matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Ihmissalakuljetus on riskitÖNtä puuhaa.-2018

…näköjään maahanmuuttajille~~turvapaikanhakijoille.   Ehkä heille on oma pykäläosasto siellä Suomen lakikirjassa ? ….vai onko tuo kahden henkilön luvaton “maahantuonti”  eli ihmissalakuljetuksen tuomiolinja sama kaikille — eli kaksi yli rajan, ja siitä 120e sakkoa ? (jätetään nyt vaimo tuon ulkopuolelle tässä kohtaa)

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Mies kuljetti vaimonsa ja kaksi miestä luvatta rajan yli Haaparannalta Suomen puolelle – sai 120 euron sakon laittoman maahantulon järjestämisestä.

Vaimonsa ja kaksi muuta irakilaista maahan laittomasti tuonut mies tuomittiin 20 päiväsakon rangaistukseen Lapin käräjäoikeudessa.

Mies oli syyskuussa 2015 kuljettanut henkilöautolla Ruotsin Haaparannalta Suomeen irakilaisen vaimonsa sekä kaksi irakilaista miestä. Kenelläkään heistä ei ollut maahantuloon vaadittavaa asiakirjaa. Mies kertoi auttaneensa kahta muuta miestä, koska he olivat puolestaan auttaneet hän vaimoaan matkalla Irakista Ruotsiin.

Miehet vastaaja oli jättänyt Rovaniemelle, vaimonsa hän oli vienyt kotiinsa Sodankylään. Kaikki maahan tulleet ovat hakeneet Suomesta turvapaikkaa.

Käräjäoikeus katsoi, että läheiset perhesuhteet ja puolison turvallisuuteen vaikuttavat olot kotimaassa huomioon ottaen tekoa voi puolison osalta pitää vähäisenä tai hyväksyttävistä syistä tehtynä. Kahden muun miehen osalta vastaaja katsottiin syyllistyneen laittoman maahantulon järjestämiseen, ja mies tuomittiin 20 päiväsakon, eli 120 euron rangaistukseen.

%&)#/&)#&¤&)###

no että.   Alkaa tuomiot olla sitä luokkaa, että joku toinenkin saattaa miettiä, kannattaako lähteä tekemään rahaa tuolla konstilla, kun parista tyypistä sakkoa satkun pintaan.      Kun samalla kerää kuskausrahaa vaikka tonnin kaksi per nuppi, niin kannattavuus on taattu.  Vaikka joka viikko tulisi satkun sakkoja, niin homma näyttää rangaistusten osalta mitättömältä.   Näin Suomen laki käsittelee tänä pänä hommia… siis lukee sitä lakikirjaa.    Ei tunnu missään. 

     Ja näinhän siinä käy, kun sitä lakia on Suomessa ruvettu muuttamaan alaspäin nollan suuntaan ylhäältä päin aktiivisesti ………. niin “alas”   ei jää enää mitään “luettavaa” –  siis suhteessa yläpään kanssa……,  ja  laki   on sitä myöten vähemmän uskottavampi, kuin aku ankka tai valitut palat.

Single Post Navigation

Comments are closed.