matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Ministereitä ei pahemmin kiinnosta HUS-ongelmat.- 2017

Poliitikoilla ja näköjään ministereillä riittää nykyään, kun he sanovat “olevansa kuulolla” ja että “asioista ollaan tietoisia”.       Nämä sanomisethan eivät meinaa kummempaa, kuin että esim tulipaloa > katselee……..tekemättä yhtään mitään sille itse.                 

    HUS:n ongelmat ovat olleet jo aikaa tapetilla….eikä edes 5 vuoden “kuulolla olo”…..ole asiaa auttanut.    Joku soten jättiuudistus ei tule muuta kuin aiheuttamaan  lisää hiekkaa systeemiin….sekä  koko maan rattaisiin, tuolla terveydenhoidon tietosuojan,- turvan…….toimivuuden puolella.    Mikä sattuu toimimaan ja mikä ei.       Ei ole kai tarkoitus odotella sitä ensimmäistä kuolemaa siitä hyvästä , että tietokoneet eivät toimi terveydenhuollossa?     Eiköhän niitä ole jo voinut jossain kohtaa ollakin, mutta kukaan ei ole saanut selville…eli media.   

      Jos vaikka röngtenkuvia ei lueta ajoissa tai ne eivät liiku, niin kyse on 100varmasti potilasturvallisuuden vaarantumisesta.  + kaikki muut asiat siihen päälle, mitkä eivät toimi.     Että näyttää vastuu olevan kadoksissa jälleen tämänkin asian kanssa.   Kaikki on helpompaa, kun siirtää huomiseen, kuten vähän kaiken romun nykyisessä terveydenhoidossa.

)/#&=(/%&#(/%#&%#¤%(%#&¤

  Demokraatti:::::::Ministeriö seuraa HUS:n tilannetta – Pirkko Mattila: ”Sellaista tietoa ei ole tullut, että olisi ollut uhkaa ihmisten hengelle tai potilasturvallisuudelle”

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) tietoliikenteessä on ollut jo parin päivän ajan ongelmia. Eilen ne olivat hyvin laajoja.

21 sairaalan liki kaikki järjestelmät olivat alhaalla monia tunteja verkkoyhteysongelmien takia.

Vikojen vuoksi esimerkiksi potilastietoja ei ole välttämättä aina pystynyt katsomaan. Myös muun muassa lääkejakelussa oli ongelmia.

Sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (s.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) sanovat Demokraatille, että sosiaali- ja terveysministeriö seuraa tilannetta.

– Kyllä sitä on huolellisesti ja huolestuneesti seurattu, Saarikko toteaa.

Sairaalasta on Saarikon mukaan tullut ministeriön virkamiehille kattavaa tietoa tilanteesta.

– Meitä on pidetty ajan tasalla.

– Olemme olleet tietoisia eilisen ja tämän päivän tapahtumista. Kyllä siinä täytyy luottaa siihen, että sairaalassa varajärjestelmät ovat olemassa ja harjoitellaan tällaisia tapauksia varten. Eihän nämä nyt toivottavia tilanteita ole, Pirkko Mattila sanoo.

– Sellaista tietoa ei ole tullut, että olisi ollut uhkaa ihmisten hengelle tai potilasturvallisuudelle, sellaista tietoa minulla ei ole tällä hetkellä, Mattila jatkaa.

johannes.ijas@demokraatti.fi

Single Post Navigation

Comments are closed.