matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

TE-toimisto joutui somekohuun: tekstiviestissä uhattiin katkaista työnhaku (…) – 2017

TE-toimisto joutui somekohuun: tekstiviestissä uhattiin katkaista työnhaku, jos hakija ei vastaa puhelimeen – “Tutkimme, pitääkö sanamuotoja viilata”

Torstai 12.10.2017 klo 19.10

Työnhakija hämmästeli sosiaalisessa mediassa TE-toimiston viestiä, joka paimensi vastaamaan puhelimeen.

  • TE-toimiston yhteydenotot ovat aiheuttaneet närää työnhakijoissa.
  • Johtaja Jarmo Ukkonen selittää väärinymmärrystä.
  • Ukkonen arvioi, että viestin sanamuotoja on syytä miettiä uudelleen.
TE-toimiston tekstiviestit ovat aiheuttaneet skismoja. (SATUMAARI VENTELÄ/KL)

Uudenmaan TE-toimisto oli tavoitellut työtöntä työnhakijaa turhaan puhelimitse, minkä jälkeen se lähetti asiasta tekstiviestin perään.

 

Juuri sitä sontaa, mitä voi työkkäriltä odottaakin.  Joku voisi kertoa sen lakipykälän, missä kerrotaan, että Suomen kansalaisen on omistettava puhelin????     Ainoa laillinen toimiva toiminto – voisi kuvitella olevan kirjattu kirje.  Loput ovat pelkkää scheissea.      Työkkärin on siis aika herätä kansalaisen oikeusturvaan sekä lakiin ja pykäliin.  Emme elä orjavaltiossa tai diktatuurissa.

 

Automaattiviesti totesi hakijan Facebook-päivityksen mukaan, että työnhaku on päättymässä.

– Soitamme sinulle tällä viikolla uudelleen 0295-alkuisesta numerosta. — Työnhakusi katkeaa automaattisesti 13.10.2017, mikäli emme tavoita sinua toisella soittokerralla, TE-toimisto viestitti.

Hakija jakoi päivityksensä Facebookissa, missä se alkoi saada paljon jakoja ja vihaisia kommentteja. Ihmiset kokivat, että TE-toimisto uhkailee työnhakijoita ja pakottaa heidät uhkavaatimuksilla päivystämään puhelimen ääressä.

Uudenmaan TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen selittää Iltalehdelle, että kyseessä on väärinymmärrys. Työnhaku on tapauksessa edennyt kohti määräpäiväänsä tavallisia reittejä, eikä kyse ole uhkailusta.

– Tässä on ensin yritetty tavoittaa työnhausta, jonka uusimisesta hän on jo aiemmin saanut kirjallisen ohjeen. Jos päättymispäivää ennen ei ole käyty keskustelua, työnhaku päättyy, Ukkonen kertoo.

Keskustelussa on tarkoitus kartoittaa hakijan tilannetta.

– Emme me lakkauta työnhakuja yksittäisten puhelinsoittojen perusteella, vaan ne perustuvat aina aiemmin sovittuihin palvelutapahtumiin. Tämä oli palveluhenkinen varmistussoitto siitä, että haku on päättymässä.http://www.iltalehti.fi/tyoelama/201710122200455652_tb.shtml

Tällaisen viestin TE-toimisto lähetti.

Tällaisen viestin TE-toimisto lähetti. (KUVAKAAPPAUS)

Tekstari uusiksi?

Sanapari “katkeaa automaattisesti” on ainakin kommenttien perusteella ollut omiaan aiheuttamaan väärintulkintaa. TE-toimisto aikoo Ukkosen mukaan vielä harkita uudestaan, millä tavoin viestissä ilmoitetaan työnhaun loppumisesta.

Ukkonen painottaa, että TE-toimiston tarkoitus on olla mahdollisimman palveluhenkinen. Asiakasta ei ole ollut tarkoitus pelästyttää, hän sanoo.

– Asiakas ei ole varmaan ymmärtänyt asiayhteyttä. Tutkimme, pitääkö sanamuotoja viilata vielä kerran.

Yleisellä tasolla TE-toimistot joutuvat jatkuvasti painimaan yhteydenotto-ongelmien kanssa.

– Se on erittäin suuri ongelma. Joudumme lähes aina laittamaan viestin perään, että viranomainen soittelee 0295-alkuisesta numerosta.

Ukkonen pitää TE-toimistojen tavoitteluinnokkuutta tarpeeksi suurena. Työnhakijallakin lienee oma vastuunsa yhteydenpidosta.

Päättääkö TE-toimisto työnhaun tällä hetkellä kohtuullisin perustein?

– Jos hakija ei itse ole tilanteestaan ilmoittanut, niin kyllä se näiden tavoitteluyritysten jälkeen on kohtuullista, Ukkonen sanoo.

Single Post Navigation

Comments are closed.