Matkalla pään sisällä…..

https://no2need.wordpress.com – Matkalla pään sisällä & kaikki liittyy kaikkeen  ["art"©no2need.wp]]

SAK kokosi palkansaajan asemaan vaikuttavat muutokset yhteen paikkaan-2017

Demokraatti.fi

Palkansaajakeskusjärjestö SAK on koonnut yhteen vuoden 2018 alussa voimaan tulevat muutokset, jotka vaikuttavat palkansaajien turvaan, verotukseen ja koulutusmahdollisuuksiin sekä eläkkeisiin ja muihin etuihin.

Kokonaisuudesta selviää mikä muuttuu – mistä leikataan, mikä etu muuttuu koulutuksessa, eläkkeissä ja muissa eduissa.

Ei mikään ihme, että lista alkaa ikävästä päästä. Hallitus leikkaa työttömyysturvaa 1.1.2018 voimaan tulevalla niin sanotulla aktiivimallilla.

Työttömyyskorvaus alenee 4,65 prosentilla 65 työttömyyspäivän ajaksi, jos työtön ei ole edeltävän 65 työttömyysetuuspäivän aikana ollut työssä vähintään 18:aa tuntia tai osallistunut työllistämistä edistäviin palveluihin vähintään viiden päivän ajan.

Vähennys tehdään kaikkiin työttömyysetuuksiin: ansiopäivärahaan, peruspäivärahaan ja työmarkkinatukeen. Etuus voi alentua ensimmäisen kerran huhtikuussa 2018.

SAK ei hyväksy aktiivimallia eikä ole osallistunut sen valmisteluun.

Tämän jälkeen paketista löytyvät muun muassa työntekijöiden sosiaaliturvamaksuihin tulevat muutokset.

Samoin ensimmäisten työuraeläkkeiden maksu alkaa vuonna 2018.

Tärkeä tieto on, että ammatillinen koulutus uudistuu. Lait ammatillisesta koulutuksesta ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta yhdistyvät yhdeksi laiksi. Samalla muuttuvat lain piirissä olevat erillisasetukset.

Tulo- ja kunnallisveroon tulevat muutokset koskevat kaikkia veronmaksajia.

 /&#&¤¤#(%¤(#%¤###

Olisikohan jo aika tämän niistetyn – tulevan porukan— kuluttaa vähän aikaansa niihin VALITUKSIIN JA KANTELUIHIN tuosta paketista.     Jos Suomi on jo saanut huomautuksia EIT:stä, eli Eu:n ihmisoikeustuomioistuimesta— liittyen alhaiseen sosiaaliturvan tasoon —– niin eikö olisi mielekästä kiikuttaa sinne EIT:n muutama sata tuhatta kantelua juurikin edelleen muuttumattomasta asiasta.

Toinen juttu on sitten myös ………>>kun kypsyttää tarpeeksi,,,,, niin siirtyä millä tahansa perusteelle, sinne sossun perustoimeentulotuen piiriin.  Unohtaa koko työnhaun ja jotenkin kestää ne ekat karenssit (vaikeaa toki)    Minimitoimeentulotuki tulee käteen sitten ainakin, ja kaikki muu hyväksyttävä meno siihen päälle, eli vuokra, lääkkeet jne…..  ja lopuille voi hakea ns harkinnanvaraista.   Eihän sitä ole käytetty oikein koskaan sanan varsinaisessa merkityksessä, koska kyse usein pärstäkertoimesta, sekä valtion rahojen säästöstä.

   Ja JOKAIKISESTÄ päätöksestä, mikä ei mene läpi, niin kantelut menettelytavasta sekä valitukset  siitä, ettei homma pelitä…..eli kantelua jokaiseen mahdolliseen instanssiin.   Siellähän on Aluehallintovirasto, eduskunnan oikeusasiamies ja oikeuskansleri muunmuassa.   Kierto ja linja on omansa – ei työkkärin jutut omansa ja Kelan omansa.  Mutta Google kyllä kertoo valitusosoitteet…ja nehän lukevat muutenkin jokaisen päätöksen takalehdellä.     Mutta ilman päätöksiäkin voi kannella….mm ns ”menettelytavasta”…..eli miten jossain asioita käsitellään…onko lain mukaista jne… 

     Ja kierrosta läpi, niin kauan ja pitkälle, kuin valitustietä riittää.    Sen ”työtön, työtön, työtön-lapun” täyttämisen sijaan jokainen voi rustata niitä valituksia- ja pitää niitä voimassa vaikka maailman tappiin.   Jos ns voitto”  – joku päivä koittaa…..niin systeemi latoo pennoset sitten kouraan jälkikäteen.    Tämä linja toki heille, ketkä eivät enää jaksa tuota hallituksen ja ministeripöllöjen toimintaa ja tapoja .      

Jos lammaskansa ostaa tätä hallituksen paskaa….sekä antaa kaataa sitä niskaansa vain  pikku nurinan kera, niin tasan tarkkaan ei mikään tule muuttumaan.   Paperiveikko ministerihän on aivan pökiö hommaansa,  minkä jo tänään saattoi lukea jonkun median sivulta.    ”maistuu pahalle, mutta pakko tehdä”.     heheh..  pakko ja pakko.     Jos valtio haluaisi, niin pistäisi pystyyn työpaikat 300tuhannelle, eikä harrastaisi tämänkaltaista rankaisutoimintaa, mikä ei johda kuin koston kierteeseen.  Se päivä ei ole vielä tullut kohdille.

Jo elukoidenkin kasvatuksen suhteen on todettu, että keppi ei toimi — eikä se muuten toimi tässäkään hommassa.      Kun tarjolla on sitä kakkia, niin siinä kohtaa moni heittää hanskat naulaan, ja tyytyy siihen mikä on lain mukaan pakko maksaa eli se toimeentulotuen mimini — ja loppuja sitten jengi voi esim varastaa….ja/tai kaivella roskiksia.     Ja tyytymättömyys ja vitutus kasvaa, ja saapa nähdä mitä siitä seuraa.   

  Voi jopa tulla pientä kostomentaliteettia esiin,  ja kohteenahan on toki valtio.    Vaikka onkin huono kohde, koska kustannukset kaatuvat ”kiertotietä”  sinne veronmaksajien kontolle – mutta toisaalta köyhät ja kurjat eivät paljoakaan maksa veroja, koska elävät lähes nollatuloilla sen suhteen.     Heille on siis sama ”tässä päivässä”  — mitä vitutuksen osoittaminen maksaa minnekin suuntaan.        Saa nähdä, kuinka kauan lammaskansa jaksaa tätä keppilinjaa, ennenkuin alkaa tapahtumaan.       Suomessa onkin ollut kummallisen hiljaisen nöyrää väkeä monessa, kun seuraa ulkomaiden touhuja, missä tapahtuu jo aika monesta aiheesta.    Ehkä meillä on tämä nöyryys jo geeneissä  ja porukan geenit viittaavaat enemmän juuri niihin puheltuihin lampaisiin – kuin mihinkään ”Suomen leijonaan”   Onhan siinä vähän eroa.      Leijonia löytyy kai vain tuolla lätkämatseissa tms…huutelemaan – mutta muualla ollaan sitten kuin madot tunkiolla.

 

Single Post Navigation

Kommentointi on suljettu.