kuten ollaan kuultu erinäisten juttujen hinnoista tuolla isommissa tapauksissa.   Ja valtiokos se olikaan maksajana monta kertaa ? 

Single Post Navigation

Comments are closed.