matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Poliisi tykkää istumahommista.- 2017

Lännen Media: Kuvauskopterit saattavat pian valvoa, miten ajat autoa

  • STT
Kuvauskopterit saattavat pian valvoa, miten ajat autoa, uutisoi Lännen Media. Poliisihallitus on hankkimassa entistä järeämpiä droneja eli kauko-ohjattavia ilma-aluksia noin 350  000 eurolla.

Poliisi on kuluneella viikolla tilannut käyttöönsä 14 uutta kuvauskopteria, jotka toimitetaan loppuvuoden aikana. Hankintailmoituksen mukaan poliisi käyttää laitteita muun muassa henkilöiden, ajoneuvojen sekä paikkojen tarkkailuun. Ilma-aluksista on tavoite tehdä virkavallan arkinen työkalu.

–  Seuraava askel ehkä on liikennevalvonnan tehostaminen laitteilla, esimerkiksi ajotapavalvonnassa, sanoo ylikomisario Sami Hätönen Poliisihallituksesta.

Koptereiden käyttömahdollisuudet ovat Hätösen mukaan suuret sellaisissa valvontatoimissa, joihin ei tarvita lupaa oikeudelta.

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/157234-lannen-media-kuvauskopterit-saattavat-pian-valvoa-miten-ajat-autoa

Poliisilla on jo käytössä 50–100 dronea.

/&%#/&%#)/¤&##

Autoilija — ehtymätön lypsylehmä ja kyttäilyn kohde.   Ja pollari pääsee kuin tenavana – leikkimään lentokoneilla.  Kivakiva.          Siitä hommasta ei ole kiire tuonne kaupunkien keskustaan ja toreille- kävelemään partioina, kuten joskus miljoona vuotta sitten.  Taitaa kävely olla ihan hanurista poliiseille ?

  Eihän siitä mummon kassin viemisestä tai toisen nenän sisään lyömisestä edes saa tuomiota nykyään.   Mutta ylinopeus ja muu tiehomma se vasta tuottaakin.   Rahaa valtion kassaan.   Ryöstelijät ja pahoinpitelijät ja muut rötöstely ei tuota kuin kuluja.   Joten ei muuta kuin kauko-ohjaimia sitten opettelemaan.    Uusia kivoja leluja pollareille — muutenhan se homma olisi kovin ikävää.

Tuossakin hommassa – joku voisi tutkia, miten sen poliisin keräämän datan käy, siis jos siellä roikkuu tiedostoissa rekisterinumeroita.  Miten laillista on kerätä taas jotain erikoisia listoja.   Suuri osa perusteetonta tilastotietoa, jos näitä siis kerätään.  Ne kun voidaan yhdistää mitä kummallisimpiin tapahtumiin.   Ja eihän poliisi tarvitse omasta mielestään mitään lupia… — meillä poliisi tuppaa olemaan valtio” valtiossa.  Ihan omat aivotoimintansa sillä poppoolla.  Tarkoitus pyhittää keinot.     

Single Post Navigation

Comments are closed.