matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Kelan osuus harkinnanvaraisesta palautettava sosiaalitoimistoon.-2017

Kela on kuin tietokone , mikä ei ymmärrä mitään muuta, kuin mitä numerot heille kertovat.  Mutta ihmiset eli tuen hakijat eivät ole numeroita, vaan yksilöitä.      Ja vaikka sossua aikanaan ja edelleen morkataan – syystä sitäkin omalla sarallaan- niin olihan nyt sentään sossussa “aivot” miettimässä, mitä minkäkin asian kanssa tehdään.   Kela ei osaa tehdä muuta kuin laskea numerotehtäviä, ja koko paketti on täysin ulkona kuvioista.  

  Jokainen hakemus missä lukee “harkinnanvaraista tukea haetaan” —- pitäisikin toimittaa automaattisesti sossun käsittelyyn.    Kela voi sitten toimitella summia,mitkä ovat samoja vuositolkulla, eikätkä vaadi aivotoimintaa…koska sitähän ei tunnu Kelalla olevan.     Ei ole mitään syytä, millä perusteella kansaa” pitäisi panna kärsimään siitä, että moinen instanssi on kykenemätön hoitamaan köyhien…sekä tuen tarvitsijoiden asioita.   Kyse kun on monella elämisen viimeisistä rahoista ja moinen tumpelointi kuten Kelan toimissa jatkuvasti, on anteeksiantamatonta.    Kela siis takaisin karsinaansa ja sossu takaisin omiin hommiinsa.                

       Suosittelen jokaista väärän päätöksen saanutta – kantelemaan menettelytavasta…ja vaatimaan vielä korotkin päälle siltä ajalta, kuin joku x-summa on jäänyt saamatta.  Ja jos vakavammasta asiasta kyse, niin vetää Kela vaikka rosikseen.  Tokihan valtion laitoksellakin joku vastuu jossain pitää olla, vaikka virkamiehet mielellään pitävät sen hylkeeseen verrattavan suojelukohteen asemansa. 

     Muuten lammaskansa saa loputtomiin tuota Kelan roskaa , mitä juuri nytkin edelleen tippuu käteen.    Jos talo ei osaa muuta tehdä kuin mokailla, niin homma ei ole heille soveliasta.      Kela ei ymmärrä mitään harkinnanvaraisesta tuesta….ja ihan sama, millä nimellä sitä kutsutaan.   Kyse on juuri siitä, mitä se sana tarkoittaakin.    Kelan virkailijat eivät ole moista sanaa koskaan kuulleetkään. 

(#/&=#%=#&%=%#=&%#

Joulukuun toimeentulotuki on tuhansille ikävä yllätys – Kela pienensi luvattua summaa

Kansaneläkelaitos ei ottanut huomioon veronpalautuksia niin sanotuissa pidemmissä toimeentulotukipäätöksissä.

Ihminen täyttää Kelan lomaketta
Antti Kolppo / Yl

Kansaneläkelaitos muutti marraskuussa tuhansien toimeentulotukihakemusten päätöksiä. Niissä ei ollut otettu huomioon veronpalautuksia, joten tuen määrä pienenee luvatusta.

– Muutokset koskevat jo tehtyjä toimeentulopäätöksiä, jotka ovat kuukautta pidempiä. Päätökset oli ulotettu yli marraskuun lopun, mutta nyt veronpalautukset muuttivat joulukuun maksatusta, myöntää toimeentuloturvaetuuksien osaamiskeskuksen päällikkö Pasi Pajula.

Joulu- ja tammikuu ovat muutenkin kiireistä aikaa.

Tiina Norppa

Pajula kuvaa virheellisten toimeentulotukipäätösten määrää “suureksi”. – Pelkästään Etelä-Suomessa käsiteltäviä päätöksiä on noin 12 000.

Kelan toimihenkilöstölle tilanne aiheuttaa ylitöitä, kerrotaan työsuojelusta.

– Joulu- ja tammikuu ovat muutenkin kiireistä aikaa, sanoo Kelan toimihenkilöiden työsuojelupäävaltuutettu Tiina Norppa.

Kiirettä vuodenvaihteessa aiheuttavat joulukuun virheelliset toimeentulotukipäätökset, vuokrien muuttuminen ja etuuslainsäädännön muutokset

Apteekkien asiakkaita jouduttiin käännyttämään

Kelalla on ollut ongelmia myös lääkemaksusitoumuksissa. Asiakkaat eivät ole saaneet lääkkeitä tietokoneongelmien vuoksi.

Tilanne on näkynyt esimerkiksi lahtelaisessa Kivimaan apteekissa.

– Muutama asiakas joutui perjantaina kääntymään pois. Jos asiakkaan tilanne on ollut tavattoman kiireinen, olemme ottaneet puhelimitse yhteyttä Kelaan, kertoo proviisori Olli Salin.

https://yle.fi/uutiset/3-9958726

Single Post Navigation

Comments are closed.