matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

MOT : Luulosairaan käypä hoito ??- 2017

 

Yle TV1 Maanantai 23.10. klo 20:00   (oli ja meni) 
Mielialalääkkeitä määrätään yhä enemmän. Lääkärit vetoavat Käypä hoito -suosituksiin ja tutkimuksiin, jotka usein ovat lääketeollisuuden rahoittamia. Toimittajana Nina Malmberg. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.        https://www.ampparit.com/tv-opas?g=peruskanavat-1

&#(%¤(#¤%&%¤####

MOT usein jees…..mutta esim tällä kertaa ohjelmasta unohtui se tosiasia ( siis jäi painottamatta) —- että Suomessa mielenterveyshoitoa on ajettu alas jo parikymmentä vuotta.  Mielisairaalat kohta nolla….ja avohoito, minkä piti tulla tilalle, ei ole koskaan toiminut.   Ei resursseja eikä aikaa terapioille tms.      Nyt siis ohjelma keskittyi lääkehoitojen haittoihin, mistä varmaan perusteita— mutta jo alunperin Suomessa oli kai tarkoitus, että lääkehoidon keralla on AINA terapia.    No, jos ei ole terapian antajia, eli psykologeja, ei aikaa lyhyille eikä pitkille terapioille-.—– niin mitäpä muuta jää kipeälle jäljelle, kuin lääkkeet. 

    Kenenköhän kontolle tämä taas voisi mennä, paitsi rahojen jakajille.        Jos terapiaa ja muuta korvaavaa olisi lääkkeille joka lähtöön – niin ei tarvittaisi keskusteluja turhista mielenterveyslääkkeistä.    ( turhista ei tarkoita turhia muuten, kun että liian helposti.   Kuten ohjelmassa mainittiin – lääkitys on perusteltua silloin, kun potilaan kunto ja tilanne sitä vaatii.  Akuuttivaiheeessa ei pelkkä juoksulenkki taida oikein auttaa. )   

Mitä tulee THL:n ja ns käypä-hoito-suosituksiin……niin niistä on paljonkin kritisoitavaa.   Samoin Duodecimin ja eri klikkien  auktoriteetin asema tässä on kyseenalaista.   Määritelty joukkio lääkäreitä määrää tai antaa suuntaa – koko Suomen lääkäreiden linjoille erinäisten hoitojen kanssa.    Ei perusteltua eikä sopivaa.      Duodecimin suosituksille pitää löytyä vastapainoa jostain päin.   Ei voi olla mitään pelkkää yhden joukon “ainoaa oikeaa” määritelmää jossain hoito,-tai lääkitysasioissa……ja vasiten siten, että tuolla ruohonjuurella yksittäisen lääkärin ei tarvitse enää itse osata mitään- vaan aina riittää takaajaksi” se  “käypähoito”.  Näin ei taida saada olla asianlaita.   Kohta kuka vain voisi ruveta “lääkäriksi”, kun osaa lukea “käypähoito”-ohjekirjaa.  Siellä kaikki.  ?  !

Single Post Navigation

Comments are closed.