matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

…..mustan pikkupojan päällä “Siistein apina viidakossa” -paita, H&M-kohu.-2018

       Koko jutun ainoa    (hurskastelu)-ajatus-mokahan on siinä, että paita oli mustan pojan päällä.  Tämä siis arvostelijapuolen hurskastelu-kannanotto.    Totuus on ikävää toisille  – –  siis se, että olemme apina-simpanssi-linjaa evoluution toimesta.

Valkoisella ei olisi haitannut mitään…..eli apinoiden serkkujahan olemme kaikki.   Mutta kun se nyt oli mustan pojan päällä, niin rasismikortilla on hyvä lyödä.    Kukaan muu kuin uskovainen ei tällaiseen asiaan sorru, koska jos evoluutio, niin myös apina-linjan sukulaisuus.   Sama se mikä homo sapiensin  väri on, eli  musta, valkoinen vai keltainen tai mitä vain kaikista väleistä.       Tyypillistä tikusta asiaa taas — vaikka toki helpommalla H&M olisi päässyt, kun olisi tyrkännyt mainospaidan valkoiselle pojalle.   Valkoisia ei-uskovaisia kun eivät moiset pikkusälät häiritse. ……siis se, että olemme luonnonvalinnan tuotteita.  Ihan joka värinen täällä pallolla.

Toki vertausta saadaan viidakolle myös “kaduista”…..eli  väkivaltaiset~~”kovat”…..kadut ovat viidakkoa  määrätyssä mielessä.   Mutta mitä eroa sillä, ovatko nuo kadut Tokiossa, New Yorkissa tai  Rio de Janeirossa.    Sama vaarallisuus tai väkivalta siellä  kaupunki”viidakossa”  – olet minkä värinen tahansa.  Myös valkoisia on noilla kaduilla….joten ei mitään eroa.     Tuon äläkän olisi siis voinut nostaa kuka vain…eli minkä värinen ryhmä tahansa- siitä että juuri nyt – heidän värisiään  morkataan.  

/&#=%)#/&%#/&%)/%##

Ruotsalaisen vaatejätin mainoksesta rasismikohu Etelä-Afrikassa – mustan pikkupojan päällä “Siistein apina viidakossa” -paita

Hennes & Mauritzin liikkeitä on vandalisoitu. Vaatejätti on sulkenut kaikki myymälänsä Etelä-Afrikassa toistaiseksi.

    Osa tekstistä puuttuu, koska eivät kopioidu, niiden ollessa linkkejä…joten lue koko teksti tuolta::::::: https://yle.fi/uutiset/3-10021679

H&M:n kohumainoksessa mustaihoinen pikkupoika esiintyy pukeutuneena huppariin, jossa lukee Coolest monkey in the jungle – Siistein apina viidakossa. Kuva on levinnyt lyhytviestipalvelu Twitterissä ympäri maailman.

— Times LIVE (@TimesLIVE)

H&M pyysi jo alkuviikosta anteeksi mainoksen julkaisemista ja veti sen pois käytöstä. Se veti myös kohun aiheuttaneen hupparin pois myynnistä.

— H&M (@hm)

H&M:n toimet eivät kuitenkaan ole sammuttaneet eteläafrikkalaisten vihaa.

H&M:n liikkeitä vandalisoitu

Paikallinen

kertoo, että H&M:n liikkeisiin on hyökätty Johannesburgissa ja Pretoriassa, ja niitä on vandalisoitu. Hyökkääjät ovat esiintyneet oppositiopuolue Economic Freedom Fightersin (EFF) väreissä.

– Vaikuttaa siltä, että EFF on suunnitellut ja koordinoinut tapahtumat, arvioi Ruotsin television Afrikka-kirjeenvaihtaja Johan Ripås

.

EFF on Etelä-Afrikan kolmanneksi suurin puolue. Sitä kuvaillaan vallankumoukselliseksi sosialistipuolueeksi. Sen perustaja, Julius Malema, erotettiin ANC:n nuorisojärjestöstä vuonna 2013.

EFF haluaa H&M:n pois Etelä-Afrikasta

EFF pitää H&M:n mainosta rasistisena ja haluaa, että vaatejätti vetäytyy kokonaan pois Etelä-Afrikan markkinoilta.

– Mustia on rinnastettu apinoihin siirtomaa-aikoina, ja EFF on sitä mieltä, että H&M:n olisi pitänyt ymmärtää se. Se, että H&M on vetänyt mainoksen pois, ei ole yhtä tärkeää kuin se, että mainos alun perin julkaistiin, kertoo Afrikka-kirjeenvaihtaja Johan Ripås.

EFF:n parlamenttiedustaja Floyd Shivambu on julkaissut Twitterissä kuvia H&M:n liikkeiden tuhoista.

nonsense of a clothing store is now facing consequences for its racism. All rational people should agree that the store should not be allowed to continue operating in South Africa. Well done to Fighters who physically confronted racism. — Floyd Shivambu (@FloydShivambu)

– H&M joutuu nyt kohtaamaan rasisminsa seuraukset. Kaikkien järkevien ihmisten pitäisi myöntää, että myymälöiden toiminnan jatkamista Etelä-Afrikassa ei pidä sallia, Shivambu kirjoittaa ja kiittää puolueen jäseniä rasismin fyysisestä vastustamisesta.

H&M sulkee liikkeet toistaiseksi

H&M on lähettänyt Ruotsin medioille sähköpostin, jossa se kertoo sulkevansa myymälät toistaiseksi.

– Henkilökuntamme ja asiakkaidemme turvallisuus on meille kaikista tärkeintä ja olemme protestien vuoksi sulkeneet kaikki liikkeemme Etelä-Afrikassa. Henkilökuntamme seuraa tilannetta tarkasti paikan päällä, H&M kirjoittaa sähköpostitiedotteessa.

H&M:n mainosta on arvosteltu eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi kanadalainen artisti The Weeknd on ilmoittanut lopettavansa yhteistyönsä H&M:n kanssa, kertoo

.

anymore… — The Weeknd (@theweeknd)

– Heräsin tänä aamuna järkyttyneenä ja hämmentyneenä tästä kuvasta. Olen erittäin loukkaantunut, enkä aio enää työskennellä H&M:n kanssa, The Weeknd twiittasi.

Kohusta kirjoittavat muun muassa

, ja . Myös kansainväliset uutistoimistot AFP, AP ja Reuters ovat noteeranneet kohun.

Single Post Navigation

Comments are closed.