Matkalla pään sisällä…..

https://no2need.wordpress.com – Matkalla pään sisällä & kaikki liittyy kaikkeen  ["art"©no2need.wp]]

Attendo rohmuaa hoivapalveluja. _2017

Attendo ostaa suuren hoivapalveluketjun Suomesta.

Ruotsalainen Attendo ostaa Mikevan ranskalaiselta pääomasijoittajalta.

Hoiva- ja terveysyhtiö Attendo ostaa hoivapalveluyhtiö Mikevan 150 miljoonalla eurolla.

”Yritysoston myötä vahvistamme tarjontaamme mielenterveyspalveluissa ja parannamme ikäihmisten hoivapalvelujemme kattavuutta erityisesti Pohjois- ja Länsi-Suomessa. Mikeva on osoittanut viime vuosina hyvää kasvua ja suuntaus omien palveluiden vahvistamisessa sopii hyvin yhteen Attendon kanssa”, sanoo Attendon toimitusjohtaja Henrik Borelius.

Mikevalla on noin 2800 asukaspaikkaa, joiden lisäksi rakenteilla on yli sata asukaspaikkaa.

Mikevalla on nykyään noin 2 300 työntekijää 122 palveluyksikössä ympäri Suomea. Mikeva tuottaa hoivapalveluja mielenterveyskuntoutujille, eri vammaisryhmille ja ikäihmisille.

Mikevan liikevaihto oli viime vuonna 101 miljoonaa euroa ja käyttökate 5,3 miljoonaa euroa.  Rivakasti viime vuosina kasvanut Mikeva oli aiemmin ranskalaisen G Square -pääomasijoitusyhtiön omistuksessa.

Yritysjärjestely vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/attendo-ostaa-suuren-hoivapalveluketjun-suomesta-6653435

%&%%¤/&#%/&%¤#”””

Ei hyvää seuraa näistä hommista.  Privaattipuljut tasan tarkkaan niistävät kuluista siihen malliin, että hoidot kärsivät.     Tuosta on jo kuullut ruohonjuuritason juttuja, kuten että mt-porukan hoitopaikassa esim, ei yö-päivystystä ollenkaan paikan päällä….siis talossa sisällä.  Puhelimen päässä lie joku kotonaan nukkuva….kuka vastaa puhelimeen jos herää tai ….sattuu olemaan vastauskunnossa.   Ja soittaja siis joku hoitolaitoksen hoidokki.    Esim talossa palohälytys ….tai vesivahinkoa.    Ja asioitako pitäisi maksavan asiakkaan hoitaa talon puolesta.   Ei ei.    Noita on juttuja tuolta pilvin pimein, kuten jokainen arvaa.  Ne eivät vain tavoita – siis ylitä uutiskynnyksiä kuin pahimpien osalta.      Ja tämä suunta, hoidon tason surkeus — on jo käsitelty mediassakin – vanhustenhoidon osalta.    Asiat eivät taatusti tule paranemaan, kun voittoa tavoittelevat tahot tulevat ohjaksiin.       Mutta sitä tullaan saamaan, mitä tässä soten kanssa ollaan tilaamassa.  

    Ehkä ensi vaaleissa joku ottaa korjauslinjan, ja tekee hommista uutta arviota….ja ei muuta kuin laille pakkia tai muuta korjaussarjaa.    Nimittäin kun jo perustuslakikin on purukumia ja muut lait — niin ei niitä siis taida olla kiveen hakattu, joten  mikä estää muuttamasta sen mukaan, mitä kansa tahtoo = äänestää.   Toki riippuu siitä, mitä ne romupuolueet siellä ovat asioista mieltä, kun tuntuu että tänä pänä viedään kuin pässiä narussa.   Sote on musta aukko, ja sitä tehtään ilman mitään tietoa lopputuloksesta….. – ja osa arvioista on jo negatiivisia.   Kuten tänään mediassa…..että Valviran arvio maakuntien tulevasta sairaankuljetuksesta  on huonoon suuntaan menevä tulevaisuudessa – ja että kuljetukset tulevat hidastumaan. Nykyään ne ovat 8-15 min sairaskohtaukseen liittyen……eli siitä toki hidastusta, niin sehän meinaa sitä, että porukkaa kuolee aikajanan takia.   Viivyttelyn takia.    Voidaan siis ajatella, että jos tuollainen toteutuu ja vielä varoituksista huolimatta — niin maakuntia sitten vaan tulevaisuudessa syytteseen kuolemantuottamuksista.     Asia mikä on ollut tiedossa….varoitettu – ja annettu huonontua.    Mikään selitys ei kelpaa sen jälkeen sieltä tappajien puolelta.     Lammaskansa vain meillä tuntuu ostavan ihan mitä paskaa systeemin taholta tarjotaan.   Nukkuu . 

jk…5.6-17……………eli tuli selailtua tuolta noita Uudenmaan hoivakoteja tms — niin kyssä toki siinä, että kaikkihan kohta alkaa olla yksityistetty.   Eli, kun voitot ovat ykkösprioriteetti, niin voi arvata kuka siitä eniten kärsii.   No ainakin potilas tai hoitopaikan asukki.   Sekä että rahaa  liikkuu  ulkomaille, eikä jää omaan kiertoon.  

Single Post Navigation

Comments