matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Kuopiossa saa poliisi hakata käräjäoikeuden mukaan. – 2017

Että sillee.   Ja hovissa sitten oltiin eri mieltä.   Mitä tästä taas voisi ajatella….paitsi että lakia luetaan kuin purukumia.   Toiset sitä toiset tätä.   Ja siinä sivussa poliisi tekee hommissaan mitä sattuu huvittamaan—  ja siitähän selviää rahalla.   Oikeasti tällaiset pahoinpitelijäpoliisit ovat väärässä ammatissa (riippuen toki mikä totuus on jutun perusteella oikeasti) — mutta työpaikan tuosta pitäisi lähteä, jos poliisi ON syyllinen.   Lainvalvoja ei voi olla henkilö, kuka itse rikkoo lakia.      Kyse ei ole mistään “rapatessa roiskuu”….tai “inhimillinen erehdys”…..vaan kyse on väärästä ammatinvalinnasta ja huonosti tehdyistä palikkatesteistä jo heti alkuun.      Tappelija ja aggressiota hallitsemattomat poliisit on syytä laittaa ulos talosta ja muihin hommiin.   Vaikka nyrkkeily tai kick-boxing uudeksi harrastukseksi tai minne lie…mutta pois palveluhommista.  Ovat valinneet väärän duunin. piste.

(&#(%#)&%¤/¤####

 

Poliisit veivät keskisormea näyttäneen miehen putkaan ja pahoinpitelivät – hovioikeus tuomitsi poliisit sakkoihin

Pohjois-Savon käräjäoikeus vapautti poliisit aiemmin syytteistä.

Kaksi kuopiolaista poliisia on tuomittu Itä-Suomen hovioikeudessa sakkoihin ja korvauksiin.

Hovioikeus katsoo päätöksessään, että poliisit olivat vieneet keskisormea Kuopion keskustassa keväällä 2014 näyttäneen humalaisen miehen perusteettomasti putkaan ja lisäksi pahoinpidelleet miestä. Mieheltä meni lonkka sijoiltaan.

Hovioikeus tuomitsi poliisit pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Hovioikeus tuomitsi toiselle polisiille sakkoa 2 700 euroa. Toinen poliisi sai puolestaan sakkoa 1 700 euroa.

Poliisit joutuvat yhteisvastuullisesti maksamaan sakkojen lisäksi putkaan viedylle miehelle 5 500 euroa korvaukseksi kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta ja henkisestä kärsimyksestä.

Lisäksi oikeudenkäyntikulut ja muut pienemmät korvaukset ovat yhteensä noin 17 000 euroa. Pohjois-Savon käräjäoikeus vapautti omassa ratkaisussaan viime tammikuussa poliisit syytteistä.              https://yle.fi/uutiset/3-9977588

Asiasta kertoi ensimmäisenä HS        HESARIN ARTIKKELI VIELÄ LISUKKEENA ALLA  >>>>>>>>>>

 

Poliisit tuomittiin keskisormea näyttäneen miehen pahoinpitelystä – HS:n saama video näyttää tilanteen poliisivankilassa

Hovioikeuden mukaan partio vei miehen perusteettomasti putkaan. Poliisit tuomittiin pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi torstaina kaksi kuopiolaispoliisia sakkoihin tapauksesta, jossa he olivat vieneet perusteettomasti miehen putkaan ja pahoinpidelleet häntä.

Poliisit saivat tuomion pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Pohjois-Savon käräjäoikeus oli aiemmin vapauttanut poliisit syytteistä.

Tilanne sai alkunsa Kuopion keskustassa Käsityökadulla huhtikuussa 2014, kun päihtynyt mies näytti poliisipartiolle keskisormea.

Ylikonstaapeli ja vanhempi konstaapeli ottivat miehen kadulla kiinni ja laittoivat poliisiauton kyytiin.

Hovioikeuden mukaan kiinniotto oli perusteeton. Poliiseilla olisi keskisormen näyttämisen perusteella ollut ainoastaan oikeus pysäyttää mies ja puhuttaa häntä.

