matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Kotkassa ei kannata sairastua syöpään.-2018

 

Syöpäpotilaiden määrä nousi maan huipputasolle Kymenlaaksossa – hoitolaitteet loppuivat kesken

Kymenlaakson keskussairaalan nykyisellä sädehoitolaitteella hoidetaan noin 45 potilasta päivässä. Koko maassa keskimäärin potilaita on noin 25 sädehoitolaitetta kohden.

Kymenlaakson keskussairaalaan rakennetaan uusi sädehoitoyksikkö, johon tulee tilat vähintään kahdelle uudelle sädehoitolaitteistolle.

Nykyään keskussairaalan käytössä on tilat vain yhdelle sädehoitolaitteistolle. Nykyinen tila on ollut käytössä jo 50 vuotta. Bunkkerissa oleva laite on vuodelta 2012.

Nykyinen sädehoitolaite on ylikäytöllä, mutta siltikään sen kapasiteetti ei riitä kaikkien potilaiden hoitamiseen. Osa potilaista joudutaan lähettämään sädehoitoon Lappeenrantaan tai Helsinkiin.

— Me hoidamme täällä päivittäin keskimäärin 45 potilasta. Suomessa keskiarvo on noin 25 potilasta päivässä sädehoitolaitetta kohden. Keskussairaalassa näin suuren potilasmäärän hoitaminen aiheuttaa ylitöitä ja on haavoittuvaa, koska meillä ei ole varajärjestelmää. Esimerkiksi laitteen vioittuminen aiheuttaa heti ongelmia, ylifyysikko Juha Korhonen Kymenlaakson keskussairaalasta kertoo.

Uusien sädehoitoyksiköiden valmistuttua Kymenlaakson keskussairaala tarvitsee myös lisää henkilökuntaa sädehoitoihin.

     Kotkan keskussairaala eli Carea  oli  vuonna 2017(vai oliko 2016….mutta tuota ykkössijaa ennen neljänneksi surkein…eli Carea osasi vain huonontaa omaa sijoitustaan… eikä nähtävästi paikassa opita mitään ) ===== =>>>   Suomen eniten hoitovirheitä tekevä sairaala (jaetulla ykkössijalla).   Ei siis mene hyvin edes hoitovirhekasojen kanssa  Carealla      Lääkäreistä on ollut pulaa Kotkassa jo vuosikaudet, samoin hoitajapula.  JUT/M.M

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016070421842952 (hoitovirheet 2017)

Syöpähoitojen tarve kasvaa yhä

Kymenlaakson keskussairaalaan rakennetaan tilat kahdelle uudelle sädehoitolaitteelle, koska potilaiden suuri määrä vaatii sitä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Kymenlaaksossa on väestömäärään suhteutettuna toiseksi eniten syöpää sairastavia koko maassa. Enemmän on vain Ahvenanmaalla. THL myös ennakoi sädehoitopotilaiden määrän edelleen kasvavan Kymenlaaksossa. Taustalla on väestön ikääntyminen, joka johtaa syöpäsairauksen lisääntymiseen. Toisaalta syöpiä myös havaitaan entistä tehokkaammin jo varhaisessa vaiheessa.

— Näkymät Kymenlaaksossa ovat sellaiset, että jo 2030-luvulla tarvitsemme keskussairaalaan kolmannenkin uuden sädehoitolaitteen, Juha Korhonen toteaa.

Kymenlaakson keskussairaalan uudet sädehoitobunkkerit maksavat 2,6 miljoonaa euroa ja niihin hankittavat laitteet 5 miljoonaa euroa. Sairaanhoitopiiri Carean hallitus päättää investoinnista torstaina.

Nykyinen bunkkeri jää todennäköisesti pois sädehoidon käytöstä. Lopullista päätöstä ei ole kuitenkaan vielä tehty.

Uusi yksikkö käyttöön joulukuussa 2019

Sädehoitoyksikön suunnittelu on määrä aloittaa heti ja rakentaminen vielä tämän vuoden lopulla. Uudet sädehoitolaitteet voidaan näillä näkymin ottaa käyttöön ensi vuoden joulukuussa.

