matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Harkimo: Valtiovalta rikkoo omia lakejaan. -2017joulukuu

vapaasti lainaten Harkimon tekstiä.  Jos perustuslaki sanoo jotain virkojen täyttöperusteista ,eikä sitä noudateta , niin eikös se ole omien lakien rikkomista.  Ja mistä rikkomisesta siis ei välitetä mitään  ??    ////      Systeemi on tosiaankin mätä – ja vaikka mistä suunnasta.   Mutta meillä nukkuu lammaskansa …ja poliitikot sitten puuhastelevat kuin muurahaiset, kuka kabineteissaan, kuka hyväveli-kerhoissaan.  Kuka pöydän alta tai välistä vetäen.  

   Ja karavaani vain kulkee…ja koirat haukkuu.   Aina vain……… ja kuten Waltari kirjassaan….” näin on aina ollut  ja näin tulee aina olemaan”.    Sopii hyvin moneen tuokin ajatus tässäkin päivässä.

(/%#&¤(#¤(¤%#####

”Koko systeemi on mätä!” – Hjallis hermostui jouluna virkanimityksistä

Kokoomuksen kansanedustaja Hjallis Harkimo ottaa jouluaaton blogikirjoituksessaan Savon Sanomissa lämpöä poliittisista virkanimityksistä. Hän aloittaa kirjoituksensa puhumalla uudenvuoden lupauksista, jotka antavat hänen mukaansa symbolisen mahdollisuuden tavoitella edellisvuosia parempaa ja oikeamielisempää elämää.

– Toimittuani nyt muutaman vuoden aktiivisesti politiikassa olen alkanut yhä useammin toivoa, että nimenomaan kansanedustajat ja muut yhteiskunnallisen päätöksenteon ylimmän tason toimijat kohdistaisivat tutkivan katseen itseensä. Eivätkä vain itseensä, vaan itsensä kautta koko siihen systeemiin, jossa me päätöksiä teemme ja niitä panemme toimeen, Harkimo jatkaa.

Poliittiseen järjestelmään on Harkimon mukaan rakennettu sisään käytäntöjä ja perinteitä, jotka eivät kestä rehellistä tarkastelua.

– Yksi pahimpia niistä on asiana paljon puhuttu, mutta samalla asia, jolle kukaan ei ole halunnut tehdä mitään.
Kyse on poliittisista virkanimityksistä.

Miettikää nyt hyvät ihmiset: elämme vuotta 2017.

Hän hahmottaa virkanimityksissä ainakin kaksi tasoa, joista ensimmäinen on puoluekannan perusteella tehtävät valinnat ja toinen eduskunnan valiokuntapaikkojen jakaminen virkaiän mukaan. Räikein ongelma liittyy Harkimon mukaan ensiksi mainittuun.

– En voi ymmärtää, että Kela, Suomen Pankki ja monet muut saavat johtajansa vain niistä puolueista, joille näihin instansseihin on johtajanpaikkoja läänitetty. Tämähän todistaa että koko systeemi on mätä! Maan edun kannalta näistä pitäisi luopua välittömästi. Hyvä syy luopumiseen on paitsi terve järki, myös perustuslain 6. pykälä. Se sanoo, että kaikilla pitää olla tasa-arvoinen mahdollisuus päästä virkaan. Perustuslain 125. pykälä taas sanoo, että valinta pitää tapahtua pätevyysperustein. Poliittinen puoluekanta ei niihin kuulu, Harkimo lataa jouluaaton blogissaan.

– Miettikää nyt hyvät ihmiset: elämme vuotta 2017 ja tällaista tapahtuu koko ajan. Tähän on saatava loppu. Pätevyys pitää olla ensisijainen valintaperuste, sehän on itsestään selvää.

https://demokraatti.fi/koko-systeemi-on-mata-hjallis-hermostui-jouluna-virkanimityksista/

Single Post Navigation

Comments are closed.