Poliisit kertoivat oikeudessa miehen käyttäytyneen aggressiivisesti, mutta he eivät yksilöineet väitettä. Myöskään silminnäkijälausunnot eivät tukeneet poliisien väitettä.

Lisäksi poliisit käyttäytyivät hovioikeuden mukaan kiinniottotilanteessa epäasiallisesti.

Kun kiinniotetun seurassa olleet henkilöt tiedustelivat syytä kiinniotolle, ylikonstaapeli sanoi, että ”Näin käy, jos näyttää poliisille keskisormea”.

Ylikonstaapeli kehotti henkilöitä ”painumaan vittuun, mikäli he eivät itsekin halua putkaan”.

Poliisiautossa kuvatulta videotallenteelta kuului myös, kun kiinniotettu itse kysyi poliiseilta syytä kiinniotolle.

”Siksi, kun sä oot idiootti”, toinen poliiseista vastasi.

Kun keskisormen näyttäjä tuotiin poliisivankilaan, poliisipartio syyllistyi vielä pahoinpitelyyn.

He tarttuivat säilöönottotarkastuksen yhteydessä miestä käsivarsista ja alkoivat kaataa häntä. Molemmat poliisit kaatuivat hovioikeuden mukaan miehen ylle niin, että kiinniotetun jalka jäi toisen poliisin alle.

Miehen lonkkanivel meni tilanteessa sijoiltaan. Lääkärinlausunnon mukaan lonkkanivelen sijoiltaanmeno oli erittäin kivulias.

Kiinniotettu oli hovioikeuden mukaan kävellyt ennen tilannetta normaalisti, mutta tilanteen jälkeen ontui selvästi toista jalkaansa eikä pystynyt asettamaan painoa sen päälle.

Hovioikeuden mukaan poliisit laiminlöivät velvollisuutensa järjestää miehelle heti lääkäriapua.

Poliisit sanoivat hovioikeudessa voimakeinojen käytön syyksi sen, että mies oli yrittänyt lyödä poliiseja. Hovioikeus ei kuitenkaan uskonut poliisien väitettä.

Hovioikeuden mukaan poliisivankilan valvontatallenteelta näkyy, kun kiinniotettu kohottaa kätensä toista poliisia kohti, osoittaa häntä sormella ja laskee kätensä. Sen jälkeen poliisit tarttuvat mieheen ja kaatavat hänet.

Hovioikeuden mukaan videotallenteelta ei ilmene, että mies olisi vastustanut tarkastuksen suorittamista tai yrittänyt lyödä poliiseja.

Mies joutui olemaan poliisivankilassa 11 tuntia.

Hovioikeus määräsi ylikonstaapelille rangaistukseksi 80 päiväsakkoa. Niistä kertyy maksettavaa 2 720 euroa.

Vanhempi konstaapeli sai 60 päiväsakkoa, joista kertyy maksettavaa 1 680 euroa.

Poliisikaksikko joutuu korvaamaan uhrille kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 4 000 euroa sekä henkisestä kärsimyksestä 1 500 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Itä-Suomen poliisilaitos päättänee alkuvuoden aikana, määrätäänkö tuomituille poliiseille hallinnollisia seuraamuksia.

Mahdollisia hallinnollisia seuraamuksia ovat muun muassa varoitus, määräaikainen virasta erottaminen ja irtisanominen.

”Tutustumme nyt tarkasti tuomioon ja varaamme tuomituille poliiseille ajat kuulemistilaisuuksiin. Ne menevät varmaan tammikuun puolelle”, sanoo poliisipäällikkö Taisto Huokko.

Tällä hetkellä tuomitut poliisit toimivat normaalisti viroissaan. Huokko muistuttaa, että käräjäoikeus vapautti heidät syytteistä.

”Ennen tätä hovioikeuden tuomiota ei ole ollut syytä harkita hallinnollisia toimia. Nyt tilanne muuttui”, Huokko sanoo.

Oikaisu 14. joulukuuta kello 13.55: Itä-Suomen poliisipäällikkö on Taisto Huokko, ei Taisto Huotto.

    Jos video ei näy, hesarin linkki tässä::::  https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005489900.html

Single Post Navigation

Comments are closed.