matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

….. lisää raippaa työttömille? ? -2018tammikuu

Työttömiä patistelevassa raippamallissa vielä tämäkin >>puute<<???, kertoo Lännen Media.  – 2018

Työttömien aktiivimallissa on puute, joka vähentää sen tehoa kaikkein vaikeimmin työllistyvien suomalaisten kohdalla, uutisoi Lännen Media.

Toimeentulotukea saavat työttömät saavat saman määrän rahaa kuukaudessa jatkossakin, vaikka he eivät täyttäisi aktiivimallin ehtoja, Kansaneläkelaitos kertoo Lännen Medialle. Tämä johtuu siitä, että kun aktiivimalli leikkaa työttömyysetuutta, toimeentulotukea nostetaan tismalleen samalla rahasummalla.

Toimeentulotukea sai marraskuussa hieman yli kolmasosa Kelan tilastoimista työttömistä. Kaikkiaan heitä oli noin 77 500.

Lisäksi 18–64-vuotiasta suomalaista 80 000 sai toimeentulotukea ilman Kelan työttömyysetuutta. Osa heistä voi olla ammattiliiton työttömyyskassan ansiosidonnaisella päivärahalla, jolloin aktiivimallin tehokkuus heikkenee heidänkin kohdallaan.

Valtiovarainministeriöstä myönnetään Lännen Medialle, ettei aktiivimalli toimi ihanteellisesti toimeentulotukiasiakkaiden tapauksessa.

– On totta, että viimesijainen toimeentulotuki syö osan aktiivimallin vaikutuksesta, ( siis siitä raippa-osasta eli rangaistuksesta…voi voi /NO2need )   mutta osa toimeentulotuen saajista on jo nyt aktivointitoimenpiteiden kohteena, kertoo ministeriön erityisasiantuntija Ulla Hämäläinen.

)%#)&#(¤)¤##

Puute  ???     Rangaistuksen puute vai ?    Lännen median vai kenen tekstiä  ??    Kukakohan tuossa uutisessa on ollut kysyjä ja mitä on kysytty.   Vai onko Kela tai ministeriö lähestynyt Lännen mediaa moisen “puutteen” kanssa.   Että raippa ei  riitäkään, kun toimeentulotuesta saisi  vielä viedä  minimi-ruokarahat, ennenkuin raippa tehoaisi työttömien jengille ?   Mielenkiintoista.

Toimeentulotuen perusosa on se raha, millä köyhä ostaa ruokansa….eli viimeisistä viimeisin tukimuoto, ja ilman sitä joutaa kuolla nälkään – ellei sitten lähde roskiksia kaivelemaan.   Onko Lännen media vai kuka – tuon jutun mukaan –  siis sitä mieltä, että kansalaisilta pitäisi vielä viedä ne peruna ja riisi-rahat kaiken muun lisäksi, ja vessapaperitkin siinä sivussa.    Mikäköhän olisi enää rajana näissä raippakisoissa.  ?     Ehkä kohta porukka lähtisi sitten ruokavarkaisiin kauppoihin tms, kun vimosetkin centit viedään käsistä.      On vähän todellisuus hukassa näiden juttujen kanssa taas.  

Johan koko malli on hanurista, mutta näyttää siltä, että ruskea lehdistökin on vielä mukana raippabileissä,  ja kertoo mitä vielä voisi niistää  persaukisilta ja työttömiltä, ettei jää käteen edes bussirahaa.   Saatikka että känny pitäisi olla kunnossa ja toiminnassa, jos se raippatoimisto soittelee.   ( no muuten sen puhelimen EI tarvitse olla toiminnassa….ja työkkäri saa luvan lähetellä ilmoituksiaan postitse)     Ei taida lakia löytyä puhelimen pakko-omistukselle ja jokin yleinen oletus, että “kaikillahan on puhelin”   ei ole missään nimessä juridisesti pätevä.    Lasku voi olla maksamatta tai puhelin poissa toiminnasta.  Ja kun privaattilaite, niin siihen voi vastatakin kutakuinkin oman mielensä mukaan.    Mutta eihän julkisuus näitä käsittele.   Mikä on valtion puolelta laillista vaatimista tai perusteetonta.

JK.    Ja tosiaankin – jos jotain tukia joutuu odottamaan kuukauden, kuten mediassa jotain oli mainintaa…oliko soviteltuja päivärahoja vai mitä — niin AUTOMAATTINEN kompensointipaikka on sossu eli Kela – siksi aikaa— koska normi perustoimeentulotuen minimin pitää olla saatavilla koko ajan…eli sen kuukauden minimitulo — ja jos se jää jostain vajaaksi, niin sossun homma on kompensoida tuo puuttuva osuus.    Joutavat sitten setviä jälkikäteen sinne tänne rahojaan, eli takaisinmaksua puuttuvalle – mutta reaaliajassa se minimi on oltava käytössä…ei suinkaan mikään puuttuva osa kuukauden kuluttua.     On aika työttömien herätä sinne valitus,-ja kantelulinjalle tai muuten tosiaan saavat lähteä sinne roskiksia dyykkaamaan. 

Toivon mukaan joku päätöksen karenssista saanut – ymmärtää ja jaksaa roudata kantelun/valituksen….. siitä kotimaan instanssit läpi – ja kiikuttaa köyhyysloukkupakkopaketin EU:n oikeaan valitusosoitteeseen.      Mennee hyvin sinne vanhojen Eu:muikkareiden joukkoon, missä jo aiemmin on Suomea moitittu huonosta toimeentulotuen määrästä ja köyhien huonosta avusta.    Raha eli tuki(ttt) ei vastaa enää tämän päivän normeja, sillä läheskaikki on kallistunut,   bussilipuista ruokaan – siitä kun tuon  ttt:n rajoja ollaan säädelty alunperin.   Ei nouse muiden kulujen mukana.   

Turhahan kenenkään ttt-asiakkaan on muusta puhuakaan kuin ruoasta, ja pakollisista, koska mitään muuta sillä rahalla ei tee.   Syö ja hengittää.           Päättäjillä ei itseasiassa ole minkään sortin ymmärrystä siitä, minkälainen raha on n   487e , mikä on minimi.   Voihan sitä laskea ihan joutessaan, mitä sillä saa.  Mutta ei taida kukaan viitsiä eikä kiinnostaa.         Kuten valtakunnansyyttäjä totesi toisen asian yhteydessä – että “nyt hän ymmärtää” paremmin.     No vaikka asia olikin kokonaan toinen  – niin sama sopii moneen, eli harva kuka ei ole kokenut x-asiaa, ymmärtää siitä hölkäsen pöläystä …ja tämän päivän päättäjät ovat näistä hommista ulkona kuin lumiukot.      Ovat kyllä itselleen osanneet edut saada aikaan, kuten eläkkeet ja muut sälät – kun oikein itse ovat olleet lankoja vetämässä.

 

Single Post Navigation

Comments are closed.