matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Liitto uhkaa Juha Sipilää jo poliittisella lakolla – “Täysin kohtuutonta leimata työttömät” – 2017 joulukuu

Olikin jo aika työväen joltain ammattiliitoilta ottaa kantaa työttömien asemaan.    Parin viikon lakko ehkä tekisi hyvää noin alkuun… – koska kotomaan kapitalistiriistäjä-työnantajarintama on alkanut jo kukkoilla ihan ylenmäärin.   Ja toki porvarihallitus samoilla kengillä koko jengi.     Köyhät kyykkyyn- linja alkaa vaatia jo kohta tavis-kansalaisiltakin radikaalitoimia tällä menolla.    

 (/#(%#)&%/#&/¤###

SAK:lainen Teollisuusliitto tuomitsee jyrkästi Juha Sipilän (kesk.) hallituksen niin sanotun aktiivimallin. Eduskunta hyväksyi aktiivimallin tänään äänestysluvuin 103–90. Ammattiliiton mukaan työttömyystukia leikkaava malli ainoastaan kurittaa työttömiä eikä lisää työllisyyttä.

Liittovaltuuston mielestä aktiivimallin käyttöönotto on yksipuolinen toimi, jonka tarkoituksena on vain käyttää isäntävaltaa ja nöyryyttää sekä leimata työttömiä työnhakijoita.

Teollisuusliiton tänään päättyneessä valtuuston syyskokouksessa käytiin vilkas keskustelu eduskunnan hyväksymästä aktiivimallista. Monessa puheenvuorossa muistutettiin, että hallitus lupasi kilpailukykysopimuksen yhteydessä olla tekemättä enää lisäleikkauksia työttömyysturvaan.

Samoin hallitus lupasi valmistella muut työelämään liittyvät asiat kolmikantaisesti. Kumpikin lupaus on nyt Teollisuusliiton mielestä petetty.

– Tällainen meno ei vetele. Nyt liitto on velvollinen valmistelemaan toimia, jotka mahdollistavat poikkileikkaavasti liiton ammattiosastojen valmistautumisen poliittisiin lakkoihin, arvioi Teollisuusliiton valtuusto.

Työttömyyskorvausta on jatkossa tarkoitus leikata 4,65 prosentilla alennettuna, jos työtön ei ole osoittanut lain määrittelemää aktiivisuutta työnhaussa tai osallistumisessa työllisyyttä edistäviin toimiin.

– Monet asiantuntijat ovat pitäneet kohtuuttomana sitä, että työtön voidaan leimata passiiviseksi, vaikka hänellä ei yksinkertaisesti ole mahdollisuuksia päästä mukaan tällaisiin toimiin, valtuusto huomauttaa.

Epäselvää on sekin, miten Kelan ja työttömyyskassojen henkilöstö selviää aktiivimallin tuomasta lisätyöstä ilman, että syntyy kohtuuttomia vaikeuksia.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/591680-liitto-uhkaa-juha-sipilaa-jo-poliittisella-lakolla-taysin-kohtuutonta-leimata

Single Post Navigation

Comments are closed.