matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Lääkepula jatkuu edelleen 2017joulukuu, kuka korvaa?

Kuka korvaa, kun eri kokoisista eli liian pienistä pakkauksista joutuu jatkuvasti maksamaan lähes tuplahintaa.    Miksi pitäisi, jos syy on tukkuportaassa tai missä tahansa.  Ei kai ne lääkkeaineet ole koko pallolta lopussa vai ovatko. ?      ELi, onko näissä hommissa mitään korvausvastuuta – vai eikö.   Eipä ole näkynyt aiheesta pahemmin mediassa….eli vastuulliset.     Ei oikein ideaa noin juridisesti, että kansa saisi maksaa extraa siitä, ettei privaattifirmojen systeemit toimi.    

    Ja että toisten lääkkeiden kanssa ollaan näin heikoilla – toimitusvarmuuden kanssa.     Ei kovin hyvältä kuulosta , kun miettii vakavasti sairaita, kenelle päivittäiset lääkkeet ovat elintärkeitä.    Miten tällaiset tuplamonopolit ovat mahdollisia….vai onkos niitä jotenkin useampia ?   Nyt itse olen kuullut vain Oriolasta ja Tamrosta…ja onneksi sentään jakoivat toisilleen jotain hätäapuna”.    Mutta ei taida tällainen peli vetää toista kertaa.           

  Kapitalistit kai soittavat pitkin palloa ja tilaavat lentokoneella nappinsa, mutta taviskansa saa tässäkin taas kärsiä.     Erikoista muutenkin, että nappitouhuja kun kovasti riepotellaan….niin sitten ykskaks  niitä ei ole edes myynnissä koko keleen maassa…siis Suomessa.    Uskomatonta shittiä  koko puuha.   Ja  kyllä sinne listaan kuuluu vähemmänkin kipeät ja sairaat.   Ja heidän kipunsa.  Esim migreenilääkkeissä ollut vajauksia jo vuoden verran jos ei kauemmin.   Kuka maksaa potilaan aiheettoman kivunsiedon  ?    (no eihän meillä tykätä korvata edes  käden menetystä  tai rullatuoliin joutumista, vaikka systeemi olisi viassakin—saatikka nyt jotain “tavis-kipuakaan”)   

     Suomea kehutaan kovasti monella mittarilla, mutta jos joku tekisi listaa näistä välimuotojen romu-asioista – niin ei ehkä olisikaan enää niin kehuttavaa.   Tämän sortin romua kun on jatkuvasti ja joka paikassa.   Taitavat olla vain asioita, joita ei mittailla kansainvälisesti, joten hukkuvat sinne Suomen loistavuuden rivien väliin.    Kaikkea tai montaa kun meillä tykätään katsella ja laskea  massana — ja yksilöt hukkuvatkin sitten sinne  >määrään<.      

Single Post Navigation

Comments are closed.