matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Prätkien vihaajat vauhdissa- 2017

“”””Moottoripyörä on hedonistin hölmö turhake, joka metelöi ja tappaa – toivottavasti vero vie ne kaduilta

Jos vero todella vähentää moottoripyöräilyä, sekä kansalaiset että kansantalous hyötyvät.””””

 

    Hohoijaa.    Tota jätkää on ilmeisesti lyöty pienenä liian lujaa päähän…tai sitten koulusta tai muulta tuli traumoja, ettei saa pitää meteliä, kun muut häiriytyy.   Kieltoja taisi tulla (ja traumoja) myös siitä, ettei saa pitää hauskaa ollenkaan.    Ehkä näiden tyyppien tapana onkin hobbyna  ruoskia itseään jollain piikikkäällä pitkin selkää, että se oma kärsimys kunnolla korostuu.     Ja muistavat myös toki muistuttaa muille, että kaikenlainen hauskanpito on kiellettyä tässä taivaan maanpäällisessä helvetissä.    Samaa sorttia  tämä nykyinen hallituskin eli krisu-jengiä, ketkä haluavat kärsimystä kaikille ?

  Oikeastaan novellin pituinen juttu ei riitä kertomaan, mitä mieltä voi olla tällaisista ääliöjutuista ja ääliömielipiteistä.   Tokihan sana on vapaa kaikille ja pitääkin olla.   Mutta jos alkaisi tekemään listaa, mikä jotakin yksittäistä ihmistä häiritsee, niin siihen menisi kai puoli elämää….ja samoin taitaa mennä tällaisilla ihmisillä muutenkin vain puoli elämää tai kokonainen —  siihen, että eivät löydä muuta oikeaa, kuin oman tekemisensä.   Jäpikkä kuuluisi kai  jonnekin Lapin metsään, autiomökkiin…..mutta miten lie linnun laulu siellä sitten kävisi korvaan. Sitäkin kun kuulisi joka hetki.     Joku jutteli jostain “kuplasta” hesassa….mutta tuon jöötin tarjoaja,  asuu kyllä ihan omassaan.   Ei taida happi kulkea kovin hyvin…….varmaan juuri sen melun takia.   

Pään tutkiminen ehkä auttaisi asiaa.   Että “miksi olen onneton ja haluan kärsiä”.

&%¤#¤#%¤#%¤#%¤#  

“”””Moottoripyöräverosta alkaneen keskustelun kärki on siirtynyt moottoripyörien meluun. Motoristit ovat taas tapansa mukaan puolustelleet häiritsevää harrastustaan kuin muinainen roomalainen lainaamansa ruukun särkemistä: ”Ensinnäkään en ole lainannut ruukkua, toiseksi se oli rikki, kun lainasin sen ja sitä paitsi palautin sen ehjänä.” Siis: ”Ensinnäkin maailma on muutenkin meluisa, toiseksi minun prätkäni ainakin hyrisee hiljaa kuin hiiri, ja sitä paitsi pako­putken jylinähän on ihanaa kuunneltavaa.”

Muutenkin meluisa kaupunkiympäristö ei tee hyväksyttäväksi melun tahallista lisäämistä, eivätkä asiallisesti ääni­vaimennetut moottoripyörät ­vähennä meluputkitettujen aiheuttamaa äänisaastetta. Sitä paitsi moottoripyörien pako­putkien äänet ovat nautittavia vain motoristien omissa korvissa.

Yleiseltä kannalta verrattomasti melusaastetta suurempi haitta ovat kymmenet kuolleet ja sadat vuosittain vammautuneet. Olipa kolarin syy mikä tahansa, sen sattuessa motoristit vammautuvat vakavammin ja kuolevat useammin kuin korin ja turvalaitteiden suojaamat ­autoilijat. Inhimillisen tuskan ­lisäksi kansantalous kärsii hoito-, kuntoutus- ja eläkekuluina sekä menetettyinä työvuosina.

Vaihtotasekin kärsii, kun maahan tuodaan kalliita turhakkeita, jotka vielä lisäävät hiili­dioksidipäästöjä.

Kuten eräs maahantuojakin taannoin totesi tässä lehdessä, moottoripyörä ei ole hyöty­kulkuneuvo. Sillä vain tavoitellaan elämyksiä ja nautintoa sekä ilmaistaan asennetta.

Harrastuksen hyödyksi mainitaan siihen liittyvä taloudellinen toimeliaisuus. Toimialan vaikutus kansantuloon tuskin kuitenkaan riittää kompensoimaan mainittuja haittoja. Jos vero todella vähentää moottoripyöräilyä, sekä kansalaiset että kansantalous hyötyvät.””””

Pertti Oskala

Helsinki

http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005032496.html

 

Single Post Navigation

Comments are closed.