matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Ministeri Lintilä iloitsee Terrafamen yksityisestä rahoituksesta jne……..-2017

  Kuka on korvausvelvollinen Terrafamen / Talvivaaran saasteista ja paskaamisesta sekä lähialueen omistusten arvonmenetyksistä…..menneistä sekä tulevista.     Ovatko vakuudet muuttuneet nyt, vai maksaako veronmaksaja(valtio) vielä edelleen  tulvavahingoista  ja maan saastumisesta.      Benin juttuihin viitaten – miksi minä maksaisin jostain kaivoksen paskojen korvaamisesta mitään. ??   Kun joku muu korjaa voitot…..ja yleensä se veronmaksaja korjaa  paskat. ?      Mille summille siis on tulevat korvausvakuudet laskettu  —— sillä viimeksihän ne olivat totaalisen alakanttiin, eikä rahaa olisi löytynyt minnekään.   Mikä nyt on muuttunut vai onko taas mikään  ??  Aika olennainen kyssä, että maksaako näitä- voittoja keräävä yritys- vai onko takuumiehenä taas veronmaksaja.

/(#)&%)/#&%/¤(#%¤#

 

Ministeri Lintilä iloitsee Terrafamen yksityisestä rahoituksesta: “Saamme pienemmällä omistusosuudella entistä arvokkaamman yhtiön”

Rahoitusjärjestelyn myötä valtion omistusosuus Terrafamesta laskee noin 71 prosenttiin.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) on tyytyväinen kaivosyhtiö Terrafamen rahoitusratkaisusta.

. Terrafame saa lisää rahoitusta samoilta yksityisiltä rahoittajilta, jotka ovat rahoittaneet yhtiötä jo aiemmin tänä vuonna.

Terrafame on sopinut rahoituksesta Galenan, Trafiguran ja Sammon kanssa.

Valtio ei osallistu nyt yhtiön rahoittamiseen.

– Olen tyytyväinen siitä, että saadaan ulkopuolista yksityistä rahoitusta, jolla pystytään toiminta turvaamaan. Lisäksi pystytään turvaamaan se, että suomalaisten veronmaksajien rahoja ei käytetä kaivoksen toimintaan, Lintilä kommentoi Ylelle työmatkalta Sveitsistä.

Kaikkiaan valtio on laittanut Terrafamen aikana yhtiöön rahaa yli puoli miljardia euroa.   ( Miten nämä rahat muuten tulevat takaisin valtiolle…tai se tuottopuoli yleensä, koska puljuhan on seilannut konkasta selvitystilaan ja minne lie.  Mikä on siis veronmaksajapuolen mahdollisuus saada rahojaan välillisesti takaisin tuosta romukaivoksesta) /No2need )

.

“Omistusosuus tähän tilanteeseen hyvä”

Suomen valtio on enemmistöomistajana Terrafamessa. Rahoitusjärjestelyn myötä valtion omistusosuus Terrafamesta laskee 71,2 prosenttiin, kun se on ollut nyt 84,0 prosenttia.

– Tähän tilanteeseen tämä osuus on ihan hyvä. Kaikissa olosuhteissa valtiolla tulee kuitenkin olemaan määräysvalta yhtiössä. Kokonaistilanne on ja tulee olemaan se, että me tulemme pienemmällä omistusosuudella saamaan entistä arvokkaammaan yhtiön valtiolle.

Tarvitseeko Terrafame vielä jatkossa lisärahoitusta valtiolta?

– Tällä näkymällä valtion rahoitusta ei tarvita ja pystytään pitämään omaan rahoitukseen perustuva toiminta yllä. Siitä yksityisten rahoittajien kiinnostus ja luottamus toimintaan on myös osoitus, Lintilä katsoo.

Lintilä pitää positiivista tulosta mahdollisena

Lintilän mielestä kaivosyhtiön tulevaisuus näyttää myönteiseltä. Ministerin mukaan “kaikki edellytykset” vastuulliseen ja menestykselliseen toimintaan ovat olemassa.

– On olemassa myös positiivisen tuloksen tekemisen edellytykset. Toki aina kaivostoiminnan kaltaisella alalla raaka-aineiden hintojen muutokset on ratkaiseva tekijä lopullisen tuloksen tekemiseen, ministeri pohtii.

Lintilän mielestä käytännössä kaikki hallituksen kaivokselle ja sen toiminnan jatkamiselle asetetut edellytykset ovat toteutuneet.

– Tämän ratkaisun myötä päästään enemmänkin kehityksen puolelle, ministeri iloitsee.

https://yle.fi/uutiset/3-9925638

Single Post Navigation

Comments are closed.