Uusi sädehoitotekniikat parantavat entisestään syöpäpotilaiden hoitoa Kymenlaaksossa. Nykyaikaiset tilat ja laitteet mahdollistavat entistä tarkemman sädehoidon, jolloin kasvainta ympäröivät terveet kudokset voidaan suojata sädetykseltä.

Syöpäpotilaiden hoito muodostuu yleensä leikkaus-, lääkitys- ja sädehoidosta. Ylifyysikko Juha Korhosen mukaan reilu puolet syöpäpotilaista saa sädehoitoa.

Yleisimmät syöpätyypit ovat naisilla rintasyöpä ja miehillä eturauhassyöpä.

       Kymenlaakso  yksi Suomen haitallisimimpia radon-alueita.

Radon on radioaktiivinen kaasu, jota voi esiintyä sisäilmassa. Talon alla oleva maaperä on tärkein radonin lähde. Asuntoon radon kulkeutuu perustuksessa olevien rakojen kautta. Radonia ei voi mitenkään aistia, ja mittaaminen onkin ainoa tapa saada pitoisuus selville.   Radon on asuntojen ja työpaikkojen sisäilmassa esiintyvä näkymätön ja hajuton jalokaasu. Noin puolet suomalaisen saamasta säteilyannoksesta on peräisin sisäilman radonista.”

Pitkäaikainen asuminen korkeassa radonpitoisuudessa lisää merkittävästi riskiä sairastua keuhkosyöpään. Suomessa noin 300 henkeä saa vuosittain keuhkosyövän radonista.          (STUK)

Radonkartat :   http://www.stuk.fi/aiheet/radon/radon-suomessa/suomen-radonkartat

https://yle.fi/uutiset/3-10024549

&¤(#¤(/¤###

Kotka haki komealla ilmoittelulla 2018 —- 12 lääkäriä kaupunkiin ja yhden saivat.  Ohjelmistoa Kotkan komeista maisemista ja hyvistä lääkäreiden eduista laati kai osin myös  ylilääkäri, keikkalääkäri, viran saanut Arhi Esansaari- kuka  siis oli kai yksi näistä kahdestatoista(??), mutta ylilääkärin virka taisi menettää kiinnostuksensa, koska heppu häipyi uusiin seikkailuihin, ennenkuin puoli vuotta tuli täyteen.  Aikamoisia heinäsirkkoja.  ===   ///  Virkasuhde purettiin Esansaaren kohdalla,kun ei mies ilmestynyt lomiltaan enää työpaikalleen, eli missasi viranhoitonsa.   Potkuiksi niitä lienee voi kutsua. (M.M /JUT) (virkaehtotyösoppari tms)

Rekrytoinnin tulosko  siis nolla ???   Kotka ei taida enää kuin sylkeä jengiä ulos tuppukylästään eli suunta  muualle?  Lääkäreitä puuttuu ja hoitajia puuttuu.    Kuinkas muutenkaan, jos paikallinen sairaalakin vielä pitää sijaa kotomaan ykkösenä, hoitovirhetilastoissa.  Huonon maineen saatua, siitä on kovin kivistä  päästä eroon./ (M.M.)

++  2019 maaliskuun tietojen mukaan – Kymsote aivan romua ja alkutekijöissään. Kukaan ei tiedä, kuka ja missä, mitä tai milloin.   Ei ole systeemin toiminnot tässä päivässä, liittyen Kymsoten hässäkkään, ja kritiikki menee ohi, kuin vesi hanhen selästä.  Kuulo huonoa siellä ylätasolla , koska mistään ei tarvitse välittää.    Kuntalaisethan valittaessaan- saavat vastauksensa vasta vuoden kuluttua Aluehallintovirastosta.  Mikään ei siis parane eikä muutu säällisessä ajassa, vaikka kuinka romua.     /mm


https://www.uutislahde.fi/uutiset/laakarit-suuntaavat-nyt-kotkaan

 

Single Post Navigation

Comments are closed.